Nieuwsoverzicht

Lammerink realiseert nieuwbouw De Zwanenhof in Zenderen

Lammerink heeft opdracht gekregen voor de realisatie van de complete technische installaties in het nieuw te bouwen kuurhotel De Zwanenhof in Zenderen.   Het bestaande retraitehuis De Zwanenhof is gevestigd in een voormalig klooster. Om in de groeiende vraag naar mogelijkheden voor zowel fysieke als m.. Lees verder »

BREEAM Excellent voor nieuwbouw BaseClear

Op vrijdag 13 oktober heeft het nieuwe laboratorium 'De Novo' van  BaseClear het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat ontvangen. Op deze dag werd ook het hoogste punt van de nieuwbouw gevierd. Het nieuwe laboratorium is hiermee het duurzaamste laboratorium op het Leiden Bio Science Park. BaseClear is.. Lees verder »

Unica en G4S bouwen Firesafety Experience Center voor zorgsector

Om de gebruikers van een ziekenhuis of zorgcentrum te laten meemaken wat er gebeurt bij brand bouwen Unica en G4S in Ede een Firesafety Experience Center. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet weten hoe een sprinkler- of watermistinstallatie precies werkt en wat ze moeten doen als er brand uitbreekt. Met.. Lees verder »

Renovatie IBM Nederland

IBM Nederland, gevestigd in Amsterdam, gaat hun locatie Dynatos verlaten, de medewerkers verhuizen naar het hoofdkantoor (locatie HDK) gevestigd aan de J. Huizingalaan, Amsterdam. De locatie HDK wordt aangepast en de technische installaties worden vernieuwd. Inmiddels heeft Terberg voor zowel de elektrotechn.. Lees verder »

Duurzaam nieuw hoofdkantoor ZZDP architecten

Terberg Totaal Installaties heeft, in opdracht van ZZDP architecten, het technisch ontwerp gemaakt voor hun nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam. De totale realisatie van de W- en E-installatie is ook in onze handen. Zo zullen wij energiezuinige installaties in dit gebouw plaatsen, waaronder een warmtepomp met ee.. Lees verder »

Duurzaam in Dalfsen, dat snijdt pas hout

Croonwolter&dros werkte mee aan de uitbreiding van een productiehal voor duurzaam hout van  het familiebedrijf Foreco. Met deze nieuwe hal vergroot Foreco het aanbod van een nieuw soort, gemodificeerd hout. Het is gemaakt op basis van agro-afval en snelgroeiend naaldhout en wordt ook wel het nie.. Lees verder »

Nieuwe aandeelhoudersstructuur Unica een feit

Investeringsmaatschappij Triton heeft onlangs goedkeuring van de Europese mededingingsautoriteit ontvangen als nieuwe aandeelhouder in Unica. Het voornemen van Triton, dat op 26 juli 2017 werd aangekondigd, om een belang te nemen van 51% in Unica is daardoor definitief.   De huidige aandeelhouder fami.. Lees verder »

Wat betekent het regeerakkoord voor de installatiebranche?

Op 10 oktober presenteerden de coalitiepartners van het kabinet Rutte-III het regeerakkoord 'Vertrouwen in de toekomst'. Op diverse onderdelen van het regeerakkoord, zoals de energietransitie, techniekonderwijs en arbeidsmarkt zien we de inbreng van UNETO-VNI terug.  Voorzitter Doekle Terpstra: 'Het ni.. Lees verder »

Nieuw Israëlcentrum

Na 25 jaar is Christenen voor Israël verhuisd naar een gloednieuw pand in Nijkerk. Een nieuwe plek voor de organisatie was hard nodig. De organisatie is uit het vorige pand gegroeid en het was erg gedateerd.    Het nieuwe centrum in Nijkerk is een ontmoetingsplaats voor mensen die ge&ium.. Lees verder »

Gemeente Tilburg en BAM FM starten partnership voor duurzame gebouwexploitatie

Gemeente Tilburg en BAM FM sluiten een contract voor het integraal meerjarig beheer en onderhoud van de vastgoed portefeuille van de gemeente Tilburg. Door het sluiten van dit contract is de eerste stap gezet in de ontwikkeling van een langdurig partnership. Een partnership waarin de relatie beheer en onderho.. Lees verder »