Laatste nieuws

Oplevering hybride explorer jachten Poseidon en Arizona

Alewijnse Marine heeft de elektrische installatie en automatisering van de twee nieuwe hybride explorer jachten Poseidon en Arizona met succes opgeleverd. Voor elk van beide jachten ontwierp en installeerde de systeem integrator niet alleen een besturings- en energiedistributiesysteem, maar ook een nieuw hybr.. Lees verder »

Oplevering eerste in serie van drie vistrawlers voor Shipbuilding Asia

Alewijnse Marine heeft de complete elektrische installatie op de nieuwe offshore vistrawler Atlantic Titan afgerond op de Vietnamese scheepswerf Ha Long Shipyard. Het ultramoderne vissersschip is de eerste in een serie van drie vistrawlers die Alewijnse Marine in opdracht heeft gekregen van de Britse scheepsb.. Lees verder »

Circulair bouwen | Kinder- en jeugdkliniek in Kloetinge

De materialen van het voormalige districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen zijn hergebruikt bij de nieuw te (ver)bouwen kinder- en jeugdkliniek in Kloetinge. Een uniek project; voor het eerst in Nederland worden materialen en grondstoffen maximaal hergebruikt om een bijdrage aan de circulaire eco.. Lees verder »

Nieuwbouw ”Foods Innovation Centre” Wageningen!

In samenwerking met Hollander Techniek realiseren wij het nieuwbouwproject ‘’Foods Innovation Centre’’ van Unilever in Wageningen. Het gebouw wordt een levendig en inspirerend powerhouse waar innovators aan het voedsel van morgen werken, met duurzaamheid in de kern. Wij verzorgen vanui.. Lees verder »

BREEAM-certificaat Very Good voor KPN-toren

De KPN-toren op de Kop van Zuid was altijd al een blikvanger. Sinds de grootschalige renovatie schittert de toren als nooit tevoren. Eind vorig jaar werd het vernieuwde hoofdkantoor opgeleverd. Inmiddels zijn de vernieuwingen beloond met een BREEAM-certificaat Very Good. Nieuwste techniekenHet kant.. Lees verder »

FourCare tekent overeenkomst met Amphia voor verbouwing bestaande ziekenhuis Breda

Vandaag heeft de officiële ondertekening van de raamovereenkomst plaatsgevonden voor de renovatie van het bestaande Amphia ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Aannemersconsortium FourCare en Amphia tekenen voor de gefaseerde renovatie van het gebouw aan de Molengracht. De renovatie volgt op de nieuwb.. Lees verder »

Jong Techniek Nederland: 'Wij zijn de toekomst van de branche'

Jong UNETO-VNI, de commissie die zich richt op ondernemers jonger dan 40 jaar, heet sinds kort Jong Techniek Nederland. Onno van de Ven (Relatiebeheerder Limburg en Noord-Brabant) werkt met zes jonge leden hard aan de herpositionering van de commissie. Hun ambitie is groot. 'We willen onze stem laten horen.' .. Lees verder »

Nederland kan koploper worden in de energietransitie

Nederland heeft de kans om ten opzichte van andere landen koploper te worden in de energietransitie, mits we onze natuurlijke hulpbron van wind op zee én onze slimme energie infrastructuur op de juiste manier inzetten. Dat stelt ingenieursadviesbureau Sweco bij de publicatie van haar rapport ‘The.. Lees verder »

1 april diverse subsidies energie innovaties weer open

Op 1 april 2019 gaat weer een reeks subsidieregelingen open van de Topsector Energie. Ze sluiten aan bij het (voorlopige) Klimaatakkoord. De focus ligt daarom op innovaties voor kosteneffectieve CO2-reductie in 2030. Er is voor deze regelingen bij elkaar ruim € 85 miljoen beschikbaar. Klimaatakkoord sta.. Lees verder »

Pendrecht als een van de eerste gebieden aardgasvrij

Net als de rest van Nederland gaat Rotterdam van het aardgas af. Om dit te bereiken, gaat de gemeente in vijf gebieden aan de slag. De wijk Pendrecht is een van deze gebieden en is al in 2030 aardgasvrij. Greenvis heeft onderzocht hoe een aansluiting op het warmtenet beschikbaar gemaakt kan worden voor de res.. Lees verder »