Laatste nieuws

Eerste installateur geslaagd voor 'deskundige zonne-energie'

Den Haag - Pieter Swart van installatiebedrijf Mensonides uit Harlingen is de eerste installateur in Nederland die slaagde voor het Cito-examen Deskundige Zonne-Energie. Hij kreeg het certificaat Zon PV afgelopen woensdag, tijdens de vierde editie van Sunday. De leergang Zonne-Energie is ontwikkeld door Holl.. Lees verder »

Heijmans schrapt 200 arbeidsplaatsen

Rosmalen - Heijmans schrapt tweehonderd arbeidsplaatsen bij haar woningbouwtak. Dat maakte het bouwconcern vanmorgen bekend. Oorzaak is het terugvallen van het orderboek, de lage marges en de slechte vooruitzichten voor de woningbouwmarkt. Lees verder »

RioDocc helpt met renovatie drukriool

Nieuwegein - Nederland telt enkele duizenden ‘microgemalen’ in de vorm van persputten: putten met een pomp die huishoudelijk afvalwater in het riool loost. Die pompen zijn vrijwel allemaal ruim dertig jaar oud en beginnen geleidelijk aan te verslijten. RioBoxx uit Nieuwegein biedt daarvoor de Rio.. Lees verder »

Bouwmuseum moet schoonheid van het techniekvak laten zien

Veldhoven - Het Nederlands Bouwmuseum, dat vorm krijgt onder de vleugels van Harry Verhoeven, moet liefde voor het technische vak aanwakkeren. Het wordt onderdeel van het TechniekHuys in Veldhoven Lees verder »

Dat kan zachter

Nieuwegein - Het palenplatform van AB-FAB heeft voor de actie ‘Heien kan een tikje zachter’ een Gouden Decibel Award gekregen. Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder hebben de prijs gisteravond uitgereikt op de beurs ‘Geluid, trillingen, luchtkwaliteit gebied en gebou.. Lees verder »

Betonplaten met keramische tegels voor het Museon

Coevorden - Westo Prefab Beton Systemen produceert betonplaten met een bekleding van rode keramische tegels. Ze zijn bestemd voor de bestrating van het terras bij de ingang van het Museon in Den Haag. De keramische tegels hebben een terracotta kleur. Ze doen denken aan de tegels op de binnentuin van en rondo.. Lees verder »

'BIM-niveau Nederland behoorlijk hoog'

Delft - Het niveau waarop Nederlandse bedrijven ‘bimmen’ is tamelijk hoog. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer Léon van Berlo van TNO in Delft. Het resultaat van het onderzoek vormt de basis voor het TNO-rapport ‘Stand van BIM-niveau in Nederland (2010-2012)’, dat publiekel.. Lees verder »

BAM en Imtech halen meerjarig onderhoudscontract Rijkswaterstaat binnen

Bunnik / Gouda - BAM Utiliteitsbouw en Imtech gaan komende jaren het bouwkundig en technisch onderhoud aan vierhonderd gebouwen van Rijkswaterstaat uitvoeren. Dat hebben de bedrijven bekendgemaakt. Volgens hen gaat het om een van de grootste onderhoudscontracten die in Nederland is vergeven. Het contract he.. Lees verder »

BAM Woningbouw verliest zaak tegen ontwikkelaar

Arnhem - BAM Woningbouw moet per direct de achterstallige rente over de koopsom van het Vijverterrein in Tiel betalen. Dat heeft de Arnhemse rechtbank in kort geding bepaald. BAM moet een bedrag van ongeveer 6,6 ton overmaken aan ontwikkelaar Reuvers Vijverterrein BV uit Tiel. BAM spande het kortgeding aan o.. Lees verder »

Verbouwing Baco voor BAM-dochter

BAM-dochter Schakel en Schrale gaat het interieur van het Baco-gebouw in Roermond renoveren. De voormalige meel- en fietsenfabriek wordt het nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie Wonen Limburg. Op de zes verdiepingen die zo’n 4100 vierkante meter beslaan, zullen 170 werkplekken worden gerealiseerd. .. Lees verder »