Laatste nieuws

Feestelijke start bouw Hourglass

Op 19 oktober 2017 vond aan de Parnassusweg op de Zuidas de feestelijke start van de nieuwbouw van Hourglass plaats. Het zandlopervormige gebouw van 80 meter hoogte is naar ontwerp van architectenbureau Dam & Partners. Hourglass heeft een mix van functies met onder andere kantoren en een hotel en wordt on.. Lees verder »

UNETO-VNI positief over NEV 2017: energietransitie op gang, arbeidsmarkt is obstakel

De Nationale Energieverkenning (NEV) 2017 laat een kentering in de energiehuishouding van Nederland zien. Volgens het rapport groeit de hernieuwbare energieopwekking in ons land sneller, neemt de energiebesparing toe en daalt het energieverbruik. Brancheorganisatie UNETO-VNI reageert positief op het.. Lees verder »

Blaak 34

Vorig jaar werd een start gemaakt met de transformatie van dit historische gebouw in het centrum van Rotterdam tot een exclusief kantoorgebouw waar verschillende huurders zullen intrekken.   Bijzonder sfeerbeeldMet een blik in de hoogte is het nieuwe atrium inmiddels goed zichtbaar. Mogelijk gemaakt do.. Lees verder »

Lammerink realiseert nieuwbouw De Zwanenhof in Zenderen

Lammerink heeft opdracht gekregen voor de realisatie van de complete technische installaties in het nieuw te bouwen kuurhotel De Zwanenhof in Zenderen.   Het bestaande retraitehuis De Zwanenhof is gevestigd in een voormalig klooster. Om in de groeiende vraag naar mogelijkheden voor zowel fysieke als m.. Lees verder »

BREEAM Excellent voor nieuwbouw BaseClear

Op vrijdag 13 oktober heeft het nieuwe laboratorium 'De Novo' van  BaseClear het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat ontvangen. Op deze dag werd ook het hoogste punt van de nieuwbouw gevierd. Het nieuwe laboratorium is hiermee het duurzaamste laboratorium op het Leiden Bio Science Park. BaseClear is.. Lees verder »

Unica en G4S bouwen Firesafety Experience Center voor zorgsector

Om de gebruikers van een ziekenhuis of zorgcentrum te laten meemaken wat er gebeurt bij brand bouwen Unica en G4S in Ede een Firesafety Experience Center. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet weten hoe een sprinkler- of watermistinstallatie precies werkt en wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Met.. Lees verder »

Renovatie IBM Nederland

IBM Nederland, gevestigd in Amsterdam, gaat hun locatie Dynatos verlaten, de medewerkers verhuizen naar het hoofdkantoor (locatie HDK) gevestigd aan de J. Huizingalaan, Amsterdam. De locatie HDK wordt aangepast en de technische installaties worden vernieuwd. Inmiddels heeft Terberg voor zowel de elektrotechn.. Lees verder »

Duurzaam nieuw hoofdkantoor ZZDP architecten

Terberg Totaal Installaties heeft, in opdracht van ZZDP architecten, het technisch ontwerp gemaakt voor hun nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. De totale realisatie van de W- en E-installatie is ook in onze handen. Zo zullen wij energiezuinige installaties in dit gebouw plaatsen, waaronder een warmtepomp met ee.. Lees verder »

Duurzaam in Dalfsen, dat snijdt pas hout

Croonwolter&dros werkte mee aan de uitbreiding van een productiehal voor duurzaam hout van  het familiebedrijf Foreco. Met deze nieuwe hal vergroot Foreco het aanbod van een nieuw soort, gemodificeerd hout. Het is gemaakt op basis van agro-afval en snelgroeiend naaldhout en wordt ook wel het nie.. Lees verder »

Nieuwe aandeelhoudersstructuur Unica een feit

Investeringsmaatschappij Triton heeft onlangs goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit ontvangen als nieuwe aandeelhouder in Unica. Het voornemen van Triton, dat op 26 juli 2017 werd aangekondigd, om een belang te nemen van 51% in Unica is daardoor definitief.   De huidige aandeelhouder fami.. Lees verder »