Nieuwsoverzicht

Wetsvoorstel brengt wettelijke certificering cv-installateurs een stap dichterbij

Naar aanleiding van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de gevaren van koolmonoxide bij cv-ketels heeft het vorige kabinet aangekondigd een wettelijke kwaliteitsregeling voor cv-installateurs in te stellen. Doel hiervan is om het aantal ongevallen met koolmonoxide terug te dringen. UNETO-VN.. Lees verder »

Reactie op Miljoenennota: méér investeren in de energietransitie

UNETO-VNI is positief én kritisch over de Miljoenennota voor 2019. De installatiekoepel is blij met de aandacht die het kabinet heeft voor de energietransitie. Tegelijkertijd vindt UNETO-VNI dat Rutte III in de begroting andere keuzes had kunnen maken. Daarmee zou de omslag naar een duurzame energievoo.. Lees verder »

Berichten over brandgevaar zonnepanelen

Voor de installatiebranche staat veiligheid altijd en onder alle omstandigheden voorop. Wij zijn dan ook bezorgd over de recente meldingen van brandincidenten met zonnepanelen. Het is voor consumenten én voor ons als branche belangrijk om vast te stellen wat de branden heeft veroorzaakt. Veiligheid st.. Lees verder »

Infraroodverwarming minder gunstig dan beloofd

Is verwarming met infrarood stralingspanelen een goed alternatief voor aardgas in energiezuinige nieuwbouwwoningen? Niet echt. Op verzoek van het Lente-akkoord heeft DWA de toepassing van IR-verwarming geanalyseerd. Het blijkt dat de gebruikskosten hoger zijn dan van andere aardgasvrije systemen en dat de b.. Lees verder »

Eerste luchthaven in Europa met LEED-Gold terminal: Lelystad Airport

Op donderdag 6 september jl. is de nieuwe passagiersterminal van Lelystad Airport casco opgeleverd. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects. Deerns tekende voor het installatietechnisch ontwerp van de terminal en adviseerde over duurzaamheidsaspecten om een LEED-Gold terminal te realiseren. De terminal.. Lees verder »

Larderel Energy: "Het Energie-akkoord is een financieel debacle!"

In 2030 moet indachtig de klimaatdoelstellingen van Parijs een CO2-reductie hebben plaatsgevonden van 49% en in 2050 moet deze zelfs 95% zijn. Een moedig en noodzakelijk streven dat zijn weerslag kent in het energieakkoord dat voor Prinsjesdag wordt doorgerekend. De adviseurs van het Kabinet hebben ervoor ge.. Lees verder »

Eerste zonnepanelen ingehangen op Solar Highways

Vandaag zijn de eerste geluidswerende zonnepanelen ingehangen in het project Solar Highways. Een geluidscherm waarin tweezijdige zonnepanelen op deze schaal zijn geïntegreerd is niet eerder ontwikkeld en toegepast. De ingebruikname en de eerste levering van energie is gepland in december 2018. .. Lees verder »

Duurzaamheidsscores Nederlandse vastgoedsector in 2017 met 9% verbeterd

Nederlandse vastgoedfondsen hebben afgelopen jaar de vastgoedportefeuilles met gemiddeld 9% weten te verduurzamen. De Nederlandse vastgoedsector moet verder in actie komen om in 2050 energieneutraal te zijn. Dit blijkt uit een analyse van de Capital Consultants van ingenieursadviesbureau Sweco na publicatie v.. Lees verder »

Partners bundelen krachten voor oplossingen duurzame energie-opwekking

Siemens, IFTech en Y-con tonen gezamenlijk op de Vakbeurs Energie hoe zij samen kunnen voorzien in een duurzaam energietraject. De Climatix-regelaar speelt hierbij een belangrijke rol als hart van duurzame energie-installaties. De Climatix-regelaar van Siemens is een OEM-regelaar, bestemd voor onder meer pro.. Lees verder »

Beschikt u al over geldige energielabels voor uw vastgoed?

De eisen rond het energielabel worden in de komende jaren vele malen strenger. Ook zal de overheid hier intensiever op controleren. Vanaf 2023 is voor kantoorpanden vanaf 100m2 energielabel C of hoger verplicht. Er zijn concrete plannen om dit in 2030 op te schroeven naar een verplicht energielabel A. D.. Lees verder »