Laatste nieuws

Algoritmes voorspellen energieverbruik gebouwen

Danique Rook en Loïc Roldán Waals, studenten aan de Rotterdam School of Management, onderzoeken de toepassing van machine learning technieken op de voorspelling van het energieverbruik van gebouwen. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van machine learning bieden grote kansen voor de gebouwde omgev.. Lees verder »

Werkzaamheden Adriaan Volkerhuis

In het in Rotterdam en omstreken zeer bekende gebouw, het “Adriaan Volkerhuis” is momenteel TotalKlima in samenwerking met TotalElektra de installaties aan het vervangen. Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van BNP Paribas Real Estate B.V. Naast de E-werkzaamheden die door TotalEl.. Lees verder »

Start bouwactiviteiten nieuwbouw politiepand in Bergen op Zoom

De politie start met de bouw van een nieuw pand aan de Zuid-Oostsingel in het stationsgebied. Dit nieuwe politiebureau vervangt in de toekomst ons huidige pand aan de Jacob Obrechtlaan. Ook de gemeenschappelijke meldkamer van brandweer, ambulance en politie gaat het pand bewonen. De aannemer BAM Bouw en Tech.. Lees verder »

Een uiterst duurzaam, energieneutraal kantoor voor Triodos Bank

Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Missie van de bank is om geld te laten werken voor positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen.     BREEAM OutstandingOp landgoed De Reehorst in Zeist realiseert Triodos Bank samen met OVG Real Estate (in de gezamenl.. Lees verder »

Van Dorp breidt koel- en koudetechniek uit met overname Abo Klimaat

Van Dorp heeft overeenstemming bereikt over de overname van Abo Klimaat te Soest. Met deze overname voegt Van Dorp opnieuw een bedrijf toe met expertise op het gebied van koel- en koudetechniek. Van Dorp verstevigt hiermee haar strategische positie in dit segment. Tevens kan zij haar klanten in de regio Midde.. Lees verder »

Connect2025: De toekomst van de installatiebranche

De toekomstverkenning Connect2025 laat zien dat de rol van de techniek in de komende zeven jaar groter zal zijn dan ooit tevoren. De energietransitie, circulaire economie, verstedelijking en digitalisering zullen de samenleving ingrijpend veranderen.   Uiteenlopende technische innovaties drukken al .. Lees verder »

Van Dorp werkt mee aan realisatie nieuwbouw EMA

Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben op 8 maart het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Na de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) heeft Dura Vermeer bekend gemaakt dat zij voor de.. Lees verder »

Gloednieuw hoofdkantoor Danone

Danone hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en samenwerking, vandaar dat de nadruk ligt op een gezond binnenklimaat en een comfortabele werkomgeving. Het nieuwe hoofdkantoor wordt voorzien van de nieuwste technieken en is volledig uitgerust met LED verlichting. De verlichting wordt bestuurd, gesch.. Lees verder »

Kleine Gartmanplantsoen: maximaal gebruikersgemak met virtual reality

Het bruist op het Leidseplein. Het is met de vele barretjes en muziekpodia zoals Paradiso en de Melkweg een culturele trekpleister waar toeristen uit binnen- en buitenland graag vertoeven. Dagelijks zie je de trams, fietsers, taxi’s en voetgangers zich een weg door de drukte banen om op hun bestemming t.. Lees verder »

De loodgieter is steeds vaker een meisje

Steeds meer meisjes kiezen voor een opleiding in de installatietechniek. Er zijn al zo’n 500 meisjes actief als loodgieter en dat aantal neemt snel toe. Onderzoek van installateurskoepel UNETO-VNI laat zien dat meisjes tijdens hun technische opleiding steeds vaker kiezen voor het loodgietersvak. Het b.. Lees verder »