Laatste nieuws

UNETO-VNI vreest gevolgen van nieuwe regeling vorstverlet

Installateursvereniging UNETO-VNI vreest dat installatiebedrijven bij een strenge winter in financiële problemen komen als de huidige vorstverletregeling verdwijnt. De Tweede Kamer behandelt morgen een wetsvoorstel voor een nieuwe regeling waarin werkgevers per winter een 'eigen risico' van vier weken lo.. Lees verder »

Caterpillar presenteert nu ook een hybride graafmachine

Mossville (VS) - Na onder meer Komatsu, Hyundai en recentelijk Hitachi presenteert Caterpillar nu ook een hybride graafmachine. De 336E-H is een op lager brandstofgebruik gerichte versie van de in 2010 gelanceerde 336E en daarna gepresenteerde D-versie. De extra aanschafkosten van de 36 tons hybride Caterpill.. Lees verder »

Installateurs bodemenergiesystemen krijgen erkenningsplicht

WOERDEN - Om te waarborgen dat bodemenergiesystemen robuust en betrouwbaar zijn en inderdaad leiden tot energiebesparing voert de overheid per 1 juli 2013, met een overgangsperiode van een jaar, een erkenningsplicht in. Met de invoering van deze erkenningsplicht mogen alleen gecertificeerde bedrijven werkzaa.. Lees verder »

Bedrijven van buiten de sector nemen het initiatief

Den Haag - In de artikelenreeks ‘De Bouw in 2030’ schetsen opinieleiders hun visie op de toekomst van de sector. Vandaag deel 17: Wim de Ridder, hoogleraar toekomstonderzoek aan de Universiteit Twente. De revolutie in de bouw is in volle gang. Op de fundamenten van leegstaande winkels en kantoren.. Lees verder »

Openbare verlichting is een emotioneel onderwerp

Den Haag - In Stadskanaal ketenden bewoners zich uit protest vast toen bekend werd dat de gemeente 1.500 lichtmasten in het buitengebied wilde verwijderen. Participatie van bewoners is daarom noodzakelijk. Dat is de uitkomst van de Duurzame Verlichtingstafel, een bijeenkomst met gemeenten, provincie en deskun.. Lees verder »

Directeur TVVL legt taken neer

Den Haag - Roel Theunissen legt zijn taken neer als directeur van TVVL. Hij was sinds 1 mei directeur van het Platform voor mens en techniek. “TVVL en de directeur Roel Theunissen hebben moeten vaststellen dat er helaas onvoldoende basis is voor verdere samenwerking. Op initiatief van de heer Theunisse.. Lees verder »

ROVC vernieuwt cursus Elektrisch schakelen

Ede - ROVC heeft de cursus elektrisch schakelen in een nieuw jasje gestoken. Het lesprogramma bestaat nu uit de volgende vier onderdelen: basisstof voor elektrotechniek, draaistroommotoren, schakelen met relais en het opsporen van storingen. ROVC actualiseerde de cursus aan de hand van de nieuwste technieken.. Lees verder »

Installateur biedt gratis veiligheidskeuring elektrotechnische installatie aan

MH Elektrotechniek biedt een gratis veiligheidskeuring van elektrotechnische woninginstallaties aan. Marco Hartman, eigenaar van MH Elektrotechniek, schrikt regelmatig van wat hij tijdens zijn werk aantreft. Daarom startte hij deze actie, vertelt hij in de Hoofddorpse Courant. Marco Hartman vindt het in .. Lees verder »

Zonnepanelen kunnen gevaarlijk zijn bij brand

Zonnepanelen kunnen bij een brand gevaarlijk zijn voor de mensen die de brand willen blussen. Zelfs bij beperkt daglicht staan de kabels tussen de pv-panelen en de pv-inverter onder spanning. Het Amerikaanse Underwriters Laboratories onderzocht de gevaren van bluswerkzaamheden bij zonnecellen. Wanneer de kabe.. Lees verder »

Flexpool van Imtech zorgt opnieuw voor ophef

Gouda/Utrecht - De omstreden flexpool van Imtech zorgt opnieuw voor ophef. Vakbonden vinden de huidige regeling onacceptabel en dreigen met acties als de technisch dienstverlener niet snel met aanpassingen komt. Bedoeling van Imtech is om 183 werknemers van Imtech Buildings in de flexpool onder de brengen. V.. Lees verder »