Laatste nieuws

Floriade wordt bedrijventerrein

Venlo - Duoflora 2012 (combinatie van Arcadis Nederland en Dura Vermeer) werkt aan de ontmanteling van het tentoonstellingspark van de Floriade en de transitie naar het bedrijventerrein Green Park Venlo. Duoflora 2012 houdt zich eerst bezig met de ontmanteling van de satellietterreinen buiten het park. Dat z.. Lees verder »

Eerste werkzaamheden bouw nog dit jaar

De voorbereidingen voor de bouw zijn sinds oktober in volle gang. Eerst moest de grond gesaneerd worden. Dat verloopt allemaal volgens plan, er zijn geen bijzonderheden gevonden. Daarom kan op maandag 3 december begonnen worden met het slopen van de woningen met huisnummers 98 t/m 132. Nog dit jaar starten we.. Lees verder »

BAM Duitsland pakt voor 83 miljoen orders

München - BAM Deutschland heeft in Beieren de opdracht binnengehaald om voor 63 miljoen euro een it-centrum te bouwen, IT Rathaus München. Het centrum komt in de Münchener wijk Moosach en zal onderdak bieden aan ruim 650 ambtenaren. Het complex is ontworpen door h4a Gessert+Randecker uit Stutt.. Lees verder »

Boskalis aast op Dockwise

Papendrecht - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis wil maritiem dienstverlener Dockwise overnemen. Boskalis heeft 682 miljoen euro voor Dockwise over. De bedrijven hebben samen een omzet van ruim 3 miljard euro. Lees verder »

Croon-BAM-Mobilis gaan Westerscheldetunnel onderhouden

Den Haag - De combinatie Croon-BAM-Mobilis heeft het contract voor het onderhoud aan de Westerscheldetunnel verworven. Dat hebben de bedrijven vrijdag bekendgemaakt. Het onderhoudscontract gaat in maart van het volgende jaar in en kent een looptijd van twintig jaar. Behalve de tunnel zelf, ziet het contract .. Lees verder »

Nieuwbouw-pps Hoge Raad naar BAM

Den Haag - De nieuwbouw van de Hoge Raad der Nederlanden is voorlopig gegund aan BAM. Nog net voor de kerst wordt het dbfm-contract met een looptijd van 30 jaar getekend. Dat bevestigde Alex Vermeulen van de Rijksgebouwendienst tegenover Dagblad Cobouw. Zaterdag verloopt de Alcatel-termijn en kunnen twee afv.. Lees verder »

Heijmans bouwt faculteit universiteit Leiden

Leiden - Heijmans gaat de nieuwe faculteit wiskunde en natuurkunde van de universiteit Leiden bouwen. De klus levert de bouwer uit Rosmalen circa 38 miljoen euro op. Vastgoedbedrijf Universiteit Leiden verstrekte de opdracht “mede op basis van kwaliteitscriteria”. Het gaat om de bouw van zo'n 45.. Lees verder »

37 miljoen euro aan opdrachten voor Imtech

Gouda - Imtech heeft een aantal opdrachten in de wacht gesleept in Duitsland. Met de werken is volgens de technisch dienstverlener een bedrag van in totaal 37 miljoen euro gemoeid. Het gaat om de aanleg van duurzame technologische infrastructuur, onder meer in het nieuwe hoofdkantoor van Greenpeace in Hambur.. Lees verder »

Hemubo wint Cobouw Award

Rotterdam - Het renovatie- en onderhoudsbedrijf Hemubo uit Almere heeft de Cobouw Award gewonnen voor het best presterende bouwbedrijf tijdens de crisis. De bokaal is woensdagvond uitgereikt tijdens de presentatie van de Cobouw50 in Rotterdam. Om de best presterende bedrijven gedurende de crisis in kaart te .. Lees verder »

'Campus Kerkrade heeft imagoprobleem'

Kerkrade - Het complex Campus Kerkrade heeft imagoschade opgelopen, vindt burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade. Hij vraagt zich af of dat nog te herstellen valt. "Ik mis een mooi gebouw, Campus Kerkrade is modern en heeft fantastische mogelijkheden", aldus de burgemeester in gesprek met Cobouw. Hij .. Lees verder »