Laatste nieuws

Energie besparen met een slimme boiler

Steeds meer apparaten worden ‘slim’. Zo ook de oude vertrouwde boiler. Een traditionele elektrische boiler warmt de hele dag door water op. Of alleen ’s nachts, als u wilt profiteren van een goedkoper nachttarief. Maar hoe dan ook gaat er zo best wat energie verloren. Een ‘slimme boi.. Lees verder »

Officiële opening Holland PTC

HollandPTC is een zelfstandig poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in Delft. Het is opgericht door Erasmus MC, LUMC en TU Delft en vormt met deze centra een actief samenwerkingsverband in zorg, onderwijs en wetenschap. HollandPTC behandelt kankerpatiënten do.. Lees verder »

VpG Techniek neemt Swart Electrotechnisch Bureau over

VpG Techniek neemt Swart Electrotechnisch Bureau in Zaandam over. Swart is met circa 20 medewerkers actief in de regio ten noorden van Amsterdam. Het bedrijf bedient zowel utilitaire als industriële klanten en woningverhuurders, met diensten op het gebied van midden- en zwakstroom installaties. Swart ga.. Lees verder »

Noordgebouw (Inntel Hotels) | Utrecht

In Utrecht wordt gewerkt aan een nieuw multifunctioneel gebouw; het Noordgebouw. Dit wordt gerealiseerd op het drukte plekje van Utrecht, namelijk tegen het nieuwe Centraal Station aan. Het gebouw bestaat uit diverse faciliteiten met een totale BVO van 23.000m². Er komt een hotel met 162 kamers.. Lees verder »

Dataopslag en trending in Desigo CC

De kracht van moderne gebouwbeheerssystemen ligt in de enorme hoeveelheid data die ze continu verzamelen. Door verschillende meetwaarden grafisch naast elkaar weer te geven, kan men snel analyses maken, onderdelen van de gebouwinstallaties optimaliseren en storingen verhelpen. Ook Desigo CC biedt uitgebreide.. Lees verder »

Herontwikkeling C&A Eindhoven in volle gang

In 2018 is de herontwikkeling gestart van een groot filiaal van C&A in Eindhoven. W4Y adviseurs tekent voor het ontwerp van de gebouwgebonden installaties (zowel het casco als de afbouw) en de uitvoeringsbegeleiding van de bouw. Dit keer in samenwerking met UNStudio, BBN adviseurs en arc.. Lees verder »

Rozenburg start proef met waterstof in cv-ketel

De Zuid-Hollandse gemeente Rozenburg start begin 2019 met een project om huizen te verwarmen met waterstof. De proef moet uitwijzen of waterstof een vervanger kan worden van aardgas. Het idee voor de proef is vrij eenvoudig: om waterstof te kunnen maken heb je water en duurzame elektriciteit nodig. Vervo.. Lees verder »

Ballast Nedam en Unica realiseren uitbreiding en renovatie World Trade Center Amsterdam

Ballast Nedam gaat samen met Unica Building Projects de uitbreiding en renovatie van het World Trade Center Amsterdam uitvoeren. Het totale project bestaat uit een uitbreiding van 32.000 m2 en een volledige renovatie van 17.000 m2 en wordt naar verwachting media 2021 opgeleverd. Er worden kantoren en voorzien.. Lees verder »

Beter aanbesteden: handreiking tenderkostenvergoeding

Op 15 oktober 2018 heeft staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat de handreiking tenderkostenvergoeding aangeboden aan de Kamer. De handreiking tenderkostenvergoeding is een initiatief binnen het traject Beter Aanbesteden. Vaak een frustratie voor inschrijvers: geen tenderkostenvergoedin.. Lees verder »

‘BIM is een middel, geen doel op zich’

Aan de Ebbenhout 22-40 in Zaandam, op een steenworp afstand van het station, is onlangs de laatste hand gelegd aan een indrukwekkend transformatieproject. Waar tot medio 2016 nog een rechttoe-rechtaan kantoorgebouw stond, trekt nu een ‘neo-Zaans’ hotelgebouw met onder meer een klokgevel, halsgevel.. Lees verder »