Laatste nieuws

Breed front strijdt tegen onveiligheid in de bouw

Apeldoorn - Vijftien prominente aannemers en opdrachtgevers gaan samen de strijd aan met de voortdurende onveiligheid op de bouwplaats. Het nog geheime initiatief zal op 30 oktober naar buiten worden gebracht. De afspraken die partijen hebben gemaakt, zijn vastgelegd in een intentieverklaring. Die zal dinsda.. Lees verder »

Imtech schrapt 900 arbeidsplaatsen

Gouda - Imtech schrapt 900 arbeidsplaatsen in Nederland, Belgie en Spanje. Dat heeft de technisch dienstverlener dinsdagmorgen bekendgemaakt in een tussentijds handelsbericht. De reorganisatie houdt verband met de “onevenwichtigheid” in de resultaatontwikkeling van het concern. Met name in Nederl.. Lees verder »

Cv-ketel geeft zelf onderhoudsadvies

Den Haag - De Calenta, Quinta Pro en nieuwe Tzerra van Remeha geven zelf aan wanneer ze uiterlijk onderhoud nodig hebben. Dat gebeurt via een melding op de ketel zelf, maar ook via de bijbehorende kamerthermostaat iSense of qSense. Eindgebruikers kunnen op het display aflezen dat de ketel onderhoud nodig hee.. Lees verder »

Ruim dertig medewerkers Calduran staken

Harderwijk - Ruim dertig werknemers van kalkzandsteenfabrikant Calduran hebben maandag voor 48 uur het werk neergelegd bij de vestigingen in Hoogersmilde en Kloosterhaar. Daarmee protesteerden zij tegen het sociaal plan dat het bedrijf heeft opgesteld voor de 35 werknemers die hun baan verliezen. Vooral de g.. Lees verder »

Rekenregels hybride beton blijken te kloppen

Den Haag - Een consortium onder leiding van adviesbureau ABT uit Velp doet buig- en dwarskrachtproeven met hybride beton in het laboratorium van de faculteit Bouwkunde van de TU Eindhoven, om de bestaande theorie te onderbouwen.. Tot nu toe blijken de rekenregels te kloppen, meldt Ab van den Bos, raadgevend .. Lees verder »

Pool voor werkloos bouwpersoneel

Zoetermeer - Bouwend Nederland en Randstad Bouw gaan samen proberen vakmensen voor de bouw- en infrasector te behouden. Ontslagen werknemers krijgen een workshop en worden opgenomen in een pool met beschikbaar bouwpersoneel. Mensen die langere tijd onder de cao voor de bouwnijverheid hebben gewerkt krijgen e.. Lees verder »

Liebherr neemt betonpompenfabrikant Waitzinger over

Bad Schussenried (D) - Liebherr, de Zuid-Duitse fabrikant van bouwmaterieel waaronder betonmortelcentrales en truckmixers, heeft de eveneens Zuid-Duitse fabrikant van betonpompen Waitzinger overgenomen. Het contract werd al op 19 oktober van dit jaar getekend, zo maakte het bedrijf deze week bekend. Met de o.. Lees verder »

Tijdhof-Hobema neemt failliet Elferink over

Oldenzaal - Tijdhof-Hobema Aannemers uit Oldenzaal heeft het failliete aannemingsbedrijf J.G. Elferink uit Overdinkel overgenomen. Vooralsnog gaat het om de handelsactiviteiten en onderhanden werken van het bedrijf. Elferink blijft voorlopig werken vanuit Overdinkel. Of Tijdhof-Hobema ook een deel van de twi.. Lees verder »

Zuid-Holland ziet minder vraag naar bouwvergunning

In de provincie Zuid-Holland zijn in de eerste helft van 2012 2354 bouwvergunningen afgeven. Dat is 48 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het ging om 1500 vergunningen voor koopwoningen en 854 voor huurwoningen. Dat maakt de provincie bekend op basis van gegevens van het Centraal Bureau.. Lees verder »

R&M benoemt nieuwe managing director Western Europe

Mensen zijn eerder geneigd pv-panelen aan te schaffen als de buren al voor zonnestroom gekozen hebben. Dit concluderen wetenschappers aan de Yale University en de New York University. De wetenschappers onderzochten de toename in de installaties van zonnepanelen in de Amerikaanse staat Californië.&nb.. Lees verder »