Laatste nieuws

Unica en ROSEN Europe tekenen meerjarig onderhoudscontract

Unica Building Services heeft een 3 jarig onderhoudscontract gegund gekregen van ROSEN Europe. Zij gaan het onderhoud verzorgen van de werktuigkundige en regeltechnische installaties van het representatieve pand te Oldenzaal, gevestigd op het industrieterrein ‘Het Hazewinkel’, direct gel.. Lees verder »

Historie in een nieuw jasje

In Westflank Noord aan de Van Sijpesteijnkade in Utrecht wordt een monumentaal pand getransformeerd tot een van de hoogste woongebouwen van de stad. Het monument blijft intact en de klassieke gevel uit 1912 vormt de karakteristieke entree van de 29 verdiepingen tellende woontoren.  De moderne en duurzam.. Lees verder »

Eerste nationale certificaten

Gisteren werd het eerste landelijke examen voor zwembadtechnici niveau 1 (TD1) afgenomen door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit examen is speciaal bedoeld voor zwembadmedewerkers die de dagelijkse metingen en filterspoelingen uitvoeren. Het examen, waar 4 techneuten aan mee deden, was een mondeling examen.. Lees verder »

Unica aan de slag bij nieuwbouw Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek heeft Unica de opdracht gegund voor de nieuwbouw van het ziekenhuis in Ubbergen. De feestelijke start van de bouw is vorige week gevierd met het slaan van de officiële laatste paal. De Sint Maartenskliniek is wereldwijd het eerste ziekenhuis waarin een nieuw concept voor operatiek.. Lees verder »

Met leveranciers samenwerken aan duurzame projecten

Nieuwe partners hebben zich aangesloten bij de Duurzame Leverancier. Samen met leveranciers gaan de initiatiefnemers en partners van Duurzame Leverancier er voor om snel en goed aan te tonen dat projecten en processen duurzamer kunnen.   Voor opdrachtgevers is aantoonbare duurzaamheid een must. Deze .. Lees verder »

Officiële opening Zwemcentrum Rotterdam

Op vrijdag 23 februari is het gloednieuwe zwemcentrum in stijl geopend: met een echte recorddag waarbij  zo veel mogelijk watersportrecords worden verbroken.   De openingshandeling is het binnenhalen van het eerste record, namelijk de finish van de 48-uurs marathon. Vervolgens wordt afgetrapt met .. Lees verder »

Installatiebranche kan aardgasverbruik al vóór 2030 halveren

Het aardgasverbruik in woningen kan nog vóór 2030 met 50% omlaag. Dat zegt voorzitter Doekle Terpstra van installateurskoepel UNETO-VNI. Volgens Terpstra is de installatiebranche in staat de bestaande woningvoorraad massaal te voorzien van hybride warmtepompen en zonnepanelen. Als woningen s.. Lees verder »

Meerjarig contract voor beheer en onderhoud bij Instituut Verbeeten

Instituut Verbeeten en Kuijpers tekenden onlangs een meerjarige overeenkomst voor het beheer en onderhoud van de gebouwgebonden installaties voor de drie locaties van Instituut Verbeeten in Tilburg, Breda en ‘s-Hertogenbosch. De overeenkomst heeft een minimale duur van vijf jaar met een optie .. Lees verder »

Uitbreiding WTC: kwaliteitsimpuls voor de Amsterdamse Zuidas

Het WTC Amsterdam: de kwartiermaker van de Amsterdamse Zuidas, heeft nog altijd niks ingeboet aan aantrekkingskracht. Reden om het complex uit te breiden met een 10e toren van 80 meter hoog waarmee het complex er bijna een kwart meer kantoorvloer bij krijgt. Deerns is verantwoordelijk voor het installatieco.. Lees verder »

Nieuwe opdracht Van der Valk Breukelen

Lammerink heeft opdracht gekregen voor de realisatie van de totale elektrotechnische installaties in het nieuw te bouwen zalencomplex en de te renoveren begane grond, gevels en dak van het Hotel Van der Valk in Breukelen.   Er wordt een nieuw zalencomplex gebouwd dat aan het bestaande hotel wordt verbo.. Lees verder »