Laatste nieuws

Warmtepomp speelt hoofdrol in energietransitie

Thomas Piessens, programmamanager Energie & Duurzaamheid bij UNETO-VNI, gaat in een serie blogs in op het Klimaatakkoord. In dit blog vertelt hij over de hoofdrol van de warmtepomp in de energietransitie.   Of het nu een warmtenet wordt, all electric of een hybride oplossing met gas; op alle we.. Lees verder »

Op bedrijfsbezoek bij HOMIJ Technische Installaties

Voorzitters Doekle Terpstra van UNETO-VNI en Chris Buijink van de Nederlandse Vereniging van Banken hebben als onderdeel van de roadshow ‘Forward in financiering’ van de NVB een bezoek gebracht aan het innovatieve project Park 20|20 in Hoofddorp.   Eelco Ouwerkerk, manager Transitie en .. Lees verder »

Deerns komende vier jaar huisleverancier van Schiphol

Deerns is een van de partijen die de komende vier jaar Schiphol gaat adviseren op het gebied van W&E installaties voor de luchtvaart gebonden gebouwen. Deerns heeft, naast RoyalHaskoningDHV, Movares en Halmos, de tender gewonnen die hiervoor eerder dit jaar is uitgeschreven.   Multidisciplinair.. Lees verder »

Breman en ClimaTech slaan handen ineen voor de nieuwbouw van de ziekenhuisapotheek Antoni van Leeuwenhoek - NKI

Breman Utiliteit en ClimaTech slaan de handen ineen voor de nieuwbouw van de ziekenhuisapotheek van het Antoni van Leeuwenhoek – NKI in Amsterdam. In de afgelopen maanden is de verificatiefase succesvol afgerond en inmiddels is de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend. In de komende perio.. Lees verder »

Spoedeisende hulp HMC Westeinde uitgebreid met hightech neuro-angio kamer

Sinds januari 2018 heeft Strukton Worksphere hard gewerkt aan het realiseren van een neuro-angio kamer voor de spoedeisende hulp van Haaglanden Medisch Centrum. Het is de eerste ruimte met deze technologie in Nederland: een echte primeur!   Deze state-of-the-art Azurion neuro-angio kamer van Philips is.. Lees verder »

DWA adviseur voor nieuwe vestiging Sanofi

Sanofi, een wereldwijde leider op het gebied van gezondheidszorg, gaat in Nederland al zijn activiteiten en medewerkers huisvesten op één locatie in Amsterdam. Per november zullen ca. 200 medewerkers van Sanofi Gouda en 300 collega’s van de Nederlandse vestiging en het Europese hoofdka.. Lees verder »

Strukton en Unica voeren gezamenlijk beheer en onderhoud van ProRail uit

ProRail heeft het technisch onderhoud van haar locaties in Zuid en Midden Nederland en voor haar monumentale hoofdkantoren in Utrecht ondergebracht bij een partnership tussen Strukton Worksphere en Unica. Onder de naam ProCUS gaan Strukton en Unica samen met Facilicom 19 gebouwen, terreinen en installaties va.. Lees verder »

Overheden, kennisinstellingen en marktpartijen bundelen krachten in nieuw Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC)

De Ministeries van EZK, BZK en IenW, TNO, 4 TUBouw, Vereniging Hogescholen, NLingenieurs, UNETO-VNI en Bouwend Nederland hebben op 6 juni een intentieverklaring getekend voor de oprichting van het BTIC.   Voor het bereiken van de doelstellingen van de Bouwagenda is innovatie een voorwaard.. Lees verder »

Koningin Máxima opent Prinses Máxima Centrum Utrecht

In Utrecht is op 5 juni 2018 het Prinses Máxima Centrum in Utrecht geopend, het nieuwe landelijke centrum dat is gespecialiseerd in kinderoncologie. Niemand minder dan koningin Máxima pleegde de openingshandeling. Kuijpers droeg zorg voor de realisatie van de cleanroom van de apotheek van het zi.. Lees verder »

Zuidas: technisch beheer op locatie

De Zuidas is een van de belangrijkste zakendistricten van Nederland met veel hoogwaardige kantoorgebouwen. Bosman Bedrijven heeft er een lange en bijzondere geschiedenis. We mochten onze expertise op het gebied van technische installaties toepassen op veel spraakmakende gebouwen, waaronder de Viñoly-To.. Lees verder »