Nieuwsbericht

Eerste nationale certificaten

Gisteren werd het eerste landelijke examen voor zwembadtechnici niveau 1 (TD1) afgenomen door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit examen is speciaal bedoeld voor zwembadmedewerkers die de dagelijkse metingen en filterspoelingen uitvoeren. Het examen, waar 4 techneuten aan mee deden, was een mondeling examen waarbij de kandidaten uitleg moesten geven over theoretische en praktische vragen over filtratie en watermetingen. Alle kandidaten zijn met ruime scores geslaagd voor dit eerste landelijke examen. 

Het examen is een nieuwe stap in de richting van goed opgeleid technisch zwembad personeel. Binnen de zwembadsector wordt dit ook als een belangrijke stap gezien, omdat technici een essentiële bijdrage leveren aan de borging van hygiëne en veiligheid in zwembaden. Het is de bedoeling dat velen deze vier kandidaten zullen volgen - niet alleen op niveau TD1 maar ook op hogere niveaus (TD2-4) - om de borging van hygiëne en veiligheid compleet te maken. 

Aan het eerste landelijke examen namen naast de vrouwelijke teamleider TD van SBAB eveneens drie collega’s van Hellebrekers deel. Ook binnen ons technisch bedrijf vinden wij het noodzakelijk dat onze medewerkers op de hoogte zijn van de laatste methodieken op het gebied van filtratie en watermetingen. Dat alle vier de examenkandidaten eerder door Hellebrekers Technieken zijn opgeleid is een extra opsteker voor Hellebrekers. 

Tags
Zwembadtechniek Examen Nationale Raad Zwemveiligheid
Deel 'Eerste nationale certificaten'
Bedrijven
Hellebrekers Technieken
Reageer op 'Eerste nationale certificaten'