Laatste nieuws

Steeds slimmer en beter. Conceptueel bouwen als teamsport.

Ze staan aan de wieg van conceptuele woningbouw bij Heijmans: Remko Tesselaar en Theo van der Plas. Dankzij standaardisatie en vaste samenwerkingspartners verrijzen exemplaren van Heijmans Huismerk (voor huurwoningen) en Heijmans Wenswonen (het aanbod particuliere koopwoningen) inmiddels door het hele land. &.. Lees verder »

Contract voor onbepaalde tijd met gehandicaptenzorgorganisatie Ipse de Bruggen

Kuijpers en Ipse de Bruggen werken al vele jaren samen op het gebied van nieuwbouw en projecten. Nu komt daar ook onderhoud bij. Ipse de Bruggen heeft haar bijna 400 (!) locaties verdeeld over twee partijen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de technische installaties, zowel werktuigbouwkundig a.. Lees verder »

Luchtverkeersleiding Nederland viert Wind & Waterdicht nieuwbouw Polaris Schiphol Oost

De bouw van een nieuw trainings- en opleidingscentrum voor Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) op Schiphol Oost is in volle gang. Met het vorderen van de bouw wordt steeds meer tastbaar hoe de samenwerking tussen de civiele en militaire luchtverkeersleiding vorm kr.. Lees verder »

NTR 3216 volledig herzien en aangepast aan NEN 3215

De norm NEN 3215 voor gebouwriolering is in 2018 gewijzigd met een aanvullingsblad A1. Dat betekent dat ook de ISSO-kennis in de NTR 3216 (Riolering van bouwwerken) en Kleintje Riolering daarmee in overeenstemming moest worden gebracht. De kennis is ook verbeterd en uitgebreid met nieuwe inzichten. NTR 3216.. Lees verder »

BAM transformeert kantoor tot huisvesting voor COA in Maastricht

In opdracht van Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) transformeert BAM het zogenaamde PLEM-gebouw in Maastricht aan de François de Veyestraat tot een opvanglocatie voor asielzoekers. Het voormalige kantoor van de Provinciale Limburgse Elektriciteits-Maatschappij (PLEM) aan de François de Ve.. Lees verder »

Unica werkt mee aan onderzoek naar elektrisch vervoer voor servicelogistiek

De hogescholen van Amsterdam (HvA) en Arnhem en Nijmegen (HAN) starten een tweejarig onderzoeksproject naar de inzet van elektrisch vervoer voor servicelogistiek: ‘Gas op elektrisch’. Dit doen zij samen met zo’n twintig partners uit de praktijk, waaronder Unica. Uitstootvrije stadslogis.. Lees verder »

Eerste Heppie (t)Huis in Nederland is aardgasloos

Van Hout is één van de bouwers van het Heppie (t)Huis, een huis voor 8 kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen. Het huis biedt deze kinderen een veilige, stabiele woonplek waar positieve aandacht en ‘jezelf thuis voelen’ centraal staan. Gezond binnenkl.. Lees verder »

24 Brandstofinstallaties voor noodstroomvoorziening datacenter Edge Connect

MTU Onsite Energy levert de noodstroomvoorziening voor datacentrum Edge Connect in Amsterdam (Schiphol Rijk) dat bezig is zijn datacapaciteit te vergroten. Wij zijn door MTU als onderaannemer ingeschakeld voor het leveren van 24 brandstofinstallaties. Deze worden door ons ontworpen, gebouwd en geleverd. Dit i.. Lees verder »

ILT: Meer energiebesparing industrie mogelijk door vervangen oude elektromotoren

Met het vervangen van oude elektromotoren door zuiniger motoren kan de industrie meer energie besparen en zo een grotere bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Dat concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) naar aanleiding van onderzoek bij fabrikanten van transportsystemen e.. Lees verder »

OVG Real Estate en G&S Vastgoed leveren nieuw kantoor van ING op

OVG Real Estate en G&S Vastgoed hebben het kantoor van ING in Amsterdam-Zuidoost opgeleverd. Het betreft het nieuwe kantoor aan de Bijlmerdreef dat in gebruik wordt genomen en onderdeel is van de toekomstige campus in Amsterdam-Zuidoost. Met een oppervlakte van circa 40.000 m2 is het nieuwe kantoor .. Lees verder »