Nieuwsbericht

Vernieuwd slim kantoor voor Microsoft

Nog een aantal weken en dan keren in maart de medewerkers van Microsoft terug naar een totaal vernieuwd, open en technologisch vooraanstaand kantoorgebouw. In een periode van 10 weken is het kantoor The Outlook op Schiphol vernieuwd tot een smart building, gericht op de meest optimale user experience.


Het Microsoft kantoor wordt ingrijpend verbouwd. Samen met gebouweigenaar Schiphol Real Estate werkt Microsoft Nederland aan een volledige make-over van het gebouw waarbij Deerns verantwoordelijk is voor het ontwerp van alle installatietechnische toepassingen en de integratie van bGrid®. In de periode van januari tot en met maart werken de medewerkers van Microsoft thuis, bij klanten of op openbare werkplekken. In het najaar van 2018 is de renovatie van The Outlook afgerond.

Een gebouw als een smartphone
De ruggengraat van de slimme toepassingen in The Outlook wordt gevormd door bGrid®, een integraal en open IoT-platform voor gebouwen ontwikkeld door Deerns en Evalan. In het gebouw worden draadloze sensors van bGrid® geplaatst die 24/7 informatie doorgeven over bijvoorbeeld de bezettingsgraad, geluidsdruk en luchtkwaliteit in het gebouw. Microsoft maakt vervolgens gebruik van eigen cloud-technologie (Azure Cloud) om alle data te koppelen en analyseren, zodat die gebruikt kan worden om de beste user experience te bieden; door de accurate indoor positionering kan een scala van location based services geboden worden. Hierdoor functioneert het gebouw als een personal assistent voor de medewerkers en bezoekers. Dat moet leiden tot meer tevreden medewerkers, een hogere productiviteit, minder energiegebruik, minder afval en een verbetering van het welzijn.

Filosofie’..world of too much’
Het concept van The Outlook is gebaseerd op de theorieën en het boek “Busy: how to thrive in a world of too much” van Tony Crabbe, vertelt Digital Advisor Chris Nouveau van Microsoft. “Van hem is de uitspraak: ‘Define your aspired impact, then choose you activity and workplace’.” De ruimtes in The Outlook zijn indachtig die uitspraak zo verdeeld en ontworpen dat gebouwgebruikers er hun dag optimaal kunnen besteden. Er komen concentratieruimtes, ontspanningsruimtes, ruimtes voor telecommunicatie, ontmoetingsplekken en natuurlijk flexplekken. Nouveau: “We onderscheiden twee stromen mensen in ons gebouw: de employee experience en de visitor experience. Beiden willen wij middels smart technologie zo goed mogelijk faciliteren. Van het moment dat mensen hier naartoe afreizen en parkeren, tot de ontvangst van onze gasten, het prettig kunnen werken en de hosting van een meeting tot aan het vertrek toe.”

Tags
Renovatie Kantoor Microsoft
Deel 'Vernieuwd slim kantoor voor Microsoft'
Bedrijven
Deerns
Reageer op 'Vernieuwd slim kantoor voor Microsoft'