Nieuwsbericht

Hellebrekers Technieken gaat aan de slag voor NEMO Science Center Amsterdam

Hellebrekers Technieken gaat aan de slag voor het Nemo Science Center in Amsterdam. In dit museum leren bezoekers door middel van verschillende attracties over de basisprincipes van wetenschap en techniek. Hellebrekers heeft onlangs de optimalisatie van enkele waterattracties in opdracht gekregen. In totaal zullen we drie technische oplossingen verzorgen voor verschillende waterattracties.


Eén van de attracties waaraan Hellebrekers gaat werken is de “Waterstroom”. Dit is een attractie waarbij een waterstroom met verschillende watervallen door een hal stroomt. In deze stroom kunnen bezoekers dammen bouwen met blokken waarmee zij het waterniveau op een bepaalde plek kunnen veranderen. Wanneer de dam op de juiste plek wordt gebouwd stroomt het water naar een waterrad waarmee energie opgewekt wordt. Op die manier kunnen bezoekers zelf stroom produceren waarmee lampjes gaan branden. Het water in deze attractie wordt momenteel schoongehouden met een ozon installatie, maar er is voor gekozen om over te stappen op een chloor en pH regeling. Hellebrekers gaat deze overstap realiseren.Een andere waterattractie waarmee Hellebrekers aan de slag gaat, bevindt zich op het dak van het museumgebouw. Deze attractie bestaat uit een waterval met sproeiers. De sproeiers kunnen worden ingeschakeld door bijvoorbeeld zonlicht, windkracht en een dynamo waaraan kinderen kunnen draaien. Hellebrekers gaat bij deze attractie de buffertanks, waarin het water wordt opgeslagen, vervangen. Hiermee wordt voorkomen dat de sproeiers zonder water komen te staan.

Als laatste gaat Hellebrekers een monitoringssysteem plaatsen dat het water van de watervalattractie op het dak van NEMO gaat monitoren. Het systeem meet de waarden van het vrije chloor, het gebonden chloor en de pH en houdt daarnaast de temperatuur van het water in de gaten. De metingen worden automatisch door het systeem uitgevoerd waardoor medewerkers geen dagelijkse metingen meer uit hoeven te voeren.

Dankzij de aanpassingen van Hellebrekers kunnen bezoekers in de toekomst zonder onderbrekingen genieten van de waterattracties die Nemo te bieden heeft. Het begin van de werkzaamheden staat gepland voor begin oktober.

Tags
NEMO Amsterdam Waterattracties
Deel 'Hellebrekers Technieken gaat aan de slag voor NEMO Science Center Amsterdam'
Bedrijven
Hellebrekers Technieken
Reageer op 'Hellebrekers Technieken gaat aan de slag voor NEMO Science Center Amsterdam'