Laatste nieuws

Versnelling van energietransitie vraagt om daadkracht

Afgelopen vrijdag stuurde minister Wiebes een brief aan de Tweede Kamer met een reactie op de voorstellen voor de hoofdlijnen van het Klimaatakkoord. Daarin wijst hij een aantal voorgestelde maatregelen van de hand. Zo ziet hij geen mogelijkheid om de gebouwgebonden financiering fiscaal in te passen en vind.. Lees verder »

Miljoenennota: gas duurder en elektriciteit goedkoper

In de troonrede van de koning en de miljoenennota speelt duurzaamheid een grote rol. Eerder dit jaar is uitgelekt dat de belasting op aardgas wordt verhoogd en de belasting op elektriciteit wordt verlaagd. In de miljoenennota is nu meer duidelijkheid over de exacte cijfers en is berekend wat de gevolgen zijn... Lees verder »

Innovatiecentrum Avebe officieel geopend

Op vrijdag 28 september is na een bouwtijd van ruim een jaar, het nieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in Groningen officieel geopend door René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Het gebouw met een bruto vloeroppervlak van 7.500 m2, is ontworpen door SKETS uit Gr.. Lees verder »

Startups draaien pilots van nieuwe oplossingen bij Unica

Startupbootcamp ondersteunt technologisch georiënteerde startups door hen directe toegang te bieden tot een internationaal netwerk van mentoren, partners en investeerders in hun industrie.  Unica is sinds 2016 partner van Startupbootcamp en heeft twee medewerkers die regelmatig hun kennis delen op h.. Lees verder »

Team KVMC wint tender de driemaster

KVMC draagt bij aan winnende tender “De driemaster” te Leiderdorp. Na een korte maar intensive selectieperiode heeft ontwikkelend aannemer Ballast Nedam de meervoudige onderhands aanbesteding van “De Driemaster” te Leiderdorp gewonnen. In de tenderfase, maar ook in het vervolg van he.. Lees verder »

Richtlijnen voor veilig en correct installeren van zonnepanelen

UNETO-VNI is bezorgd over de recente meldingen van brandincidenten met zonnepanelen. Het is voor consumenten én voor ons als branche belangrijk om vast te stellen wat de branden heeft veroorzaakt. Mede op aandringen van UNETO-VNI doet TNO op korte termijn onderzoek naar de incidenten. Samen met de indu.. Lees verder »

Wat betekent de Miljoenennota voor de installatiebranche?

Een flink aantal plannen dat het kabinet Rutte III afgelopen week presenteerde, raakt de ondernemers in de technische installatiebranche. De specialisten van UNETO-VNI hebben de Miljoenennota voor u geanalyseerd. Een overzicht op het gebied van arbeidsmarkt, economische en fiscale zaken, onderwijs, klimaat en.. Lees verder »

Energietransitie is een grote kans voor ondernemers in de techniek

De verduurzaming van onze gebouwde omgeving biedt enorme kansen, de technische sector kan een sleutelrol vervullen. Maar dan zal de sector wel zelf in actie moeten komen. Dat zijn uitspraken van Diederik Samsom, voorzitter van de sectortafel Gebouwde Omgeving van het Klimaatakkoord, en voorzitter Doekle Ter.. Lees verder »

Unieke samenwerking: 'Haagse overheidsgebouwen uiterlijk in 2040 klimaatneutraal'

Uiterlijk in 2040 zijn de belangrijkste overheidsgebouwen in het centrumgebied van Den Haag klimaatneutraal. Dat is het doel van de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag die op donderdag 27 september 2018 door staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, gedeputeerde Baljeu van de provi.. Lees verder »

Ballast Nedam Development lanceert Pure Air voor schoon binnenklimaat

Een gezond binnenklimaat, door het revolutionaire ‘Pure Air’ concept van Ballast Nedam Development in samenwerking met Brink Climate Systems. Vervuilde lucht behoort tot de top-drie van ziekteveroorzakers. Wie zich niet bovengemiddeld blootstelt aan fijnstof, leeft maar liefst negen maanden langer.. Lees verder »