Nieuwsbericht

Transferium Deutersestraat Den Bosch krijgt steeds meer vorm

Het transferium aan de Deutersestraat in Den Bosch moet het groenste transferium van Nederland worden. Dat is de ambitie van de samenwerkende partijen. Afgelopen juli werd het startsein gegeven voor de bouw van de garage die plaats moet bieden aan 1100 auto’s, 240 fietsen en 8 oplaadpunten voor elektrische fietsen. De Deutersestraat is een mooie parkeerlocatie voor bezoekers van de binnenstad en het nabijgelegen Jeroen Bosch Ziekenhuis.
 
Bijenhotel
Om de duurzame ambities waar te maken, komen er 1500 zonnepanelen op het dak van het gebouw. Deze energie wordt opgeslagen en op een slimme manier gebruikt voor het opladen van fietsen, auto's en transferiumbussen. Er wordt nagedacht over meer mogelijkheden om het transferium groener te maken door bijvoorbeeld regenwater op te vangen, bijenhotels te bouwen en bomen die gekapt worden voor de bouw als straatmeubilair terug te laten keren in het gebied. 
 
Groene gevel
Het transferium heeft een unieke ligging, nabij het natuurgebied de Gement. Deze groene omgeving speelt in het ontwerp een belangrijke rol. Dat komt onder meer tot uiting in een natuurlijke groene gevel. Deze wordt compleet begroeid met planten om het gebouw op te laten gaan in het groene landschap. Via een natuurbelevingspad kunnen wandelaars langs deze gevel wandelen.
 
Technische installaties
In opdracht van Ballast Nedam installeren wij de aardingsinstallatie, verlichting en noodverlichting, ontruimingsinstallatie, brandmeldinstallatie met glasvezeldetectie en laadpunten voor elektrische auto’s. Ook het datanetwerk, het klimaat en de ventilatie van de beheerdersruimte en wachtruimten, olie- en benzine-afscheider en sanitaire installatie nemen wij voor onze rekening. Het transferium wordt begin 2018 opgeleverd.
Tags
Transferium Den Bosch
Deel 'Transferium Deutersestraat Den Bosch krijgt steeds meer vorm'
Bedrijven
De Bosman Bedrijven B.V.
Reageer op 'Transferium Deutersestraat Den Bosch krijgt steeds meer vorm'