Laatste nieuws

Uneto-VNI positief over duurzame ambities in regeerakkoord

Uneto-VNI is positief over de ambities van het nieuwe kabinet op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Wel constateert Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels dat vooralsnog de concrete uitwerking en het budget om de ambities te verwezenlijken, ontbreken. Voorzitter Engels van Uneto-VNI vindt h.. Lees verder »

Stakingen Calduran worden voortgezet

Harderwijk - Ruim veertig medewerkers van kalkzandsteenfabrikant Calduran gaan door met staken. De 48-uursstaking is omgezet in een staking voor onbepaalde tijd. Dat hebben de werknemers besloten na afloop van de acties op maandag en dinsdag. De werknemers staken door omdat het bedrijf niet bereid is om de o.. Lees verder »

Grontmij wint groot ziekenhuisproject

De Bilt - Grontmij heeft opnieuw een groot ziekenhuisproject in de wacht gesleept. Het advies- en ingenieursbureau uit De Bilt gaat het Rigshospitalet in Kopenhagen ontwerpen, maakte het gisteren bekend. Hoeveel met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Met de order versterkt Grontmij naar ei.. Lees verder »

Installatie: Zorg wordt groeimarkt

Van de economische pagina’s in de kranten worden wij de laatste tijd niet al te vrolijk. Ook de installatiebranche ontkomt niet aan de heersende laagconjunctuur. Toch zijn er ook in deze tijd kansen voor installateurs die inspelen op maatschappelijke veranderingen. De zorg is bijvoorbeeld een markt die .. Lees verder »

BRS wint prijs met koudgebogen glas

Moerkapelle - BRS uit Moerkapelle heeft met zijn triple koud gebogen isolatieglas de Innovatie Award gewonnen van de Duitse vakbeurs Glasstec. De jury waardeerde onder meer het gebruik van PV-panelen in het drievoudige isolatieglas. Het glas is voor het eerst toegepast in de kegelvormige entreehal van het Pr.. Lees verder »

Overname van project Gerritsen Bouwgroep

Tiel - Bouwbedrijf De Vree en Sliepen neemt de afbouw van basisschool de Regenboog in Tiel Oost over van de failliete Gerritsen Bouwgroep uit Renkum. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Gerritsen ging op 10 oktober failliet, een week voordat de gerenoveerde school zou worden opgeleverd. In de t.. Lees verder »

70 arbeidsplaatsen weg bij infratak Harsco

Helmond - Harsco Infrastructure schrapt zeventig arbeidsplaatsen. Het hoofdkantoor wordt februari 2013 verplaatst naar Vlaardingen. De ingreep is ingegeven door de crisis, maar het concern wil ook dichterbij zijn klanten kunnen zitten. De projecten van Harsco bevinden zich hoofdzakelijk in de Randstad. In to.. Lees verder »

Breed front strijdt tegen onveiligheid in de bouw

Apeldoorn - Vijftien prominente aannemers en opdrachtgevers gaan samen de strijd aan met de voortdurende onveiligheid op de bouwplaats. Het nog geheime initiatief zal op 30 oktober naar buiten worden gebracht. De afspraken die partijen hebben gemaakt, zijn vastgelegd in een intentieverklaring. Die zal dinsda.. Lees verder »

Imtech schrapt 900 arbeidsplaatsen

Gouda - Imtech schrapt 900 arbeidsplaatsen in Nederland, Belgie en Spanje. Dat heeft de technisch dienstverlener dinsdagmorgen bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. De reorganisatie houdt verband met de “onevenwichtigheid” in de resultaatontwikkeling van het concern. Met name in Nederl.. Lees verder »

Cv-ketel geeft zelf onderhoudsadvies

Den Haag - De Calenta, Quinta Pro en nieuwe Tzerra van Remeha geven zelf aan wanneer ze uiterlijk onderhoud nodig hebben. Dat gebeurt via een melding op de ketel zelf, maar ook via de bijbehorende kamerthermostaat iSense of qSense. Eindgebruikers kunnen op het display aflezen dat de ketel onderhoud nodig hee.. Lees verder »