Laatste nieuws

Project Differ gegund aan Dura Vermeer

Dura Vermeer Bouw Rosmalen gaat het nieuwe onderkomen van het Dutch Institute For Fundamental Energy Research (Differ) bouwen. Dat heeft de Stichting voor Fundamenteel Onderzoek der Materie (FOM) bekendgemaakt zonder financiële details te vermelden. Het nieuwe gebouw bevindt zich op de campus van de.. Lees verder »

Forse daling van Nederlandse omzet bij Rexel

Gouda - De Franse specialist op het gebied van elektrische materialen Rexel heeft de omzet bij de Nederlandse dochter Hagemeyer in het vierde kwartaal van 2012 met ruim 16 procent zien dalen.Rexel heeft ook 45,7 miljoen aan goodwill afgeboekt, waarvan de helft op ons land betrekking heeft. “De daling va.. Lees verder »

WonenCentraal viert start bouw 13 nieuwe woningen

In Alphen aand en Rijn is afgelopen week het startsein gegeven voor de bouw van 13 nieuwe woningen aan den Gerard Doustraat. Directeur van de Alphense Woningbouwvereniging WonenCentraal Rob Donninger en de Alphense wethouder Tseard Hoekstra onthulden samen een levensgrote figuur van de schilder Gerard Dou. Wo.. Lees verder »

Bijna de helft van de Nederlanders heeft geen contract voor onderhoud CV

Een CV-ketel die niet regelmatig wordt gecontroleerd, vormt een risico voor de bewoners. Toch blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy in opdracht van UNETO-VNI dat 44% van de woningbezitters géén jaarlijks onderhoudscontract voor de CV-ketel heeft. UNETO-VNI werkt daarom aan een metho.. Lees verder »

Vier geïnteresseerden in failliet Sijtsma

Vier partijen van binnen en buiten de provincie Friesland hebben interesse getoond voor de failliete Sijtsma Groep uit Zweins. Dat meldt curator Cynthia Grondsma tegen de Leeuwarder Courant. De curator rekent op nog meer animo omdat de onderneming een goede naam en – naar het zich nu laat aanzien &ndash.. Lees verder »

Samenwerking in Rotterdam maakt duurzaamheid echt economisch rendabel

Cofely West Industrie opende gisteren haar nieuwe duurzame hoofdkantoor aan de Willigestraat in Rotterdam. Met de opening van het nieuwe pand wil de technisch dienstverlener ook andere ondernemers uitdagen om duurzamer te ondernemen. Daarom maakte Cofely van de gelegenheid gebruik om samen met Rotterdamse ind.. Lees verder »

Eerste auto's in Brinkparkgarage

Medewerkers van het Kadaster en bezoekers van de Apeldoornse binnenstad kunnen vandaag voor het eerst gebruik maken van de Brinkparkgarage. Alleen in juni gaat de garage nog gedeeltelijk dicht om de vloer af te werken. Intussen gaat het werk aan de inrichting van het park verder. De asfalteerders van de PW.. Lees verder »

Plaquette ‘1989’ in veilige handen

Een glunderende Onno de Jong nam deze week in de stationshal een plaquette met het jaartal ‘1989’ erop in ontvangst. Dat had een goede reden: Onno is een kleinzoon van Marinus Markenhof, de architect die betrokken was bij de vórige renovatie van Utrecht Centraal, eind jaren tachtig.  .. Lees verder »

Werkloosheid in bouw neemt steeds harder toe

De werkloosheid in de bouw loopt steeds harder op. In de eerste weken van dit jaar gingen 7446 banen verloren.Dat blijkt uit een analyse door bouwkostenbureau TBB de Zwaan van cijfers van pensioenbeheerder Cordares. Vorig jaar gingen gemiddeld duizend banen per maand verloren. In januari van dit jaar stond de.. Lees verder »

Heijmans ondertekent samenwerkingsovereenkomst Valleipark in Leusden

Donderdag 7 februari jl. hebben de gemeente Leusden, Heilijgers Projectontwikkeling en Heijmans Vastgoed een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het gezamenlijk ontwikkelen en bouwen van de nieuwe woonwijk Valleipark in Leusden. Valleipark ligt aan de noordkant van Leusden. Het plan omvat 120 tot 160 w.. Lees verder »