Laatste nieuws

Heijmans onderhoudt installaties Sophia

Den Haag - Burgers Ergon - vanaf volgend jaar 2013 Heijmans Utiliteit - gaat de komende 20 jaar de elektrische en werktuigbouwkundige installaties in het nieuwe revalidatiecentrum van Sophia Revalidatie in Den Haag onderhouden. Met de opdracht is een totaalbedrag van 4 miljoen euro gemoeid. Burgers Ergon voe.. Lees verder »

BAM ziet brood in toltunnel Brussel

Brussel - BAM is een van de zeven consortia die in aanmerking komen voor de renovatie van de Leopold II-tunnel. Voor het eerst gaat België een dbfm-contract toepassen met een dialoogfase en waarschijnlijk ook tol om de benodigde 130 miljoen euro bij elkaar te sprokkelen. De onderdoorgang dwars door Brus.. Lees verder »

Constructeurs opperen alternatief voor duaal Bouwtoezicht

Breda - Het Centraal Overleg Bouwconstructie (COBc) heeft een alternatieve visie voor de toetsing van en het toezicht op constructies opgesteld. Het voorstel behelst een centraal kenniscentrum, regionale toetscentra en lokale toezichten. Het is geen duaal stelsel, maar kan privaat of publiek worden uitgevoer.. Lees verder »

Uneto-VNI positief over duurzame ambities in regeerakkoord

Uneto-VNI is positief over de ambities van het nieuwe kabinet op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Wel constateert Uneto-VNI voorzitter Marcel Engels dat vooralsnog de concrete uitwerking en het budget om de ambities te verwezenlijken, ontbreken. Voorzitter Engels van Uneto-VNI vindt h.. Lees verder »

Stakingen Calduran worden voortgezet

Harderwijk - Ruim veertig medewerkers van kalkzandsteenfabrikant Calduran gaan door met staken. De 48-uursstaking is omgezet in een staking voor onbepaalde tijd. Dat hebben de werknemers besloten na afloop van de acties op maandag en dinsdag. De werknemers staken door omdat het bedrijf niet bereid is om de o.. Lees verder »

Grontmij wint groot ziekenhuisproject

De Bilt - Grontmij heeft opnieuw een groot ziekenhuisproject in de wacht gesleept. Het advies- en ingenieursbureau uit De Bilt gaat het Rigshospitalet in Kopenhagen ontwerpen, maakte het gisteren bekend. Hoeveel met de opdracht is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. Met de order versterkt Grontmij naar ei.. Lees verder »

Installatie: Zorg wordt groeimarkt

Van de economische pagina’s in de kranten worden wij de laatste tijd niet al te vrolijk. Ook de installatiebranche ontkomt niet aan de heersende laagconjunctuur. Toch zijn er ook in deze tijd kansen voor installateurs die inspelen op maatschappelijke veranderingen. De zorg is bijvoorbeeld een markt die .. Lees verder »

BRS wint prijs met koudgebogen glas

Moerkapelle - BRS uit Moerkapelle heeft met zijn triple koud gebogen isolatieglas de Innovatie Award gewonnen van de Duitse vakbeurs Glasstec. De jury waardeerde onder meer het gebruik van PV-panelen in het drievoudige isolatieglas. Het glas is voor het eerst toegepast in de kegelvormige entreehal van het Pr.. Lees verder »

Overname van project Gerritsen Bouwgroep

Tiel - Bouwbedrijf De Vree en Sliepen neemt de afbouw van basisschool de Regenboog in Tiel Oost over van de failliete Gerritsen Bouwgroep uit Renkum. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Gerritsen ging op 10 oktober failliet, een week voordat de gerenoveerde school zou worden opgeleverd. In de t.. Lees verder »

70 arbeidsplaatsen weg bij infratak Harsco

Helmond - Harsco Infrastructure schrapt zeventig arbeidsplaatsen. Het hoofdkantoor wordt februari 2013 verplaatst naar Vlaardingen. De ingreep is ingegeven door de crisis, maar het concern wil ook dichterbij zijn klanten kunnen zitten. De projecten van Harsco bevinden zich hoofdzakelijk in de Randstad. In to.. Lees verder »