Laatste nieuws

'Combinatie van staal en beton ligt voor de hand'

Utrecht - De Betonvereniging en Bouwen met Staal hielden dit jaar een gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst. De combinatie van staal en beton ligt voor de hand, betoogde Kees Klap van Ballast Nedam Infra. “Beton is goed in het opnemen van druk, staal goed in het opnemen van trek. Maar het zijn twee bedrij.. Lees verder »

Inkomsten uit bouwvergunningen blijven dalen

Den Haag - De gemeenten zien voor het vierde jaar op rij de inkomsten uit de bouwvergunningen dalen. Desondanks verwachten de lokale overheden dit jaar op 2,6 procent meer inkomsten uit heffingen dan in 2012. De begrotingen van de gemeenten wijzen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek uit dat de ink.. Lees verder »

Imtech krijgt orders Zweedse industrie

Gouda - Imtech heeft een aantal industriële orders gekregen in Zweden ter waarde van 45 miljoen euro. Het gaat onder meer om opdrachten voor Scania en Volvo. Dat heeft de technisch dienstverlener bekendgemaakt. Bij Scania in Enköping leidt een bestaand servicecontract tot een elektrotechnische upgr.. Lees verder »

VolkerStevin (UK) wint Green Apple Award

BeschermingHet project ter waarde van 9,35 miljoen pond moet circa 1.500 huizen beschermen tegen de gevolgen van kusterosie en bestond uit het bouwen van 18 golfbrekers, hellingen en trappen, alsmede het onderhouden van voetpaden en het opknappen van het strand. Overlast beperken Om zo duurzaam mogelijk te we.. Lees verder »

Vervuilde grond onder het Timmerhuis

In de grond van de bouwput van het Timmerhuis (voorheen Stadskantoor Rotterdam) is vervuiling aangetroffen. Het gaat om creosootteer, een product dat voorheen werd gebruikt om hout te verduurzamen. Bij opgravingwerkzaamheden werd een oliegeur opgemerkt, waarop direct monsters zijn genomen van de grond. Er is.. Lees verder »

Energielabel A+ voor nieuw kantoorgebouw KPMG

Waalwijk - Hoofdaannemer Huybregts Relou realiseerde samen met ATOP en Burgers Ergon (vanaf 1 januari handelend onder de naam Heijmans Utiliteit) het nieuwe kantoorgebouw van KPMG in Eindhoven. Het gebouw heeft energielabel A+. Dit mede dankzij de warmte- en koudeopslag door twee bronnen in de grond. Twee de.. Lees verder »

GDF SUEZ LNG Solutions opent eerste LNG-tankstation in Duiven

GDF SUEZ LNG Solutions heeft vandaag op het industrieterrein Innofase in Duiven het eerste LNG-tankstation geopend. Hiermee gaf zij de officiële aftrap voor de grootschalige introductie van LNG in Nederland. In de komende drie tot vijf jaar worden vijftien LNG-tankstations voor het wegtransport en de sch.. Lees verder »

IJsteam waarschuwt bouwvakkers

Den Haag - Het IJsteam van FNV Bouw heeft afgelopen dagen tientallen doorwerkende bouwvakkers geadviseerd hun werkzaamheden te staken vanwege de sneeuw op de bouwplaatsen en de vrieskou. Alleen al in de regio Leiden werden dinsdag, de eerste echte winterse dag in Nederland dit jaar, bijna twintig bouwvakkers.. Lees verder »

Woonbeleid regering kost 7000 banen

In de Twentse bouwkolom verdwijnen dit en volgend jaar in totaal zevenduizend banen als gevolg van het woonbeleid van het kabinet. Dat schrijven zo’n 125 vertegenwoordigers van Twentse corporaties, bouwbedrijven, gemeenten en de provincie Overijssel in een gezamenlijk communiqué. Het stuk, dat ov.. Lees verder »

Nieuw OK-complex St. Anna Ziekenhuis officieel geopend

Na een grondige renovatieperiode van elf maanden is gisteren het nieuwe OK-complex met 7 digitale operatiekamers in het St. Anna Ziekenhuis officieel geopend. BAM Utiliteitsbouw en BAM Techniek realiseerden het ultramoderne complex in een recordtijd. Het complex behoort tot een van de meest innovatieve OK-com.. Lees verder »