Laatste nieuws

Comfort Partners realiseert 17 woningen Anna's Hoeve

De nieuwste woonwijk van Hilversum wordt ook de modernste van de mediastad. Dat is aan alles te merken. De eigentijds ogende woonwijk zit vol met bijzonderheden. Er wordt gestreefd naar een duurzame wijk, met duurzame woningen waar je ook de mogelijkheid hebt zelf je huis te (laten) ontwerpen en bo.. Lees verder »

Start bouwwerkzaamheden Squall International B.V. te Hapert

Squall International B.V. verdubbelt haar pand op het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert. Het bedrijf heeft hiervoor de naastgelegen kavel van 6.800 m2 gekocht. Afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de ontwerp, engineering en definitieve tekeningen voor zowel de E- als de W-installaties alsmede.. Lees verder »

Praktijkcase Energiemanagement Koning Willem I College - Resultaten en besparingen

In samenwerking met het Koning Willem I College uit 's-Hertogenbosch, werken we aan het reduceren van energieverbruik en CO2 uitstoot voor twee onderwijslocaties. We voorspellen het energieverbruik van de installaties en kunnen op die manier onnodig verbruik opsporen. Dit doen we door de inzet van ons en.. Lees verder »

Van energielabel G naar B met bewezen technologie

Volgens planning en binnen budget: de succesformule achter een geslaagde renovatie. Het Gouvernement aan de Maas is een in het oog springend complex van gebouwen met verschillende afmetingen en schuine daken. Hoewel verhuizen naar een duurzaam, nieuw kantoor makkelijker was, koos de provincie ervoor om het be.. Lees verder »

Ballast Nedam Development lanceert Pure Air voor schoon binnenklimaat

Vervuilde lucht behoort tot de top-drie van ziekteveroorzakers. Wie zich niet bovengemiddeld blootstelt aan fijnstof, leeft maar liefst negen maanden langer. Volgens het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) hebben inwoners van onze grote steden als gevolg van luchtverontreiniging een levensver.. Lees verder »

Markt verwacht snelle toename warmtepompen in ons land

Het Nationaal Warmtepomp Trendrapport dat vandaag verschijnt laat een positief beeld zien van de ontwikkeling van warmtepompen in ons land. UNETO-VNI heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van dit onderzoek dat heeft plaatsgevonden onder ruim honderd fabrikanten, distributeurs, grooth.. Lees verder »

Steun van Tweede Kamer voor behoud van leerwerkplekken

UNETO-VNI is blij dat de Tweede Kamer niet akkoord gaat met bezuinigingen op leerwerkplekken. De voltallige Tweede Kamer steunde tijdens de bespreking van de kabinetsplannen de motie ‘Red de leerbaan’ van Lodewijk Asscher (PvdA). Hiermee is een bezuiniging van 19,5 miljoen euro van de baan. Succe.. Lees verder »

Nederland pas op de helft met terugdringen CO2-uitstoot

Volgens nieuwe cijfers van het CBS is Nederland nog ver verwijderd van het doel om de broeikasgassen flink terug te dringen. Het afgelopen jaar was de totale CO2-uitstoot 13 procent gedaald in vergelijking met 1990. In de zogenoemde Urgenda-klimaatzaak in 2015 bepaalde de rechter dat ons land in 2020 de CO2-u.. Lees verder »

WML, eerste drinkwaterbedrijf met BREEAM-certificaat In-Use voor kantoren

WML ontving onlangs uit handen van BREEAM Assessor Marleen Lubberding van W4Y adviseurs, als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat ‘Very Good’ (3 sterren) voor het hoofdkantoor in Maastricht en het certificaat ‘Good’ (2 sterren) voor haar kantoor in.. Lees verder »

De toren is zilver, het comfort is goud…

Fier torent “De Zilveren Toren” met zijn zeventien verdiepingen tussen de stedelijke bebouwing in de wijk Het Bezuidenhout in het stadsdeel Haagse Hout in Den Haag. Het zilvergrijze gebouw biedt huisvesting aan kantoormedewerkers van allerlei pluimage waarvan de meeste zich bezighouden met pensioe.. Lees verder »