Laatste nieuws

Vitens gaat samenwerken met Regel Partners aan toekomstbestendige beveiliging

Om de continue levering en de kwaliteit van het drinkwater zeker te stellen optimaliseert Vitens de komende 5 jaar de security systemen én de bouwkundige beveiliging van de Vitens locaties in vijf provincies. Dat doet Vitens in samenwerking met het onafhankelijke Unica-bedrijf Regel Partners. .. Lees verder »

Met het Klimaatakkoord kunnen we verder

We staan in Nederland aan de vooravond van een ingrijpende verbouwing. We hebben ruim 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen, waarvan de meeste matig geïsoleerd zijn. En vrijwel allemaal worden ze verwarmd door aardgas. Met het Klimaatakkoord als basis maken we er goed geïsoleerde woningen en gebouw.. Lees verder »

Ingenieursbureau KVMC is al vele jaren betrokken als installatieadviseur bij de ontwikkelplannen van Post Rotterdam.

Het huidige plan Post Rotterdam heeft een totale oppervlakte van 60.000 m2, en omvat naast zo’n 300 appartementen in de toren van 150 meter, een hotel van 16.000 m2 en 8.000 m2 aan retail.   In het onlangs gepresenteerde plan Post Rotterdam komen in het oude deel een vijfsterrenhotel met 230 kame.. Lees verder »

VINCI Energies bereikt overeenstemming overname Bosman Bedrijven

VINCI Energies versterkt haar dienstenportfolio in gebouwinstallaties door de overname van Bosman Bedrijven, die dankzij innovatieve benaderingen zoals BIM-modellering, garant staat voor een comfortabele, efficiënte en duurzame woon- en werkomgeving.  Vandaag kondigt VINCI Energies aan, onderdeel v.. Lees verder »

Heijmans start bouw 121 appartementen voor Mitros

Vandaag start Heijmans met de bouw van 121 huurappartementen in Leidsche Rijn in Utrecht; Terwijde Blok B. De ontwikkeling van deze woningen start tegelijkertijd met nog twee projecten in Leidsche Rijn. In totaal worden 340 sociale huurwoningen gerealiseerd voor opdrachtgever Mitros.  Projectleider Denn.. Lees verder »

In Overijssel 470 opleidingsvouchers beschikbaar

Overijssel wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Overijsselse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Al die krachten zijn nu gebundeld in het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging. Daarin ontw.. Lees verder »

Nieuwe Slingeland ziekenhuis: toekomstbestendig

Hoe bouw je het ziekenhuis van de toekomst als die toekomst onvoorspelbaar is? Dat is de vraag die menig ziekenhuis - dat nadenkt over uitbreiding, renovatie of nieuwbouw - bezighoudt. Zo ook het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het ziekenhuis vroeg Deerns mee te ontwerpen aan een nieuw, toekomstbestend.. Lees verder »

SPIE installeert eerste Orthopedisch Centrum in Zorghart

SPIE is betrokken bij de bouw van het eerste orthopedisch centrum in een gebied van samenwerkende medische organisaties in Zoetermeer. SPIE is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de elektrische en HVAC-installaties, inclusief gebouwautomatisering. Vorige maand startte de bo.. Lees verder »

SPIE innoveert met geïsoleerde busbar-koppeling dat onregelmatige belasting door zonne-energie opvangt

Nu de ontwikkeling van de energietransitie steeds sneller gaat, komen we voor nieuwe technische uitdagingen te staan. Zon- en windenergie wordt vaak onregelmatig opgewekt. Simpelweg omdat de zon bijvoorbeeld het ene uur harder schijnt dan het andere. Deze onregelmatige hoeveelheden energie worden nu vanuit .. Lees verder »

Is ook het MKB energieneutraal in 2050?!

Anders dan met ‘ja’ kunnen we deze vraag niet beantwoorden. De in het verlengde van Europese en landelijke wet- en regelgeving afgesloten energieakkoorden schrijven het ons namelijk voor. Op weg naar 2050 geven routekaarten ons richting. Eerste bestemming: minimaal energielabel C voor alle utilite.. Lees verder »