Laatste nieuws

BAM saneert vestigingen

BAM zet het mes in zijn Nederlandse regiovestigingen. Het huidige aantal van zeventig wordt binnen twee jaar teruggebracht tot ongeveer veertig. De uitgekozen locaties krijgen het predicaat BAM-huis en zullen voldoen aan hoge eisen ten aanzien van de duurzaamheid. De sanering maakt onderdeel uit van een strat.. Lees verder »

Bouw FIRST Rotterdam van start gegaan

Wethouder Hamit Karakus heeft het startsein gegeven voor de bouw van FIRST Rotterdam. Deze woon, werk en winkeltoren wordt dé blikvanger van Rotterdam Central District. De bouw is in handen van VolkerWessels bedrijven Boele & van Eesteren en Wessels Zeist. FIRST Rotterdam CV, het ontwikkelconsortiu.. Lees verder »

Alliander neemt aandeel in INNAX Group

Arnhem/Veenendaal - Netwerkbedrijf Alliander neemt een aandeel van circa 6 procent in INNAX. INNAX biedt duurzame energie-oplossingen voor gebouwen. Eerder deze maand tekenden beide partijen voor de overdracht van de aandelen. INNAX helpt organisaties met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Het.. Lees verder »

Japans toilet met Bluetooth op de markt

Den Haag - Japanse leveranciers van sanitair hebben een eer hoog te houden voor wat betreft hygiëne, comfort en luxe. In februari verschijnt een sanitaire innovatie van fabrikant Lixil op de markt. De INAX Satis wc-combinaties van Lixil zijn voorzien van Bluetooth en bedienbaar via een smartphone. Met d.. Lees verder »

Strukton pakt werk weer op na drama met ingestorte vloer

Eindhoven - Strukton hervat morgen de bouw van de internationale school in Eindhoven. Alleen de werkzaamheden aan het entree-gebouw liggen stil zolang het technisch onderzoek loopt naar de oorzaak van het ongeval waarbij vrijdag een betontimmerman om het leven kwam. Op het moment van het ongeval was hoofdaa.. Lees verder »

Stadskantoor Utrecht bereikt hoogste punt

Het nieuwe Stadskantoor van de gemeente Utrecht heeft het hoogste punt bereikt. Dit is gebeurd door het plaatsen van de laatste stalen balk op hetdak. Het Stadskantoor heeft nu een hoogte van 92 meter. Bouw De bouw van het Stadskantoor Utrecht wordt gedaan door VolkerWessels bedrijven Boele & van Eester.. Lees verder »

Mkb-bedrijven in de bouw zien omzet groeien

Na twee jaar van afnemende activiteit zag de Nederlandse bouwsector in 2011 de omzet weer toenemen. Vooral kleine bouwbedrijven deden het goed en profiteerden van het tijdelijk verlaagde btw-tarief op arbeid. Hierdoor groeide hun omzet vorig jaar met 7 procent, zo blijkt uit een in februari verschenen rapport.. Lees verder »

Hoofdlijnenakkoord bouw zuidpolder ondertekend

Gemeente Eemnes en de bedrijven Van Wijnen, Vos & Teeuwissen en van der Wardt Bouwgroep hebben het hoofdlijnenakkoord woningbouw Zuidpolder ondertekend. Dit gebeurde in het weiland naast het BEL-kantoor, dichtbij de plek waar vanaf 2013 gestart wordt met de woningbouw. In het hoofdlijnenakkoord hebben par.. Lees verder »

PvdA pleit voor een bouwstop scholen

De PvdA in Amsterdam vindt dat de lege klaslokalen in de hoofdstad gebruikt moeten worden voor onder meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Ook pleit de partij voor een bouwstop voor nieuwe scholen in bepaalde wijken. Zo schrijft de Telegraaf vandaag op de website. Ongeveer een kwart van de Amsterdamse.. Lees verder »

Heijmans voegt wederom onderdelen samen

Breijn en Heijmans Infra Geïntegreerde Projecten (HIGP) gaan samen verder als de afdeling Integrale Projecten binnen het Heijmans concern, zo maakte het bedrijf op de website bekend. Zowel de naam Breijn als HIGP zullen daarmee verdwijnen. Dit is een voor de hand liggende stap in een wereld waarin vraags.. Lees verder »