Laatste nieuws

Pools debacle kost Duitse Imtech-topmannen de kop

De bestuursvoorzitter van Imtech Duitsland is opgestapt naar aanleiding van het Poolse pretpark debacle. Dat heeft de technisch dienstverlener bekendgemaakt. Ook de financiele topman in Duitland zal de onderneming verlaten. Beide mannen waren bestuurlijk verantwoordelijk voor de Poolse activiteiten. Maandag .. Lees verder »

Stedin investeert bijna half miljard in energienetten

Stedin trekt dit jaar bijna een half miljard euro uit voor de aanleg, verbetering en vervanging van gas- en electriciteitsnetten.Dat heeft de energienetbeheerder in Zuid-Holland, Utrecht en delen van de regio’s Weer, Diokkum en Kennemerland vanmorgen bekendgemaakt.Voor grote projectenzet Stedin in 2013 .. Lees verder »

Heijmans vernieuwt installaties Antoni van Leeuwenhoek

Heijmans Utiliteit heeft van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam opdracht gekregen voor participatie in de ‘verificatiefase’ voor de aanleg en renovatie van installaties in het project ‘Groei en Innovatie’ van het instituut. Het betreft hierbij zowel de werktuigbouwkundige als elek.. Lees verder »

Project A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal wint Nederlandse Bouwpluim 2013

De jury is erg te spreken over de gezamenlijke aanpak in proactief en interactief stakeholder- en communicatiemanagement: ‘Door de wederzijdse flexibiliteit in de uitvoering en in de inzet op snelle operationele besluitvorming, is de extra wegcapaciteit twee jaar eerder opgeleverd. Een prachtige prestat.. Lees verder »

VolkerWessels wint PassiefBouwen Award

PlusRenoveren van VolkerWessels is met 2 projecten in de prijzen gevallen bij de PassiefBouwen Awards. Het gaat om woningen in Nieuwkuijk en Haarsteeg. De renovaties zijn gerealiseerd door VolkerWessels bouwbedrijf De Bonth van Hulten, in opdracht van woningcorporatie Woonveste. De bestaande appartementen heb.. Lees verder »

Nimmerdor in Grijpskerke wint PassiefBouwen Award

Het zeer duurzame woon-zorgcomplex Nimmerdor in Grijpskerke heeft de PassiefBouwen Award 2013 gewonnen. Passief bouwen combineert warmte van zonlicht, restwarmte van huishoudelijke apparatuur en een slimme manier van bouwen en isoleren waardoor er geen traditionele verwarmings- of koelsystemen meer nodig zij.. Lees verder »

Schakel & Schrale restaureert rijksmonument Wagenmakerij Venlo

De Centrale Wagenmakerij van de Nederlandse Spoorwegen op het rangeerterrein van Blerick, een stadsdeel van de gemeente Venlo, is met 7.375 m2 een van de grote industriële rijksmonumenten van Nederland. In de grote werkplaats werden sinds de opening in 1890 goederenwagons gereviseerd. De Nederlandse Spoo.. Lees verder »

Twee opdrachten voor Hogeschool Düsseldorf

Voor de Fachhochschule Düsseldorf, met 7.000 studenten een van de grootste hogescholen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, realiseert BAM Deutschland in de stadswijk Derendorf twee faculteitsgebouwen met collegezalen, studieruimten, opnamestudio’s en sportfaciliteiten en een servicegebouw, dat ond.. Lees verder »

Breda krijgt een nieuwe verhoogde Trambrug; gunning aan BAM om klus te klaren

Cees Meeuwis, wethouder Binnenstad: 'Met deze ontwikkeling kunnen we de bruikbaarheid van het water in de stad aanzienlijk verbeteren. Dit jaagt ondernemers aan om ook eigen initiatieven langs het water te realiseren en meer nautische evenementen te organiseren. Dat is goed voor de economische bestedingen in .. Lees verder »

Heijmans geselecteerd voor gebiedsontwikkeling Buizengat-Oost in Vlaardingen

Heijmans is door de gemeente Vlaardingen geselecteerd voor de binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Buizengat-Oost. Het voorstel van Heijmans gaat uit van een gefaseerde ontwikkeling al naar gelang de ontwikkeling van de lokale markt. Het plan van Heijmans omvat circa 180 huizen en appartementen en dient medio.. Lees verder »