Laatste nieuws

Unica en Carrier werken samen aan circulaire installaties

Unica Ecopower en Carrier Airconditioning hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk nieuwe circulaire concepten te ontwikkelen. Deze duurzame concepten spelen in op het beter omgaan en volledig benutten van grondstoffen. Door zelf eigenaar te blijven van klimaatsystemen kunnen Unica en Carrier deze effi.. Lees verder »

Van Dorp levert keuken Conscious Hotel

Van Dorp grootkeukens erg trots dat ze de nieuwe keuken van het 4e eco-design hotel van Conscious Hotels op het Westergasfabriek terrein mag leveren. Vorig jaar was Van Dorp ook verantwoordelijk voor de oplevering van de keuken van het 3e Eco-design Hotel.   Dit nieuwe hotel wordt gerealiseer.. Lees verder »

Groei digitalisering verwarmt twee miljoen woningen in 2030

Met een gemiddelde groei van 17,5% zijn datacenters het groeiende knooppunt van de grote hoeveelheid data die de digitalisering met zich meebrengt. De processen binnen deze datacenters leveren veel restwarmte op. Met de groei van datacenters in Nederland zijn met deze restwarmte 2 miljoen bestaande woningen t.. Lees verder »

Brancheverkenning industrie: inzicht in trends en ontwikkelingen voor installateur

De rapportage ‘Brancheverkenning industrie’ met daarin de resultaten van het onderzoek naar trends en ontwikkelingen in een aantal voor de installatiebranche belangrijke industriële sectoren is deze week gepubliceerd.    UNETO-VNI-voorzitter Doekle Terpstra en Wil Dinnessen, lid v.. Lees verder »

Hellebrekers Technieken gaat aan de slag voor NEMO Science Center Amsterdam

Hellebrekers Technieken gaat aan de slag voor het Nemo Science Center in Amsterdam. In dit museum leren bezoekers door middel van verschillende attracties over de basisprincipes van wetenschap en techniek. Hellebrekers heeft onlangs de optimalisatie van enkele waterattracties in opdracht gekregen. In tot.. Lees verder »

Transferium Deutersestraat Den Bosch krijgt steeds meer vorm

Het transferium aan de Deutersestraat in Den Bosch moet het groenste transferium van Nederland worden. Dat is de ambitie van de samenwerkende partijen. Afgelopen juli werd het startsein gegeven voor de bouw van de garage die plaats moet bieden aan 1100 auto’s, 240 fietsen en 8 oplaadpunten voor elektris.. Lees verder »

NIBC Bank ondertekent onderhoudscontract met Unica

Na een intensief aanbestedingstraject hebben NIBC Bank en Unica de handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking. Unica heeft NIBC Bank verrast en geprikkeld om te komen tot een samenwerking waarin doorontwikkeling van de relatie centraal staat.      Voor NIBC betekent dit veel veranderin.. Lees verder »

Structurele innovaties essentieel voor toekomst bouw

Steeds meer bedrijven in de bouwkolom zijn bezig met de innovatie van  hun werkprocessen, producten en diensten. Maar uit de Monitor Bouwketen van het EIB blijkt dat alle partijen in de bouwkolom – ingenieurs- en architectenbureaus, installatie- en bouwbedrijven- vinden dat de innovatiekracht van.. Lees verder »

Tandheelkunde Radboud Nijmegen genomineerd voor ARC17 Interieur AWARD

Uit ruim 100 inzendingen heeft de jury Tandheelkunde Radboud Nijmegen genomineerd voor de ARC17 Interieur Award. De ARC17 Interieur Award wordt uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject, en wil de werelden van ontwerp, opdrachtgeverschap en productvormgeving dichter bij el.. Lees verder »

Marc Speijer nieuwe Regiodirecteur Utiliteit zuidwest Nederland

Vanaf heden is Marc Speijer bij Croonwolter&dros in dienst als nieuwe regiodirecteur Zuidwest Nederland. Samen met zijn team is Speijer verantwoordelijk voor de regionale utiliteitsprojecten in Zuid-Holland en Zeeland.   BREDE BASIS Met een achtergrond in elektrotechniek is Speijer ooit .. Lees verder »