Laatste nieuws

Croon en HVL spreken intentie uit tot krachtenbundeling

Eindhoven/Rotterdam - Twee sterke bedrijven binnen de TBI Holdings B.V., Croon Elektrotechniek B.V. en HVL B.V., zijn voornemens per januari 2013 de krachten te bundelen in wat het grootste in elektrotechniek gespecialiseerde bedrijf van Nederland zal zijn. De nieuwe combinatie telt circa 3000 medewerkers en .. Lees verder »

BAM integreert Techniek - ICT

Bunnik - BAM Techniek - ICT gaat verder onder de naam BAM Techniek - Integrated Works. De aanpassing markeert de samenvoeging van drie kennisgebieden. De divisie bundelt de thema’s informatie- en communicatietechnologie, meet- en regeltechniek en veiligheid. “We hebben onze deskundigheid bijeen g.. Lees verder »

Ballast snijdt regiobedrijven weg

Nieuwegein - Ballast Nedam voegt zijn zeven regionale bouwbedrijven samen en brengt ze onder in drie nieuwe onderdelen: Noord, West en Zuid. Dat heeft het Nieuwegeinse bouwconcern bekendgemaakt. De ingreep, die ten koste gaat van een nog niet nader aangegeven aantal arbeidsplaatsen, maakt onderdeel uit van d.. Lees verder »

Boskalis blijft bij bod op rederij Dockwise

Papendrecht - Boskalis is niet van plan het voorgenomen bod van 682 miljoen euro op zeevervoerder Dockwise te verhogen. Maandag kondigde Boskalis aan een bod te doen op alle uitstaande aandelen Dockwise van 17,20 euro per aandeel. De directie van Dockwise vond het bod te laag “gezien het potentieel van.. Lees verder »

Thermo-elektrisch materiaal maakt stroom van restwarmte

Michigan - Ook de kleinste restjes warmte kunnen nog worden omgezet in elektriciteit. Onderzoekers van de Amerikaanse Michigan State University (MSU) ontwikkelden daarvoor een thermo-elektrisch materiaal dat makkelijk te maken is en vooralsnog geen schadelijke effecten teweegbrengt voor mens en milieu. Het m.. Lees verder »

Strukton en De Nijs verbouwen De Hallen

Amsterdam - Bouwcombinatie Strukton/De Nijs begint nog dit jaar aan de transformatie van de oude tramremise in Amsterdam-West tot een Centrum voor Media en Mode. Stadsdeel West heeft ingestemd met de overname van de zogeheten Passage in De Hallen. Daarmee is volgens de stichting Tramremise Ontwikkelingsmaats.. Lees verder »

BAM preferred bidder Brits sportcentrum

Kirklees - BAM Construction’s North East team is gekozen als preferred bidder voor de bouw van de Huddersfield Sports Centre in Kirklees. Het Britse onderdeel van de bouwer uit Bunnik heeft het eerste stadium van het aanbestedingsproces succesvol doorlopen en werkt nu met Kirklees Council aan het tweed.. Lees verder »

Een derde Dockwise in handen Boskalis

Papendrecht - Boskalis heeft zijn belang in zeetransporteur Dockwise uitgebreid tot 33 procent. Het concern is daarmee de grootste aandeelhouder in Dockwise. Maandag kondigde Boskalis aan een bod te doen op alle uitstaande aandelen Dockwise van 17,20 euro per aandeel. De sinds maandagochtend gekochte aandele.. Lees verder »

Speciale demonstratie leds en domotica in winkel totaalinstallateur

Haren - De verlichtingswinkel van totaalinstallateur Konings in Haren (Gr) is sinds vorige week een demonstratieproject voor ledverlichting en domotica. In de winkel zijn een woonkamer uit de jaren dertig en een kantoorwerkplek nagebootst. Met de twee opstellingen wil Konings laten zien dat ledverlichting de.. Lees verder »

Floriade wordt bedrijventerrein

Venlo - Duoflora 2012 (combinatie van Arcadis Nederland en Dura Vermeer) werkt aan de ontmanteling van het tentoonstellingspark van de Floriade en de transitie naar het bedrijventerrein Green Park Venlo. Duoflora 2012 houdt zich eerst bezig met de ontmanteling van de satellietterreinen buiten het park. Dat z.. Lees verder »