Laatste nieuws

37 miljoen euro aan opdrachten voor Imtech

Gouda - Imtech heeft een aantal opdrachten in de wacht gesleept in Duitsland. Met de werken is volgens de technisch dienstverlener een bedrag van in totaal 37 miljoen euro gemoeid. Het gaat om de aanleg van duurzame technologische infrastructuur, onder meer in het nieuwe hoofdkantoor van Greenpeace in Hambur.. Lees verder »

Hemubo wint Cobouw Award

Rotterdam - Het renovatie- en onderhoudsbedrijf Hemubo uit Almere heeft de Cobouw Award gewonnen voor het best presterende bouwbedrijf tijdens de crisis. De bokaal is woensdagvond uitgereikt tijdens de presentatie van de Cobouw50 in Rotterdam. Om de best presterende bedrijven gedurende de crisis in kaart te .. Lees verder »

'Campus Kerkrade heeft imagoprobleem'

Kerkrade - Het complex Campus Kerkrade heeft imagoschade opgelopen, vindt burgemeester Jos Som van de gemeente Kerkrade. Hij vraagt zich af of dat nog te herstellen valt. "Ik mis een mooi gebouw, Campus Kerkrade is modern en heeft fantastische mogelijkheden", aldus de burgemeester in gesprek met Cobouw. Hij .. Lees verder »

Wijzigingen in raad van Grontmij

De Bilt - Karin Dorrepaal (1961) en André Jonkman (1954) treden toe tot de raad van commissarissen van ingenieursbureau Grontmij. Voorzitter Jan van der Zouw prijst Dorrepaal vanwege haar ervaring in de internationale dienstverlenende industrie. Ze was in Berlijn bij chemisch concern Schering lid van .. Lees verder »

Centrale As Noord 2 voor Heijmans

Den Haag - Heijmans heeft van de provincie Friesland de opdracht gekregen voor de realisatie van het project Centrale As Noord 2. De aanneemsom bedraagt 22 miljoen euro. Het project betreft het aanleggen van een 7 kilometer lange weg tussen Dokkum en Feanwalden/De Westereen, in Noordoost-Friesland... Lees verder »

Aqualectra en Imtech leveren installatie voor Campus 2020

Heerhugowaard - Aqualectra en Imtech ontwierpen en leverden de elektrische hoofdverdelers en onderverdelers voor het eerste gebouw van Campus 2020. De bedrijven installeerden de panelen, trafo’s en verdeelkasten die het gebouw voor centrale studentenvoorzieningen en voor de faculteit Informatica & .. Lees verder »

Dikken voorzitter deelgroep Uneto-VNI

Unica-topman Rik Dikken is benoemd tot voorzitter van de groep Groot van Uneto-VNI. Dat heeft de brancheorganisatie gisteren bekendgemaakt. Dikken volgt in die functie Henk Willen van Dorp van Van Dorp Installaties op. Dikken wil als voorzitter vooral het belang van de technische installatiebranche .. Lees verder »

Installatievakbeurs ISH 2013 ziet het groot

Frankfurt am Main - Met wereldprimeurs op het vlak van badkamers, gebouwtechniek, klimaattechniek en hernieuwbare energie hoopt beursorganisator Messe Frankfurt van 12 tot 16 maart 2013 weer 200.000 bezoekers naar de installatievakbeurs ISH te lokken. Als centrale thema kiest de ISH in 2013 voor 'Zuinig omga.. Lees verder »

Vorm en Ballast Nedam dupe van bouwstop

Leiden - Vorm en Ballast Nedam dreigen de dupe te worden van de aangekondigde bouwstop voor het studentenhuisvestingsproject De Leidse Schans. Vastgoedbelegger Syntrus Achmea kondigde aan dat het niet verder wil met het Leidse project dat 1.500 studenteneenheden op zou leveren. De reden voor het afblazen is .. Lees verder »

Strukton kampt met margedaling

Gouda/Utrecht - De concurrentie op de Nederlandse bouw- en inframarkt en de dalende bouwvolumes hebben de winstmarges van Strukton flink onder druk gezet. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van moederconcern Oranjewoud. Het bouwconcern, sinds eind 2010 in handen van Oranjewoud, boekte in het derde kwartaal mi.. Lees verder »