Laatste nieuws

Generieke Poortinstructie vanaf 1 april verplicht op bouwplaatsen

Per 1 april 2019 wordt de Generieke Poortinstructie (GPI) verplicht op alle bouwplaatsen in Nederland. Een aantal organisaties accepteert deze veiligheidsinstructie om toegang te krijgen tot de bouwplaats nu al. Het initiatief voor de GPI werd eind 2017 door de Governance Code Veiligheid in de Bouw .. Lees verder »

Succesvolle online campagne Duurzame warmte

In november en december verschenen op Facebook regelmatig advertenties over warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Deze advertenties waren onderdeel van een hele succesvolle social media campagne van de Stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK). De resultaten van deze campagn.. Lees verder »

Piels Technische Installaties BV en Baderie Piels BV sluiten zich aan bij Hoppenbrouwers Techniek

Met bijna 60 jaar ervaring is Piels een bekend familiebedrijf in Rosmalen en omstreken. Jo Piels ging in 1960 met de bakfiets, een stuk pijp en wat gereedschap langs de deuren in Rosmalen. Hij voorzag iedereen van een gashaard en later van cv-ketels. Jaren geleden al heeft hij een stapje terug gedaan maa.. Lees verder »

Heddes gaat 36 appartementen en twee hotels realiseren in Amsterdam-Noord

In opdracht van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Blauwhoed, verenigd in de ontwikkelcombinatie CZAN, start Heddes Bouw & Ontwikkeling aan het eind van dit kwartaal met de realisatie van haar grootste project ooit. Het betreft de realisatie van 361 appartementen en twee hotels in plang.. Lees verder »

IONITY kiest voor SPIE voor Europese implementatie van laadstations

De SPIE-groep heeft onlangs het IONITY-contract in de wacht gesleept om de implementatie te ondersteunen van 400 hoog vermogen- laadstations in heel Europa tegen 2020. Ook voor SPIE Nederland is er een rol weggelegd. Het eerste laadstation is in aanbouw en er worden er momenteel nog vijf voorbereid. Het Europ.. Lees verder »

Succesvolle raamovereenkomst systeemgerichte contractbeheersing Rijkswaterstaat verlengd

Alweer twee jaar werkt de combinatie Royal HaskoningDHV en Adviesbureau voor Bouwconstructies Wagemaker succesvol samen in de raamovereenkomst Systeemgerichte Contractbeheersing van Rijkswaterstaat. De combinatie is in staat geweest om een flinke bijdrage te leveren, door aan ongeveer een vierde van het aanta.. Lees verder »

De waadwente: klaar voor de toekomst

Na een periode van ongeveer 12 maanden is de grootschalige verbouwing van het verpleeghuis De Waadwente ‘Nieuwe Stijl’ bijna afgerond. In samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma zijn er door Pranger-Rosier Installaties in 2018 en de afgelopen maand veel werkzaamheden uitgevoerd om het gebouw t.. Lees verder »

Gemeente Vlaardingen en Heijmans sluiten overeenkomst project Vijfsluizen

Het gaat om een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van voormalig sportpark Vijfsluizen. Op die locatie wil Heijmans 300 tot 400 woningen ontwikkelen en realiseren. Het project heeft een waarde tussen € 80 en € 100 miljoen en wordt een nieuwe wijk binnen de gemeente Vlaardingen. Heijman.. Lees verder »

Energieverbruiksmanager voor Tweede Kamerleden Mulder en Sienot

Vanmiddag kregen de Tweede Kamerleden Matthijs Sienot (D66) en Agnes Mulder (CDA) symbolisch een energieverbruiksmanager overhandigd door Medy van der Laan, voorzitter van Energie-Nederland. Medy van der Laan deed de overhandiging namens de energiebedrijven en brancheorganisaties, die samen met het Rijk in 2.. Lees verder »

Keuzehulp Duurzaam Verwarmen voor installateurs

Snel achterhalen welke duurzame verwarmingsinstallatie geschikt is voor een woning? Dat kan met de Keuzehulp Duurzaam Verwarmen. De Keuzehulp is gratis beschikbaar en ondersteunt energieprofessionals bij het verduurzamen van de woningbouw.   De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is ontwikkeld door adviesbure.. Lees verder »