Laatste nieuws

Unica past BIM toe bij nieuwbouw Hilton

Hoevelaken - Unica Groep realiseert de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van het nieuwe Hilton hotel op Schiphol Centrum. Unica gaat hierbij gebruik maken van BIM. Binnen het project gaat Unica alle werktuigkundige-, sanitaire-, elektrotechnische-, brandbeveiligings-en ontruimingsinstalla.. Lees verder »

Vervolgwerk BAM in Sierra Leone

Freetown - BAM realiseert in Sierra Leone voor 13 miljoen euro een steiger voor de overslag van brandstof. Het project in de Sierra Leonerivier nabij de stad Pepel omvat de plaatsing van tien aanmeerpalen, de bouw van een betonnen platform en 220 meter loopbrug. Tot het werk behoort tevens een toegangsbrug v.. Lees verder »

Ook scheuren in metselwerk Campus Kerkrade

Kerkrade - De scheuren in het gebouw Campus Kerkrade zitten niet alleen in de vloeren, maar ook in de kolommen, balken en het metselwerk. Dat antwoordt de gemeente op vragen van Dagblad Cobouw. De scheurwijdte van de scheuren in de deklagen en kanaalplaatelementen varieert van 0,1 tot 2 millimeter. Het geruc.. Lees verder »

Gemeente Heerlen krijgt onvoldoende

Heerlen - Onderzoekers van TNO geven Heerlen een onvoldoende in het rapport Review besluitvormingsproces gemeente Heerlen inzake 't Loon, vandaag gepresenteerd op een persconferentie. Begin december 2011 zakte een kolom van een parkeergarage van winkelcentrum 't Loon weg in een gat in de bodem. Deels ontbree.. Lees verder »

Eerste installateur geslaagd voor 'deskundige zonne-energie'

Den Haag - Pieter Swart van installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen is de eerste installateur in Nederland die slaagde voor het Cito-examen Deskundige Zonne-Energie. Hij kreeg het certificaat Zon PV afgelopen woensdag, tijdens de vierde editie van Sunday. De leergang Zonne-Energie is ontwikkeld door Holl.. Lees verder »

Heijmans schrapt 200 arbeidsplaatsen

Rosmalen - Heijmans schrapt tweehonderd arbeidsplaatsen bij haar woningbouwtak. Dat maakte het bouwconcern vanmorgen bekend. Oorzaak is het terugvallen van het orderboek, de lage marges en de slechte vooruitzichten voor de woningbouwmarkt. Lees verder »

RioDocc helpt met renovatie drukriool

Nieuwegein - Nederland telt enkele duizenden ‘microgemalen’ in de vorm van persputten: putten met een pomp die huishoudelijk afvalwater in het riool loost. Die pompen zijn vrijwel allemaal ruim dertig jaar oud en beginnen geleidelijk aan te verslijten. RioBoxx uit Nieuwegein biedt daarvoor de Rio.. Lees verder »

Bouwmuseum moet schoonheid van het techniekvak laten zien

Veldhoven - Het Nederlands Bouwmuseum, dat vorm krijgt onder de vleugels van Harry Verhoeven, moet liefde voor het technische vak aanwakkeren. Het wordt onderdeel van het TechniekHuys in Veldhoven Lees verder »

Dat kan zachter

Nieuwegein - Het palenplatform van AB-FAB heeft voor de actie ‘Heien kan een tikje zachter’ een Gouden Decibel Award gekregen. Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder hebben de prijs gisteravond uitgereikt op de beurs ‘Geluid, trillingen, luchtkwaliteit gebied en gebou.. Lees verder »

Betonplaten met keramische tegels voor het Museon

Coevorden - Westo Prefab Beton Systemen produceert betonplaten met een bekleding van rode keramische tegels. Ze zijn bestemd voor de bestrating van het terras bij de ingang van het Museon in Den Haag. De keramische tegels hebben een terracotta kleur. Ze doen denken aan de tegels op de binnentuin van en rondo.. Lees verder »