Dossier

Innovatie

Al het nieuws omtrent nieuwe ideeën, technologieën, goederen, diensten en processen kunt u in dit dossier vinden.

Berichten in dossier 'Innovatie'

Heijmans ONE: een mobiel eenpersoons huis

De woningmarkt is een innovatie rijker: Heijmans ONE. Heijmans ONE is een tijdelijk en  verplaatsbaar huis voor jonge eenpersoonshuishoudens, bedacht en ontworpen vanuit de vraag naar k.. Lees verder »

UNETO-VNI maakt sociale innovatie bereikbaar

Als één van de speerpunten van UNETO-VNI proberen wij sociale innovatie tastbaar te maken voor onze leden. De aanstaande serie workshops 'Haal het beste uit je klant'.. Lees verder »

Zonnepanelen efficiënter door gebruik van hitte

Het is wetenschappers van de Amerikaanse technische universiteit MIT gelukt om zonnepanelen efficiënter te maken. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van hitte waar het uitgezonden infraro.. Lees verder »

Heijmans genomineerd voor Vernufteling 2014

Smart Highway, het innovatieve concept voor de weg van de toekomst van Heijmans en Studio Roosegaarde, is één van de elf genomineerden voor de Vernufteling 2014. De Vernuftelin.. Lees verder »

Nederlandse inzending voor Solar Decathlon gaat do..

Prêt-à-Loger, het duurzame renovatieplan van de TU Delft voor een Hollands rijtjeshuis, gaat definitief meedoen aan de Solar Decathlon 2014. Deze ‘Olympische Spelen voor d.. Lees verder »

Geslaagd seminar BaOpt (Bauer Optimalisatie)

Op 21 november jl. heeft Unica Regeltechniek een seminar over het BaOpt®]concept georganiseerd in ons hoofdkantoor in Hoevelaken. Voor de ruim 50 aanwezigen, waaronder gemeenten, opdra.. Lees verder »

Daktuin op parkeergarage DU

Eén van de grootste daktuinen van Nederland nadert z'n oplevering. De 25.000 vierkante meter grootte stadstuin is grotendeels gebouwd op de ondergrondse parkeergarage van het Groninge.. Lees verder »

Heijmans en Marsaki sluiten energieprestatiecontra..

Tien jaar lang netto geen energieverbruik. Dat garandeert Heijmans samen met ontwikkelaar Marsaki binnen het energieprestatiecontract met bewoners van de Woonecohuizen in Grijpskerke. Heijma.. Lees verder »