Laatste nieuws

'BIM-niveau Nederland behoorlijk hoog'

Delft - Het niveau waarop Nederlandse bedrijven ‘bimmen’ is tamelijk hoog. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer Léon van Berlo van TNO in Delft. Het resultaat van het onderzoek vormt de basis voor het TNO-rapport ‘Stand van BIM-niveau in Nederland (2010-2012)’, dat publiekel.. Lees verder »

BAM en Imtech halen meerjarig onderhoudscontract Rijkswaterstaat binnen

Bunnik / Gouda - BAM Utiliteitsbouw en Imtech gaan komende jaren het bouwkundig en technisch onderhoud aan vierhonderd gebouwen van Rijkswaterstaat uitvoeren. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt. Volgens hen gaat het om een van de grootste onderhoudscontracten die in Nederland is vergeven. Het contract he.. Lees verder »

BAM Woningbouw verliest zaak tegen ontwikkelaar

Arnhem - BAM Woningbouw moet per direct de achterstallige rente over de koopsom van het Vijverterrein in Tiel betalen. Dat heeft de Arnhemse rechtbank in kort geding bepaald. BAM moet een bedrag van ongeveer 6,6 ton overmaken aan ontwikkelaar Reuvers Vijverterrein BV uit Tiel. BAM spande het kortgeding aan o.. Lees verder »

Verbouwing Baco voor BAM-dochter

BAM-dochter Schakel en Schrale gaat het interieur van het Baco-gebouw in Roermond renoveren. De voormalige meel- en fietsenfabriek wordt het nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie Wonen Limburg. Op de zes verdiepingen die zo’n 4100 vierkante meter beslaan, zullen 170 werkplekken worden gerealiseerd. .. Lees verder »

Heijmans onderhoudt installaties Sophia

Den Haag - Burgers Ergon - vanaf volgend jaar 2013 Heijmans Utiliteit - gaat de komende 20 jaar de elektrische en werktuigbouwkundige installaties in het nieuwe revalidatiecentrum van Sophia Revalidatie in Den Haag onderhouden. Met de opdracht is een totaalbedrag van 4 miljoen euro gemoeid. Burgers Ergon voe.. Lees verder »

BAM ziet brood in toltunnel Brussel

Brussel - BAM is een van de zeven consortia die in aanmerking komen voor de renovatie van de Leopold II-tunnel. Voor het eerst gaat België een dbfm-contract toepassen met een dialoogfase en waarschijnlijk ook tol om de benodigde 130 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. De onderdoorgang dwars door Brus.. Lees verder »

Constructeurs opperen alternatief voor duaal Bouwtoezicht

Breda - Het Centraal Overleg Bouwconstructie (COBc) heeft een alternatieve visie voor de toetsing van en het toezicht op constructies opgesteld. Het voorstel behelst een centraal kenniscentrum, regionale toetscentra en lokale toezichten. Het is geen duaal stelsel, maar kan privaat of publiek worden uitgevoer.. Lees verder »

Uneto-VNI positief over duurzame ambities in regeerakkoord

Uneto-VNI is positief over de ambities van het nieuwe kabinet op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Wel constateert Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels dat vooralsnog de concrete uitwerking en het budget om de ambities te verwezenlijken, ontbreken. Voorzitter Engels van Uneto-VNI vindt h.. Lees verder »

Stakingen Calduran worden voortgezet

Harderwijk - Ruim veertig medewerkers van kalkzandsteenfabrikant Calduran gaan door met staken. De 48-uursstaking is omgezet in een staking voor onbepaalde tijd. Dat hebben de werknemers besloten na afloop van de acties op maandag en dinsdag. De werknemers staken door omdat het bedrijf niet bereid is om de o.. Lees verder »

Grontmij wint groot ziekenhuisproject

De Bilt - Grontmij heeft opnieuw een groot ziekenhuisproject in de wacht gesleept. Het advies- en ingenieursbureau uit De Bilt gaat het Rigshospitalet in Kopenhagen ontwerpen, maakte het gisteren bekend. Hoeveel met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Met de order versterkt Grontmij naar ei.. Lees verder »