Laatste nieuws

Heijmans realiseert extra parkeerruimte rond hoofdkantoor

In 2012 heeft Heijmans Het Nieuwe Werken geïntroduceerd op het hoofdkantoor en een aantal kantoren in de regio samengevoegd. Het aantal medewerkers op deze locatie is daarmee bijna verdubbeld. Hierdoor is het gebruik van de parkeerruimte rond de gebouwen ook sterk toegenomen. Tegelijkertijd is gesta.. Lees verder »

Laatste doorbraken Noord-Zuidlijn

De laatste doorbraken onder Amsterdam Centraal en tussen de caissons onder het voorplein zijn een feit. Dat betekent dat het nu fysiek mogelijk is om vanuit AmsterdamNoord door de tunnels van de Noord-Zuidlijn te lopen tot in het station Rokin. Om het ‘hoogtepunt’ te vieren heeft een gezelschap o.. Lees verder »

Strukton Worksphere behaalt zelfverklaring NEN-ISO 26000

Op 16 januari 2013 heeft Strukton Worksphere zijn zelfverklaring NEN-ISO 26000 gepubliceerd op het publicatieplatform van NEN. Hiermee is Strukton Worksphere in Nederland het eerste installatie- en bouwbedrijf met deze publicatie.De zelfverklaring is terug te vinden op de website van Strukton Worksphere en vi.. Lees verder »

Appartementen in Heijmans-project Meyster’s Buiten aan Bouwinvest verkocht

VOF Meyster’s Buiten, waar Heijmans voor 50% in participeert met Blauwhoed en VORM Bouw, heeft 49 appartementen verkocht aan vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest, dat opereert namens Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund BV. De appartementen, verdeeld over twee gebouwen, liggen in de Utrechts.. Lees verder »

Live beelden OV-terminal Utrecht Centraal vanaf Katreinetoren

Wilt u live zien hoe de bouw van het nieuwe Busstation west, het nieuwe dak van OV-terminal Utrecht Centraal of het werk aan de Buursporen, spoor 1 t/m 4,  vordert? Op de Cu2030.nl is een nieuwe webcam te zien op het dak van de Katreinetoren boven Utrecht Centraal. Kies zelf wel.. Lees verder »

Pensioenleeftijd bouw stijgt naar 62,5 jaar

Den Haag - De gemiddelde leeftijd waarop de bouw met pensioen gaat, is volgens het CBS gestegen tot 62,5 jaar. In de periode september 2005 – september 2006 vertrokken de ouderen in doorsnee nog op een leeftijd van 60,6 jaar. Sinds 2007 neemt de gemiddelde pensioenleeftijd in alle branches toe. In de bo.. Lees verder »

Architect Mecanoo ontwerpt nieuw Zaans Medisch Centrum

Mecanoo is gekozen op basis van een flink aantal criteria. Onder andere de kwaliteit van de architectuur, de goede samenhang van het ziekenhuisontwerp met de Zaanse omgeving, en vanwege de onderscheidende ontwerpfilosofie voor het ziekenhuis.Het ZMC heeft in Mecanoo een partner gevonden die in staat is om een.. Lees verder »

Martini Ziekenhuis bouwt paviljoen in binnentuin

Om het paviljoen en de binnentuin op een natuurlijke wijze met elkaar te verbinden, zal de tuin opnieuw moeten worden ingericht. Met bijzondere planten en bomen, beschutte zitjes en terrassen, een waterpartij, speeltoestellen voor kinderen en wandelpaden. Voor de herinrichting van de tuin werkt het Martini Zi.. Lees verder »

Zzp’ers maken het voor zichzelf kapot

Den Haag - De Tweede Kamer vergadert morgen over zzp’ers die via sluwe intermediairs in de bouw werken tegen schrijnend lage uurtarieven. Kan minister Asscher (Sociale Zaken) iets doen of is het een probleem van de sector zelf? Youssef Meliani is eigenaar van BBM bouwbemiddelinguit Veghel. Elke dag kri.. Lees verder »

Stiekem proefstukken testen

Bleiswijk - Efectis opent dit voorjaar een test- en kenniscentrum voor brandproeven waar de klanten elkaars proefstukken niet kunnen zien. Ook worden de ovens uitgerust met camera’s, zodat gebruikers hun klanten op afstand kunnen laten meekijken. Efectis Nederland (het voormalige Centrum voor Brandveil.. Lees verder »