Laatste nieuws

Ziggo Dome wacht op faillissement Midreth

Het beste scenario voor de Ziggo Dome is dat bouwbedrijf Midreth failliet gaat. Dan kan de Amsterdamse muziektempel waarschijnlijk volgende week met een nieuwe aannemer in zee en wordt de vertraging tot het minimum beperkt. Zover is het nog niet. De curatoren hebben een aantal grote aannemers gevraagd uiterli.. Lees verder »

Nieuwe reinwatertanks in het Meander medisch centrum

In het nieuwe ziekenhuis zijn vier reinwatertanks geplaatst met een inhoud van elk 20.000 liter. Deze reinwatertanks zijn ca. 5 meter lang met een doorsnede van 2,5 meter, worden permanent bijgevuld vanuit de waterleidingaansluiting en dienen als voorraad (buffer). Van hieruit wordt het water verpompt naar di.. Lees verder »

Vanaf 2013 een duurzaam ziekenhuis in Amersfoort

Het wordt nu echt zichtbaar: de bouw van het Meander Medisch Centrum. Het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort vervangt de twee bestaande locaties Lichtenberg en Elisabeth. De locatie Baarn blijft in zijn huidige vorm bestaan. In het ontwerp van het gebouw is duurzaamheid een uitgangspunt. Zo wordt .. Lees verder »

Heien nieuw ziekenhuis Meander op schema

De bouw van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum loopt op schema. De afgelopen maanden zijn er zo’n 1.600 van de 2.400 heipalen geslagen op het bouwterrein aan de Maatweg. Het heien wordt met drie heistellingen uitgevoerd en is tot op heden zonder problemen verlopen. Als de weersomstandighe.. Lees verder »

Eerste paal Meander Medisch Centrum geslagen

Met vereende krachten is vrijdag op het bouwterrein aan de Maatweg de eerste paal van het nieuwe topklinische ziekenhuis van Amersfoort de grond in geheid. Dat gebeurde met een klassieke heimachine, bediend door een aantal patiënten, Raad van Bestuur en de voorzitter van de Medische Staf. Na de laatste d.. Lees verder »

Patiënten slaan eerste paal nieuw ziekenhuis

Vrijdag 27 augustus is de officiële start van de bouwwerkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum aan de Maatweg in Amersfoort. De eerste paal wordt geslagen door een aantal patiënten van het ziekenhuis. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen om de patiënt alle zorg en priva.. Lees verder »

Heien aan de Maatweg is begonnen

Vandaag is gestart met de opbouw van de heistelling voor het slaan van de heipalen voor de fundering van het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. Direct omwonenden zijn hierover persoonlijk geïnformeerd. Bij de heiwerkzaamheden, die naar verwachting tot eind december zullen duren, is gekozen voor een techni.. Lees verder »

Meander Medisch Centrum en banken tekenen financieringscontract nieuw ziekenhuis

Op woensdag 30 juni hebben Meander Medisch Centrum, Rabobank, ING Bank en Bank Nederlandse Gemeenten hun handtekening gezet onder het financieringscontract, waarmee de financiering voor het nieuwe ziekenhuis van Meander definitief rond is. Op 27 augustus a.s. wordt de eerste paal aan de Maatweg geslagen. Name.. Lees verder »

Aannemingsovereenkomst voor Meander Medisch Centrum

Op woensdag 12 mei heeft Meander Medisch Centrum de aannemingsovereenkomst met de uitvoerende partijen getekend voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. De bouw start deze zomer en zal worden uitgevoerd door Heijmans Utiliteitsbouw BV, Ballast Nedam Bouw Speciale Proje.. Lees verder »

Heijmans krijgt opdracht voor Nieuwbouw Koninklijke Marechaussee Schiphol

Heijmans Utiliteitsbouw en Heijmans dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek gaan de nieuwbouw voor de Koninklijke Marechaussee Schiphol realiseren. Het betreft hier een nieuw kantoor en een nieuw legeringsgebouw voor de huisvesting van dienstdoend personeel van de Koninklijke Marechaussee. Op don.. Lees verder »