Laatste nieuws

Liebherr neemt betonpompenfabrikant Waitzinger over

Bad Schussenried (D) - Liebherr, de Zuid-Duitse fabrikant van bouwmaterieel waaronder betonmortelcentrales en truckmixers, heeft de eveneens Zuid-Duitse fabrikant van betonpompen Waitzinger overgenomen. Het contract werd al op 19 oktober van dit jaar getekend, zo maakte het bedrijf deze week bekend. Met de o.. Lees verder »

Tijdhof-Hobema neemt failliet Elferink over

Oldenzaal - Tijdhof-Hobema Aannemers uit Oldenzaal heeft het failliete aannemingsbedrijf J.G. Elferink uit Overdinkel overgenomen. Vooralsnog gaat het om de handelsactiviteiten en onderhanden werken van het bedrijf. Elferink blijft voorlopig werken vanuit Overdinkel. Of Tijdhof-Hobema ook een deel van de twi.. Lees verder »

Zuid-Holland ziet minder vraag naar bouwvergunning

In de provincie Zuid-Holland zijn in de eerste helft van 2012 2354 bouwvergunningen afgeven. Dat is 48 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het ging om 1500 vergunningen voor koopwoningen en 854 voor huurwoningen. Dat maakt de provincie bekend op basis van gegevens van het Centraal Bureau.. Lees verder »

R&M benoemt nieuwe managing director Western Europe

Mensen zijn eerder geneigd pv-panelen aan te schaffen als de buren al voor zonnestroom gekozen hebben. Dit concluderen wetenschappers aan de Yale University en de New York University. De wetenschappers onderzochten de toename in de installaties van zonnepanelen in de Amerikaanse staat Californië.&nb.. Lees verder »

UNETO-VNI vreest gevolgen van nieuwe regeling vorstverlet

Installateursvereniging UNETO-VNI vreest dat installatiebedrijven bij een strenge winter in financiële problemen komen als de huidige vorstverletregeling verdwijnt. De Tweede Kamer behandelt morgen een wetsvoorstel voor een nieuwe regeling waarin werkgevers per winter een 'eigen risico' van vier weken lo.. Lees verder »

Caterpillar presenteert nu ook een hybride graafmachine

Mossville (VS) - Na onder meer Komatsu, Hyundai en recentelijk Hitachi presenteert Caterpillar nu ook een hybride graafmachine. De 336E-H is een op lager brandstofgebruik gerichte versie van de in 2010 gelanceerde 336E en daarna gepresenteerde D-versie. De extra aanschafkosten van de 36 tons hybride Caterpill.. Lees verder »

Installateurs bodemenergiesystemen krijgen erkenningsplicht

WOERDEN - Om te waarborgen dat bodemenergiesystemen robuust en betrouwbaar zijn en inderdaad leiden tot energiebesparing voert de overheid per 1 juli 2013, met een overgangsperiode van een jaar, een erkenningsplicht in. Met de invoering van deze erkenningsplicht mogen alleen gecertificeerde bedrijven werkzaa.. Lees verder »

Bedrijven van buiten de sector nemen het initiatief

Den Haag - In de artikelenreeks ‘De Bouw in 2030’ schetsen opinieleiders hun visie op de toekomst van de sector. Vandaag deel 17: Wim de Ridder, hoogleraar toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. De revolutie in de bouw is in volle gang. Op de fundamenten van leegstaande winkels en kantoren.. Lees verder »

Openbare verlichting is een emotioneel onderwerp

Den Haag - In Stadskanaal ketenden bewoners zich uit protest vast toen bekend werd dat de gemeente 1.500 lichtmasten in het buitengebied wilde verwijderen. Participatie van bewoners is daarom noodzakelijk. Dat is de uitkomst van de Duurzame Verlichtingstafel, een bijeenkomst met gemeenten, provincie en deskun.. Lees verder »

Directeur TVVL legt taken neer

Den Haag - Roel Theunissen legt zijn taken neer als directeur van TVVL. Hij was sinds 1 mei directeur van het Platform voor mens en techniek. “TVVL en de directeur Roel Theunissen hebben moeten vaststellen dat er helaas onvoldoende basis is voor verdere samenwerking. Op initiatief van de heer Theunisse.. Lees verder »