Laatste nieuws

UNETO-VNI wil met wettelijke certificering koolmonoxide-risico's verkleinen

De afgelopen zes weken zijn 40 mensen opgenomen met koolmonoxidevergiftiging, meldde RTL Nieuws. Meestal zijn slecht werkende geisers, cv-installaties of kachels, verstopte rookkanalen of onvoldoende ventilatie de oorzaak van zulke ongelukken. UNETO-VNI werkt samen met de overheid aan een wettelijke certifice.. Lees verder »

Waterzijdig inregelen van de cv-installatie wordt verplicht

Het optimaal inregelen van de verwarmingsinstallatie kan in bedrijfspanden een besparing tot maar liefst 25% op het gasverbruik opleveren. Dankzij een motie van Tom van der Lee (GroenLinks) komt het waterzijdig inregelen op de lijst van energiebesparende maatregelen die bedrijven vanaf volgend jaar moeten t.. Lees verder »

Contouren eerste publiekstoegankelijke kunstdepot nu zichtbaar Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke collectiegebouw ter wereld, komt uit zijn houten bekisting en start met de opbouw van de tweede verdieping. Over circa zes maanden wordt het hoogste punt bereikt. Deze maand is gestart met het zogenoemde ontkisten van Depot Boijmans Van Beuningen.. Lees verder »

Spectaculaire start bouw 2Amsterdam

Op dinsdag 13 november 2018 is de start van de bouw van 2Amsterdam feestelijk ingeluid met een spectaculaire openingshandeling. De twee voormalige kantoortorens van AkzoNobel en Stibbe in het hart van de Zuidas worden door Provast herontwikkeld en getransformeerd tot een hoogwaardige mixed-use ontwikkeling... Lees verder »

Duurzame huisvestiging; een visitekaartje voor een onderneming

Revitalisering en verduurzaming spelen een steeds belangrijker rol in vastgoedwaardering. De druk om te verduurzamen wordt langzaam maar zeker opgevoerd. Niet alleen omdat de overheid per 1 januari 2023 een energielabel C eist voor kantoorgebouwen, maar ook verschillende banken hebben al aangegeven.. Lees verder »

ACM-besluit draagt bij aan duurzame elektriciteit, meer leveringszekerheid en lagere prijzen

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een ontwerpbesluit gepubliceerd om de Europese elektriciteitsmarkt verder te integreren en te verduurzamen. Dit besluit zorgt er voor dat de regels voor elektriciteitsproducenten in Nederland en de rest van Europa meer overeenkomen. Deze producenten kunnen daard.. Lees verder »

Kantoren verplicht energielabel C vanaf 2023

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. Door de recente wijziging van het Bouwbesluit 2012 mogen kantoren vanaf 2023 alleen nog gebruikt worden (of in gebruik genomen) wanneer zij minimaal over een energie-index van 1,3 of beter (energielabel C) beschikken. Het kabinet wil de CO2.. Lees verder »

Hoe maak je een afzuigventiel schoon?

De volgende keer dat u gaat douchen moet u naar boven kijken. Grote kans dat er een afzuigventiel in het plafond is gemonteerd. Deze zit niet alleen in uw badkamer, maar ook in de keuken en toilet. Het ventiel zorgt voor het afzuigen van de ´vieze´ lucht in uw ruimte. Als het goed is komt er eens.. Lees verder »

5-sterren flexplek De Emma

In hartje Eindhoven groeit een 5-sterren flexplek. Kantoorpand De Emma aan de Emmasingel is door Welkin & Meraki gekozen als één van de eerste panden in Europa die in gebruik worden genomen. Eindhoven staat daarbij in het rijtje met Brussel, Londen en Parijs. De ambitie is om 200 panden.. Lees verder »

Zonneboiler rendement

Iedereen weet inmiddels wat zonnepanelen zijn en gelukkig weten ook steeds meer mensen wat dat andere energiebesparende product is, waarmee je energie uit zonlicht haalt. Naast zonnepanelen, is dat immers de zonneboiler. Voor het verwarmen van het water voor de badkamer en de keuken heeft de zonneboiler inm.. Lees verder »