Laatste nieuws

Bestevaer wordt dé dienstverlener voor het ADRZ

Bestevaer verzorgt vanaf 1 april 2013 alle facilitaire diensten voor het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). De Raad van Bestuur van het ADRZ heeft dit gisteren besloten. Bestevaer is een joint venture van het ADRZ, Strukton Worksphere en Facilicom. Het ADRZ heeft bewust niet gekozen voor uitbesteding van .. Lees verder »

Ernstig ongeval in Eindhoven

Tot onze ontsteltenis is op vrijdagmiddag 14 december rond 14.00 uur bij werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Internationale School Eindhoven een vloer ingestort. Bij dit tragische ongeval is één dodelijk slachtoffer te betreuren. Er zijn drie mensen gewond geraakt, twee van hen liggen met ond.. Lees verder »

Parallelweg eerste klimaatneutrale infraproject ’s-Hertogenbosch

De realisatie van de Parallelweg 2e fase wordt het eerste klimaatneutrale infraproject in ’s-Hertogenbosch. Vandaag ondertekenden Heijmans en de Gemeente ’s-Hertogenbosch het contract voor dit design en construct project (D&C). Daarbij gaat het om de doortrekking van de huidige Parallelweg. He.. Lees verder »

OVG levert herontwikkeling Cofely op

OVG Real Estate heeft vrijdag 30 november het nieuwe kantoor voor Cofely opgeleverd. Het gebouw van circa 6.200 m2, is een herontwikkeling van Cofely’s oorspronkelijke kantoor en ligt op hun geboortegrond (sinds 1942) in de Rotterdamse haven aan de Willingestraat. Het kantoor is ontworpen door JHK Archi.. Lees verder »

Record horizontaal gestuurde boring

De boring van de persleiding maakt onderdeel uit van een project van Aquafin. Doel is de capaciteit van het pompstation Meerhout én de afvalwaterleiding te vergroten. De horizontaal gestuurde boring loopt langs de Zeeloop tot aan de Volmolenweg in Meerhout en verbindt het pompstation met het zuiverings.. Lees verder »

VolkerWessels tekent SAAone contract

Het werk wordt uitgevoerd door VolkerWessels in consortium samen met Boskalis, HOCHTIEF, en DIF. De financiering van het project is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2013 rond. De werkzaamheden starten dan in 2014. Het project A1/A6 Diemen - Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schi.. Lees verder »

A9 - omlegging Badhoevedorp definitief gegund

De werkzaamheden beginnen in de herfst van 2013. Eind 2018 is het project klaar. Met het omleggen van de A9 verdwijnt de weg uit Badhoevedorp. Dit zorgt voor een verbetering van de leefbaarheid en de luchtkwaliteit en een vermindering van de geluidsoverlast. Bovendien ontstaat er ruimte voor nieuwe ontwikkeli.. Lees verder »

Bouw Maankwartier officieel van start

Stadsgebied Het Maankwartier is een nieuw stadsgebied en de verbinding tussen twee centrumdelen van Heerlen. Jaarlijks komen hier 9 miljoen mensen op weg naar diverse bestemmingen. Er komt een nieuw station, winkels, cafés, een hotel, kantoren, terrassen en woningen. Hemellichaam De inspiratie voor .. Lees verder »

Almere levert 1000 nieuwe woningen op

Voor de Almeerse woningbouwproductie was 2012 een relatief goed jaar; in totaal werden er exact duizend nieuwe woningen opgeleverd. Meer dan de helft daarvan staat in het nieuwe stadsdeel Almere Poort, dat op termijn uit 10.000 woningen moet bestaan. Van de duizend opgeleverde woningen werden er 730 door inst.. Lees verder »

Van den Pol Elektrotechniek installeert meer dan een miljoen kilowatt zonne-energie

Met de plaatsing van 48 zonnepanelen op het dak van het nieuwe kantoorpand van Riz Bouw in IJsselstein heeft Van den Pol Elektrotechniek vorige maand de grens  van één miljoen kWh geïnstalleerd vermogen overschreden. Deze mijlpaal betekent dat de zonnepanelen die sinds 1 januari 2010 d.. Lees verder »