Laatste nieuws

Directeur TVVL legt taken neer

Den Haag - Roel Theunissen legt zijn taken neer als directeur van TVVL. Hij was sinds 1 mei directeur van het Platform voor mens en techniek. “TVVL en de directeur Roel Theunissen hebben moeten vaststellen dat er helaas onvoldoende basis is voor verdere samenwerking. Op initiatief van de heer Theunisse.. Lees verder »

ROVC vernieuwt cursus Elektrisch schakelen

Ede - ROVC heeft de cursus elektrisch schakelen in een nieuw jasje gestoken. Het lesprogramma bestaat nu uit de volgende vier onderdelen: basisstof voor elektrotechniek, draaistroommotoren, schakelen met relais en het opsporen van storingen. ROVC actualiseerde de cursus aan de hand van de nieuwste technieken.. Lees verder »

Installateur biedt gratis veiligheidskeuring elektrotechnische installatie aan

MH Elektrotechniek biedt een gratis veiligheidskeuring van elektrotechnische woninginstallaties aan. Marco Hartman, eigenaar van MH Elektrotechniek, schrikt regelmatig van wat hij tijdens zijn werk aantreft. Daarom startte hij deze actie, vertelt hij in de Hoofddorpse Courant. Marco Hartman vindt het in .. Lees verder »

Zonnepanelen kunnen gevaarlijk zijn bij brand

Zonnepanelen kunnen bij een brand gevaarlijk zijn voor de mensen die de brand willen blussen. Zelfs bij beperkt daglicht staan de kabels tussen de pv-panelen en de pv-inverter onder spanning. Het Amerikaanse Underwriters Laboratories onderzocht de gevaren van bluswerkzaamheden bij zonnecellen. Wanneer de kabe.. Lees verder »

Flexpool van Imtech zorgt opnieuw voor ophef

Gouda/Utrecht - De omstreden flexpool van Imtech zorgt opnieuw voor ophef. Vakbonden vinden de huidige regeling onacceptabel en dreigen met acties als de technisch dienstverlener niet snel met aanpassingen komt. Bedoeling van Imtech is om 183 werknemers van Imtech Buildings in de flexpool onder de brengen. V.. Lees verder »

Uneto-VNI breekt lans voor verduurzaming

Den Haag - Volgens installateursvereniging Uneto-VNI is versnelde verduurzaming dé manier om de Nederlandse economie uit het slop te trekken. Daarbij zou de introductie van een laag btw-tarief voor energiebesparende maatregelen een belangrijke rol kunnen spelen, net als fiscale vergroening. In een bri.. Lees verder »

Van Dorp Installatietechniek Beste Leerbedrijf 2012 in Randstad

Hilversum - Van Dorp Installatietechniek uit Amersfoort en het metaalbewerkingsbedrijf C. Bitter uit Almere zijn uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf van 2012 in de verkiezingsgroep Randstad. Dat maakte organisator Kenteq gisteren 2 oktober bekend. Deze prijs voor leerbedrijven werkzaam in de elektro-, inst.. Lees verder »

Grootschalige uitrol elektrisch vervoer komt dichterbij

Rosmalen - Diverse systemen voor elektrisch vervoer koppelen. Dat is mogelijk met de open IT-omgeving die netbeheerder Enexis samen met Better Place en Oranjewoud ontwikkelde. Het project Smart Charging maakt het mogelijk in te spelen op individuele en grootschalige laadbehoeftes. Er wordt rekening gehouden .. Lees verder »

Gemeente Arnhem gaat voor led

Arnhem - Gemeente Arnhem gaat op grote schaal ledverlichting van Philips toepassen. 2.500 lantaarnpalen langs de grotere wegen van de gemeente krijgen dimbare ledlampen. Met deze maatregel wordt een energiebesparing bereikt van circa 47%. Dit komt neer op 500.000 kWh per jaar. De investering wordt terugverdi.. Lees verder »

Installateurs zoeken naar goed personeel

Rotterdam - Veel installatiebedrijven hebben moeite met het vinden van goed personeel. Opvallend in deze tijd van slinkende orders maar te verklaren, meent marktonderzoeksbureau USP. Dat peilde de stemming ten aanzien van de arbeidsmarkt bij zowel de W- als de E-installateurs. De sector kampt met een aanhoud.. Lees verder »