Laatste nieuws

The Boutique Office

Met The Boutique Office, het voormalige Olympic Plaza op de Zuidas, zet OVG Real Estate momenteel weer een bijzonder kantoorcomplex neer op het gebied van duurzaamheid en smart-building-solutions.         BREEAM Very GoodVorig jaar werd gestart met de renovatie van het complex. In sam.. Lees verder »

Engie services wint eerste UNETO-VNI Innovatie Award

Met de Energy Academy Europe, een duurzaam gebouw in Groningen dat begin dit jaar openging, heeft Engie Services gisteren de eerste UNETO-VNI Innovatie Award gewonnen. De technisch dienstverlener ontving de Award uit handen van Erik van Engelen, directeur van de installatiekoepel. Engie Services kreeg van de .. Lees verder »

Duurzame gebouwen maken patiënten beter

Deze maand opende een grote bank op de Zuidas een circulaire ontmoetingsplaats en kondigde aan in circulariteit in zorgvastgoed te willen financieren. Is dit een middel om ook ziekenhuizen aan te sporen om in te zetten op verduurzaming? Of ontstaat die prikkel op een andere manier?   In onze samenlevin.. Lees verder »

Thialf tweede bij UNETO-VNI Innovatie Award 2017

Op woensdag 27 september is na een spannende tweede stemronde de winnaar voor de eerste UNETO-VNI Innovatie Award bekendgemaakt. Tijdens het jubileum event in Nieuwegein hebben Henk Overeem en Maarten van Pelt via een video boodschap aangegeven waarom juist Thialf hiervoor in aanmerking kwam. De winst ging ui.. Lees verder »

NIBC Bank ondertekent onderhoudscontract met Unica

Na een intensief aanbestedingstraject hebben NIBC Bank en Unica de handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking. Unica heeft NIBC Bank verrast en geprikkeld om te komen tot een samenwerking waarin doorontwikkeling van de relatie centraal staat.  Voor NIBC betekent dit veel veranderingen ten opzichte.. Lees verder »

Moeder Kind Centrum BovenIJ officieel geopend

Op vrijdag 22 september is het nieuwe Moeder Kind Centrum van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam officieel geopend. Het nieuwe centrum is verdeeld over twee verdiepingen en ontworpen door EGM architecten. Deerns tekende voor het installatietechnisch ontwerp en de directievoering. In het nieuwe centrum staa.. Lees verder »

Hellebrekers heeft legionella in koud water onder controle

Onlangs verscheen een onderzoeksrapport van ISSO, het kennisinstituut voor installatietechniek, over de beheersing van legionella in koud- en warmtapinstallaties bij nieuwe gebouwen[1]. ISSO concludeerde onder meer dat legionellabesmettingen vaker voorkomen in koud dan in warm waterleidingen, en dat de bouwse.. Lees verder »

Amsterdam ArenA en BAM sluiten tienjarige overeenkomst voor hightech beheer en onderhoud

Amsterdam, 20 september 2017 – Amsterdam ArenA en BAM Bouw en Techniek hebben een overeenkomst gesloten voor het beheer en onderhoud van het stadion. De overeenkomst heeft een looptijd van tien jaar. BAM start dit jaar met de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem. Met behulp van sensoren ver.. Lees verder »

Contracten getekend voor renovatie Technohal, Universiteit Twente

Per oktober wordt gestart met de renovatie van de Technohal, het nieuwe onderkomen voor het cluster health van de Universiteit Twente. Het College van Bestuur tekende maandag 18 september jl. de contracten met de partijen die de bouw van de Technohal op de campus van de Universiteit Twente gaan reali.. Lees verder »

Gezonde gebouwen: biophilic design

Nu het ontwikkelen van duurzame gebouwen gemeengoed is geworden, staan gezonde gebouwen hoog op de agenda. En terecht, van de operationele kosten die een organisatie in een kantoorgebouw heeft, gaat volgens onderzoek 1% op aan energie, 9% aan huur en maar liefst 90% aan personeelskosten. Door gebouwen te re.. Lees verder »