Laatste nieuws

Unieke all-electric sportaccommodatie in Hilvarenbeek officieel geopend

Wat op 30 augustus vorig jaar officieel was gestart, werd zondag 28 oktober officieel geopend: de nieuwbouw van sportaccommodatie De Roodloop in Hilvarenbeek. Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” was niet alleen burgermeester Palmen direct betrokken bij de opening, maar ook basketbalspeler.. Lees verder »

UNETO-VNI: zorgen over certificeringskosten cv-installateurs

In een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties heeft UNETO-VNI zorgen geuit over de betaalbaarheid van de toekomstige certificeringsregeling voor werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties. Het gaat daarbij met name om de kosten voor kleine installatiebedrijven en z.. Lees verder »

Tijdelijke regeling aansprakelijkheid bij onderhoud rijksvastgoed

Bouwcontracten brengen veel risico’s met zich mee. Helemaal voor contracten waar de aansprakelijkheid niet verder is beperkt dan het burgerlijk wetboek. Voor onderhoudscontracten staan de aansprakelijkheidsrisico’s vaak niet in verhouding tot de opdracht. Het Rijksvastgoedbedrijf erkent dit proble.. Lees verder »

Atlas TU/e: het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld

Nu deze zomer de renovatie van het Atlas-gebouw van de Technische Universiteit Eindhoven is afgerond, mag dit uit 1963 daterende gebouw zich het duurzaamste onderwijsgebouw ter wereld noemen. Bouwbedrijf Van Wijnen Zuid, technisch dienstverlener Unica en co-makers realiseerden hiermee een werk- en lee.. Lees verder »

UvA bouwt energieneutraal gebouw voor Informatiewetenschappen

De faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) op Amsterdam Science Park groeit uit haar jasje en de maatschappelijke uitdagingen op het vlak van Informatiewetenschappen / Kunstmatige Intelligentie (KI) vereisen samenwerking met bedrijfsleven en maatschappelijke partners. ‘ASP 942&rsqu.. Lees verder »

Heijmans en provincie Noord Holland sluiten overeenkomst Wilhelminasluis Zaandam

Heijmans en Provincie Noord-Holland hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het gezamenlijk afbouwen van de Wilhelminasluis in Zaandam. Partijen hebben nadere afspraken gemaakt over de verdere planning en uitvoering van het project. Naar verwachting worden de werkzaamheden aan de sluis in februari 2019 .. Lees verder »

De Bijenkorf kiest voor duurzaam

Voor De Bijenkorf heeft Guts samen met een extern adviseur een masterplan opgesteld voor de stapsgewijze vervanging van de koelinstallaties. Dit levert uiteindelijk een CO?-reductie op van 79 ton per jaar, wat vergelijkbaar is met 3.900 bomen. De koelinstallaties in drie vestigingen van De Bijenkorf hebben na.. Lees verder »

Verkerk Groep ontvangt Kiwa NCP erkenning deelgebied Stil Alarm

Veiligheid voor mens en dier, schadebeperking en bedrijfscontinuïteit. Dit zijn enkele begrippen waar de Verkerk Groep aan denkt als het gaat om brandveiligheid. Op vele vlakken zijn wij bevoegd om werkzaamheden op dit gebied uit te voeren zoals het ontwerpen, installeren en onderhouden van brandm.. Lees verder »

ArenA-batterij genomineerd voor prestigieuze edie award

De Johan Cruijff ArenA-batterij is genomineerd voor een prestigieuze edie Sustainability Leaders Award 2019, in de categorie Energy Efficiency. De edie Awards zijn de grootste en meest prestigieuze duurzaamheid awards in het Verenigd Koninkrijk. De uitreiking vindt plaat op 6 februari 2019.. Lees verder »

Endocrinologisch laboratorium VUmc completer dan ooit

Trots laat Annemieke Heijboer, hoofd van het Endocrinologisch Laboratorium, 'haar' nieuwe afdeling zien. In dit lab meten de medewerkers hormoonconcentraties, ontwikkelen ze nieuwe meetmethodes en voeren ze onderzoek uit op het gebied van hormonen en metabolisme. In opdracht van VUmc hebben MedicomZes en HO.. Lees verder »