Laatste nieuws

Connect2025: De toekomst van de installatiebranche

De toekomstverkenning Connect2025 laat zien dat de rol van de techniek in de komende zeven jaar groter zal zijn dan ooit tevoren. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering zullen de samenleving ingrijpend veranderen.   Uiteenlopende technische innovaties drukken al .. Lees verder »

Van Dorp werkt mee aan realisatie nieuwbouw EMA

Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben op 8 maart het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Na de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft Dura Vermeer bekend gemaakt dat zij voor de.. Lees verder »

Gloednieuw hoofdkantoor Danone

Danone hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en samenwerking, vandaar dat de nadruk ligt op een gezond binnenklimaat en een comfortabele werkomgeving. Het nieuwe hoofdkantoor wordt voorzien van de nieuwste technieken en is volledig uitgerust met LED verlichting. De verlichting wordt bestuurd, gesch.. Lees verder »

Kleine Gartmanplantsoen: maximaal gebruikersgemak met virtual reality

Het bruist op het Leidseplein. Het is met de vele barretjes en muziekpodia zoals Paradiso en de Melkweg een culturele trekpleister waar toeristen uit binnen- en buitenland graag vertoeven. Dagelijks zie je de trams, fietsers, taxi’s en voetgangers zich een weg door de drukte banen om op hun bestemming t.. Lees verder »

De loodgieter is steeds vaker een meisje

Steeds meer meisjes kiezen voor een opleiding in de installatietechniek. Er zijn al zo’n 500 meisjes actief als loodgieter en dat aantal neemt snel toe. Onderzoek van installateurskoepel UNETO-VNI laat zien dat meisjes tijdens hun technische opleiding steeds vaker kiezen voor het loodgietersvak. Het b.. Lees verder »

CIC: een mooi resultaat voor een bijzondere organisatie

Toen het prestigieuze Cambridge Innovation Center (CIC) de eerste vestiging wilde openen buiten de VS, keek het naar Rotterdam. Het Amerikaanse bedrijf vestigde zich in 2016 in een van de grootste kantoorgebouwen van de stad, het Groot Handelsgebouw. Daar is het een incubator voor innovatieve start-ups met gr.. Lees verder »

Heijmans krijgt ook E-opdracht Paleis Het Loo

Heijmans heeft vandaag de definitieve gunning ontvangen voor het vernieuwen en uitbreiden van de elektrotechnische installaties van museum Paleis Het Loo. Vorige maand ontving Heijmans al de opdracht voor de werktuigbouwkundige installaties van het museum. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de oplever.. Lees verder »

DWA samen met Dura Vermeer en Heijmans betrokken bij EMA

Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben 8 maart het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Nu de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een feit is, maakt Dura Vermeer bekend dat zij voor de.. Lees verder »

Goede resultaten Unica in 2017

Unica, de grootste onafhankelijke technisch dienstverlener van ons land, heeft in het afgelopen jaar een sterke groei geboekt. De omzet groeide met meer dan 10% naar € 398 miljoen (2016: € 359 miljoen) en de nettowinst steeg met bijna 50% naar € 17,6 miljoen (2016: € 12,0 miljoen). Met dez.. Lees verder »

Gloednieuw hoofdkantoor Danone

Terberg Totaal Installaties Utrecht heeft de opdracht verworven voor het aanleggen van de meest moderne elektrotechnische installaties op het nieuwe hoofdkantoor van Danone te Hoofddorp.    Danone hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en samenwerking, vandaar dat de nadruk ligt op een gez.. Lees verder »