Laatste nieuws

Uneto-VNI breekt lans voor verduurzaming

Den Haag - Volgens installateursvereniging Uneto-VNI is versnelde verduurzaming dé manier om de Nederlandse economie uit het slop te trekken. Daarbij zou de introductie van een laag btw-tarief voor energiebesparende maatregelen een belangrijke rol kunnen spelen, net als fiscale vergroening. In een bri.. Lees verder »

Van Dorp Installatietechniek Beste Leerbedrijf 2012 in Randstad

Hilversum - Van Dorp Installatietechniek uit Amersfoort en het metaalbewerkingsbedrijf C. Bitter uit Almere zijn uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf van 2012 in de verkiezingsgroep Randstad. Dat maakte organisator Kenteq gisteren 2 oktober bekend. Deze prijs voor leerbedrijven werkzaam in de elektro-, inst.. Lees verder »

Grootschalige uitrol elektrisch vervoer komt dichterbij

Rosmalen - Diverse systemen voor elektrisch vervoer koppelen. Dat is mogelijk met de open IT-omgeving die netbeheerder Enexis samen met Better Place en Oranjewoud ontwikkelde. Het project Smart Charging maakt het mogelijk in te spelen op individuele en grootschalige laadbehoeftes. Er wordt rekening gehouden .. Lees verder »

Gemeente Arnhem gaat voor led

Arnhem - Gemeente Arnhem gaat op grote schaal ledverlichting van Philips toepassen. 2.500 lantaarnpalen langs de grotere wegen van de gemeente krijgen dimbare ledlampen. Met deze maatregel wordt een energiebesparing bereikt van circa 47%. Dit komt neer op 500.000 kWh per jaar. De investering wordt terugverdi.. Lees verder »

Installateurs zoeken naar goed personeel

Rotterdam - Veel installatiebedrijven hebben moeite met het vinden van goed personeel. Opvallend in deze tijd van slinkende orders maar te verklaren, meent marktonderzoeksbureau USP. Dat peilde de stemming ten aanzien van de arbeidsmarkt bij zowel de W- als de E-installateurs. De sector kampt met een aanhoud.. Lees verder »

Atsma gelooft in getijdenenergie

“Het opwekken van energie uit getijdenbeweging of uit de overgang van zoet naar zout water is een kans die Nederland niet laat liggen. Ook andere landen moeten meer oog krijgen voor dit soort duurzame energie-opwekking.” Dat zei staatssecretaris Atsma op een bijeenkomst van Europese ministers ove.. Lees verder »

Beste leerbedrijven van Nederland bekend

Hilversum - De afgelopen periode heeft Kenteq weer de Beste Leerbedrijven van Nederland bekend gemaakt. Het gaat om leerbedrijven in de categorie bedrijven met > 25 medewerkers en beste leerbedrijven in de categorie bedrijven ≤ 25 medewerkers. In de drie verkiezingsgroepen zijn de winnaars: Regio Noord.. Lees verder »

Nederlands Elektrotechnisch Comité ontvangt predicaat Koninklijk

Het Nederlands Elektrotechnisch Comité (NEC) ontving gisteren het predicaat Koninklijk. Paul Coebergh nam het predicaat in ontvangst. Hij is de voorzitter van NEC. Het predicaat werd uitgereikt door de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Ook de burgemeester van Delft, Bas Verkerk, was hierbij .. Lees verder »

Certificaat CO2-prestatieladder voor OBO Bettermann

OBO Bettermann is deze maand gecertificeerd op niveau 3 van de CO2-prestatieladder. Het onderbouwt de duurzame koers die het moederbedrijf OBO Bettermann GmbH & Co KG internationaal inzette. De certificering past bij de doelstelling van OBO Bettermann om de CO2-uitstoot in vijf jaar (2017) met 36% te verl.. Lees verder »

Led bestaat 50 jaar

De Amerikaan Nick Holonyak presenteerde in 1962 de eerste werkende led aan het management van General Electric. Hij was er toen al van overtuigd dat ledverlichting de gloeilamp eens zou verdringen. Het is nu precies vijftig jaar later en we schakelen massaal over op led: van zaklantaarn tot straatverlichting... Lees verder »