Laatste nieuws

Overheid en bouwketen moeten samen voortouw nemen in circulair bouwen

Architecten, ingenieurs, bouwers en installateurs zien een belangrijke rol voor de overheid, als grootste opdrachtgever in de gebouwde omgeving, bij het ontwikkelen van een circulaire bouweconomie. De partners in de bouwketen zien volop mogelijkheden voor de transitie naar een circulaire gebouwde omgeving, ma.. Lees verder »

UNETO-VNI tekent digitaliseringsdeal met overheid en bouw

UNETO-VNI zet samen met de overheid en de bouw vaart achter digitalisering van de bouwketen. De sector stelt daarvoor een Nationaal Digitaliserings- en Informatiseringsprogramma op waarin afspraken staan over uitwisseling en beheer van data en informatie. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken, UNETO-VNI en .. Lees verder »

Nieuw kantoor European Patent Office officieel geopend

Op woensdag 27 juni is het nieuwe kantoor van het Europees Octrooibureau in Rijswijk officieel geopend in het bijzijn van koning Willem-Alexander. Het gebouw is een ontwerp van architecten Jean Nouvel en Diederik Dam. Het oude pand, dat naast het nieuwe in de Plaspoelpolder staat, wordt gesloopt. 90 procent.. Lees verder »

Verbod gasaansluiting nieuwbouw per 1 juli 2018

Per 1 juli 2018 is een verbod voor de aardgasaansluiting voor nieuwbouw ingegaan. Gasnetbeheerders mogen nieuwbouwwoningen waarvan de omgevingsvergunning na 1 juli wordt aangevraagd niet meer standaard aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit is het gevolg van wijziging van de Elektriciteitswet en Gasw.. Lees verder »

Energy Challenge: Paleis Soestdijk energiepositief

Drie teams hebben zich tijdens de Energy Challenge van Unica Energy Solutions in Baarn gebogen over de vraag hoe paleis Soestdijk energiepositief te maken is. Met elkaar werd buiten de gebaande paden gedacht om een iconisch en complex object te verduurzamen met zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden.. Lees verder »

Installateurs geven wél energieadvies, maar er is méér nodig

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis dat de Telegraaf vandaag citeert, zou blijken dat de installateur tekortschiet bij het verstrekken van energieadviezen. Zonder de legitimiteit van het onderzoek in twijfel te trekken, herkent UNETO-VNI zich niet in het beeld dat wordt geschetst. St.. Lees verder »

Warmtepompverkenner is verkoop-tool voor installateur

Ondernemersorganisatie UNETO-VNI introduceert samen met adviesbureau Business Development Holland (BDH) de online Warmtepompverkenner. Door het beantwoorden van een aantal vragen kunnen consumenten met behulp van de verkenner snel inzicht krijgen in het type warmtepomp dat geschikt is voor hun woning. Led.. Lees verder »

Tropische temperaturen tijdens oplevering Hilvarenbeek

Met trotst liep Rob de Bie, Manager van de afdeling Sport & Recreatie door de verschillende ruimtes in deze geheel nieuwe accommodatie. Burgemeester Palmen, die samen met een delegatie vanuit de gemeente aanwezig was, was zichtbaar onder de indruk. André Ströhmeijer, projectleider, mocht vanda.. Lees verder »

Megabatterij in Johan Cruijff ArenA in gebruik genomen

Vandaag is Europa’s grootste ‘second life’ megabatterij in een commercieel gebouw in gebruik genomen. Loco-burgemeester Udo Kock (wethouder financiën en economische zaken) verrichtte de officiële openingshandeling in de Johan Cruijff ArenA.    Dit unieke pr.. Lees verder »

Breman Daktechniek en Harskamp daken samen verder

Na een intensieve voorbereiding werd het gisteren officieel: Breman Daktechniek en Harskamp Daken gaan samen verder. Bernardo Eenkhoorn, namens Breman en Harrie Harskamp, zijn blij het wereldkundig te kunnen maken. Want achter de schermen is er hard gewerkt om de samenwerking zo soepel mogelijk te laten verlo.. Lees verder »