Laatste nieuws

Slimme keuzes verlagen milieubelasting voor kantoren en woningen

Nieuwe kantoren en woningen groter dan 100 m2 moeten sinds 1 januari 2018 voldoen aan de minimumeisen voor de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG). Daarmee komt er, in aanvulling op de bestaande minimumeisen in het Bouwbesluit voor de energiezuinigheid van gebouwen, ook een grenswaarde voor de milieueffecte.. Lees verder »

Nieuw hotel op de Zuidas in Amsterdam

Op de Zuidas in Amsterdam wordt een nieuw hotel gebouwd, dat onderdeel wordt van het Van der Valk concern. Het wordt een hotel van 55 meter hoog, telt dertien verdiepingen met 238 kamers en conferentieruimtes onder architectuur van Wiel Arets Architects. Het hotel wordt gebouwd in deelgebied Vivaldi rond de.. Lees verder »

Crematorium Ommeland en Stad officieel geopend

Crematorium Ommeland en Stad heeft donderdag, onder toeziend oog van genodigden, zijn deuren officieel geopend. BAM leverde in december 2017 het crematorium op aan Respectum Crematoria BV. Nuis middels een officiële opening een nieuw klantwaardig en eigentijds crematorium van start gegaan Na een bouwper.. Lees verder »

PSV en BAM verlengen samenwerking tot 2022

PSV Business en BAM Bouw en Techniek verlengen hun samenwerking tot medio 2022. PSV en BAM werken al ruim dertig jaar samen. BAM is door de jaren heen bij diverse bouw- en verbouwfases van het stadion betrokken geweest. In maart van dit jaar start BAM met de nieuwbouw van de jeugdsectie op het PSV trainingsco.. Lees verder »

Van Dorp verstevigt strategische positie met AircoHeat

Afgelopen december is de overname van de twee bedrijven AircoHeat en Holland Koeling door Van Dorp gerealiseerd. Er worden volop toekomstplannen gemaakt. Met de overname wint Van Dorp veel kennis en kunde op het gebied van koude- en koeltechniek. Tevens verstevigt Van Dorp haar strategische pos.. Lees verder »

Aan de slag bij ontwikkeling Little C aan de Coolhaven

Little C bestaat in totaal uit vijftien panden met een mix aan lofts, studio’s, ateliers, appartementen, kantoren, horeca en kleinschalige winkels met daaronder een grote parkeergarage. Dit alles omgeven door sfeervolle daktuinen, gezamenlijke (dak)terrassen en andere ontmoetingspleinen. De gebouwen zij.. Lees verder »

Heijmans krijgt opdracht Paleis Het Loo

Heijmans zal de werktuigbouwkundige installaties van museum Paleis Het Loo vernieuwen en uitbreiden. De werkzaamheden starten binnenkort, de oplevering staat in oktober 2020 gepland. De omvang van de opdracht bedraagt bijna 10 miljoen euro.  De komende jaren wordt Paleis Het Loo grootschalig g.. Lees verder »

Van Dorp verrast met Project Sprinklerpompen bij De Van Nelle Fabriek

De Van Nelle Fabriek is een iconisch, industrieel Rijksmonument, dat sinds 2014 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De voormalige koffie, thee en tabaksfabriek is nu een bedrijfsverzamelgebouw waar meer dan 80 grote en kleinere ondernemingen hun onderdak hebben gevonden. Om te zorgen dat zowel het technisc.. Lees verder »

Unica en Domesta tekenen meerjarig onderhoudscontract

Unica Building Services en Domesta tekenden op 20 december 2017 een samenwerkingsovereenkomst voor het onderhoud aan de gebouwgebonden installaties van in totaal 23 zorglocaties. Het betreft een meerjarig contract voor het correctief en preventief onderhoud van zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundi.. Lees verder »

UNETO-VNI positief over schrappen van gasaansluitplicht voor nieuwbouw

De Tweede Kamer heeft op 30 januari ingestemd met het wetsvoorstel Voortgang energietransitie (Wet VEt). Via een amendement bij het wetsvoorstel is de gasaansluitplicht voor nieuwbouw geschrapt. UNETO-VNI vindt dit een belangrijke stap op weg naar een CO2-neutrale gebouwde omgeving. Goed geïsoleerde nieu.. Lees verder »