Laatste nieuws

Vanaf 1 januari 2019 geldt informatieplicht energiebesparing mkb

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. Per 1 januari 2019 is deze regelgeving veranderd. Aan de bestaande energiebesparingsplicht is er nu ook een informatieplicht toegevoegd voor bedrijven en instellingen die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.00.. Lees verder »

Solardak Amerikahaven biedt 7 voetbalvelden aan groene stroom

De Amerikahaven in Amsterdam werd eind november uitgebreid met een groots zonnedak, dat qua oppervlakte gelijk staat aan zo'n zeven voetbalvelden. Techniek achter Nederland besteedt aandacht aan dit unieke project. Het nieuwe solardak is mogelijk gemaakt door Solar Investments DESE, kortweg SIDESE. Dit samen.. Lees verder »

Bouw paviljoen op ING campus in Amsterdam

Gelegen in een opkomende wijk van Amsterdam Zuidoost, vormt het nieuwe paviljoen met haar 900m2 een inspirerende en stimulerende bestemming voor medewerkers op de campus, ondernemers, omwonenden, studenten en bezoekers. Het paviljoen belooft niet alleen het hart van de campus van ING te worden, maar ook een.. Lees verder »

BAM ontwikkelt Agro-sprinkler ter bestrijding stalbranden

BAM Bouw en Techniek heeft in samenwerking met DaP Systems, gespecialiseerd in de montage van stalinrichtingen, een sprinklersysteem ontwikkeld ter bestrijding van stalbranden. Het eerste systeem wordt binnenkort geïnstalleerd in een nieuwe stal van VOF De Rond - Schouten in Wijdenes. Het Agro-sprinkler.. Lees verder »

Schiphol en Nederlandse bouwbedrijven gaan strategische samenwerking aan

Schiphol heeft langlopende contracten met BAM, Heijmans en VolkerWessels afgesloten. De bouwbedrijven kunnen in maximaal negen jaar opdrachten op Schiphol uitvoeren met over deze periode een totaal geraamde waarde van 2,5 tot 3,5 miljard euro. De kern van de opdrachten is het onderhouden van en investeren in .. Lees verder »

Wettelijke certificering voor verwarmingsbedrijven niet eerder dan in 2020

De overheid voert de wettelijke certificering voor verwarmingsbedrijven naar verwachting niet eerder in dan begin 2020. Tot nu toe ging Techniek Nederland ervan uit dat de regeling nog dit jaar van kracht zou worden. De politiek heeft echter meer tijd nodig om de knoop over de certificeringsregeling door te h.. Lees verder »

Mbo, bedrijfsleven en overheid gaan samenwerken in de energietransitie

Vandaag ondertekenden dertien organisaties uit het mbo, het bedrijfsleven en de overheid het convenant mbo-aanbod Klimaattechniek. De organisaties gaan zorgen voor een mbo-opleidingsaanbod dat meebeweegt met de veranderingen in de energietransitie, circulariteit en klimaatadaptatie. De afspraken uit het conve.. Lees verder »

Column Doekle Terpstra: Klimaatextremisme

Als je veel aandacht wilt, kun je het beste een extreem standpunt innemen. Altijd goed voor een smakelijke krantenkop of een paar seconden met je hoofd in beeld. Ook in de discussie over het Klimaatakkoord krijgen de scherpste standpunten de meeste ruimte. Partijen die een doordacht klimaatbeleid afdoen als g.. Lees verder »

NEN 4010 eyeopener voor installerend Nederland

Op 30 januari vond het introductiecongres van de nieuwe NEN 4010 'Eisen voor de algemene Nederlands installatiepraktijk' plaats. In een bioscoopzaal van Pathé in Ede waren ruim 250 belangstellenden getuige van de overhandiging van het eerste exemplaar aan Erik van Engelen, algemeen directeur van T.. Lees verder »

Kemkens doet strategische overname door acquisitie P. Jansen Installatietechniek

Energiespecialist Kemkens B.V. en P. Jansen Installatietechniek B.V. hebben op 24 januari jl. hun hantekening gezet onder een vergaande strategische samenwerking. Hiermee verzekert Kemkens zich van een stevig partnership waarmee de service- en overige dienstverlening een sterkere positie in West-Brabant .. Lees verder »