Laatste nieuws

DWA nieuwe partner NVDE

Wij zijn verheugd dat we partner zijn geworden bij De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). DWA werkt vanuit een gezamenlijke passie voor duurzaamheid aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Duurzaam bouwen is voor ons altijd de norm geweest, het zit in onze genen. Een belang.. Lees verder »

Rijksvastgoedbedrijf gaat structureel samenwerken met Techniek Nederland

In de vastgoedportefeuille van het Rijk heeft techniek een groot belang. Techniek Nederland en het Rijksvastgoedbedrijf gaan daarom nauwer samenwerken. Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland) en Roger Mol (directeur Transacties en Projecten van het Rijksvastgoedbedrijf) ondertekenen vandaag een overee.. Lees verder »

Volgende stap gebiedsontwikkeling Feyenoord City

De gemeente Rotterdam, Stadion Feijenoord en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas hebben een overeenkomst gesloten, waarin de afspraken tussen de drie partijen inzake de gebiedsontwikkeling zijn vastgelegd. Met het sluiten van deze overeenkomst is invulling gegeven aan de eis vanuit de Rotterd.. Lees verder »

Bouw architectonische blikvanger Amsterdam van start

Op 9 april is de bouw gestart van een van de meest spraakmakende woonprojecten van Amsterdam, Sluishuis. Het wereldberoemde architectenbureau BIG, onder leiding van de bekende toparchitect Bjarke Ingels, heeft samen met de architecten van Barcode het ontwerp van Sluishuis gecreëerd. Het biedt plaats aa.. Lees verder »

BAM ontwikkelt en bouwt duurzame polikliniek voor SEIN in Heemstede

Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) heeft BAM Bouw en Techniek opdracht gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe polikliniek in Heemstede. Met de nieuwbouw van 2.400 m2 breidt SEIN haar locatie Meer en Bosch uit met een duurzame huisvesting voor poliklinische behandel-, res.. Lees verder »

Burgemeester Baars tekent contracten met BAM en WSi Techniek voor verbouwing gemeentehuis Ermelo

(Persbericht Gemeente Ermelo) ERMELO - Op dinsdag 9 april heeft in het kader van de Europese aanbesteding de definitieve gunning voor de herinrichting en verduurzaming van het gemeentehuis Ermelo plaatsgevonden aan twee bedrijven. Het gaat om BAM Bouw en Techniek (Apeldoorn) voor het bouwkundige deel en WSi T.. Lees verder »

BAM gaat nieuwe gemeentehuis Midden-Groningen in Hoogezand bouwen

(Persbericht Gemeente Midden-Groningen) - Gemeente Midden-Groningen heeft de opdracht om het nieuwe gemeentehuis in Hoogezand te bouwen gegund aan BAM Bouw en Techniek - Regio Noord. Woensdag 17 april 2019 rond 18.30 uur tekent de gemeente Midden-Groningen het uitvoeringscontract met BAM tijdens het afscheid .. Lees verder »

Eerste cao-overlegronde Metaal en Techniek

Vandaag vond de eerste onderhandelingsronde over de nieuwe cao’s in de Metaal en Techniek plaats. Deze eerste overlegronde stond in het teken van een toelichting van de voorstellen door werkgevers en vakbonden en beantwoording van elkaars vragen. Financiële ruimte niet onbeperktDe werkgevers .. Lees verder »

Opdracht nieuwbouw zwembad Middelkerke

De Belgen weten de weg naar Hellebrekers te vinden! Vorige maand kregen wij de opdracht voor het nieuw te bouwen zwembad in Middelkerke.  Het wordt een zwembad met alles erop en eraan; 25m wedstrijdbad, doelgroepenbad, recreatiebad, wellness, horeca en de mogelijkheid tot uitbreiding met een sporthal.&n.. Lees verder »

Circulair bouwen: herbezinning nodig op wettelijke kaders bouwcontracten

Om in Nederland de transitie te maken naar een circulaire bouw, is herbezinning nodig op de wettelijke kaders van bouwcontracten. Dat betoogt hoogleraar Privaatrecht Stéphanie van Gulijk op vrijdag 12 april in haar inaugurele rede aan Tilburg University. Vooral de veiligheid en de kwaliteit zullen in e.. Lees verder »