Laatste nieuws

Werkgarantie in installatiebranche voor olie-, kolen- en gaswerknemers

Werknemers die hun baan verliezen als gevolg van de energietransitie hoeven niet werkloos te worden. De technische installatiebranche heeft volop werk en ziet de werknemers uit de fossiele economie graag komen. Voor een soepele overstap wil installateurskoepel UNETO-VNI samen met het UWV en OTIB (het opleid.. Lees verder »

Zonnige start voor sporttoekomst in Workum

Alle genodigden hebben zich verzameld aan de Weverswei 2, de huidige locatie van de kantine van de Rolpael. Mevrouw Wielinga, wethouder van gemeente SWF, heeft de eer om de eerste paal de grond in te slaan. De zon straalt over het bouwterrein tijdens dit feestelijke moment. De nieuwbouw is tot stand geko.. Lees verder »

Nieuw biosafety-laboratorium Erasmus MC officieel geopend

Op vrijdag 6 april 2018 is het nieuwe biosafety-laboratorium van het Erasmus MC in Rotterdam officieel geopend door de heer Lamers, vice-voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en burgemeester van Schiedam. Met dit laboratorium beschikt het Erasmus MC over het modernste en best be.. Lees verder »

Unica Energy Solutions helpt PwC met behalen van BREAAM-NL certificaat

Financieel dienstverlener PwC Nederland behaalde eind vorig jaar het BREEAM-NL In-Use certificaat (BRL2016) voor alle kantoren in Nederland. Dat was een bijzondere prestatie, omdat in één jaar tijd 14 panden werden gecertificeerd, in plaats van elk jaar één pand.   BREEAM is.. Lees verder »

Smart Home Society gaat consument warm maken voor slimme woningen

Om de Smart Home-markt goed te benutten is samenwerking cruciaal. Samenwerking tussen slimme apparaten in de woning, maar ook tussen de partijen die de toepassingen aanbieden en faciliteren. Een groot deel van hen is vertegenwoordigd in de Smart Home Society. Tijdens hun eerste bijeenkomst op 11 april in de.. Lees verder »

Weer een mijlpaal bij zwembad in Mol (B)

Deze week bereikte de nieuwbouw van het zwembadcomplex Den Uyt in Mol (B), weer een belangrijk technisch hoogtepunt: de plaatsing van de luchtbehandelingskasten en warmtepompen. Hiernaast vindt u een opname van die plaatsing op locatie gemaakt door collega Erik Keyl. Erik is bedrijfsleider bij Helle.. Lees verder »

Nieuwbouw gestart op landgoed Beukenstein in Driebergen

Het nieuwe Landgoed Beukenstein wordt een toekomstbestendige woon- en zorgvoorziening voor kwetsbare ouderen, zoals mensen met dementie of een lichamelijke beperking en andere zorgvragen waarvoor een indicatie en zorg met verblijf nodig is", vertelt Liselotte de Bruijn namens zorgorganisatie De Brug.   .. Lees verder »

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie opgeleverd

Op 5 april is de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht opgeleverd door Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische lnstallaties met Kropman lnstallatietechniek. De bouwcombinatie heeft ruim twee jaar gewerkt aan het .. Lees verder »

Duurzame samenwerking Van Dorp en Sportbedrijf De Scheg

“Een uitdagend maar veelbelovend proces”, zo omschrijven Servicemanager Harold Kolkman (Van Dorp) en Manager Techniek & Facilitair Henk Reyers (De Scheg) het prestatiecontract tussen WDW en Sportbedrijf Deventer. En dat is het zeker, want als je een kijkje gaat nemen op locatie de Scheg zie je.. Lees verder »

Bouw nieuw duurzaam kantoor Triodos bank gestart

Op maandag 9 april is de bouw van het nieuwe kantoor van Triodos Bank Nederland en Triodos Investment Management in Driebergen officieel gestart. Peter Blom, CEO van Triodos Bank, onthulde een plaquette die in de vloer van het nieuwe gebouw komt. Medio 2019 wordt het zeer duurzame en energieneutrale kantoor.. Lees verder »