Nieuwsbericht

Heijmans krijgt ook E-opdracht Paleis Het Loo

Heijmans heeft vandaag de definitieve gunning ontvangen voor het vernieuwen en uitbreiden van de elektrotechnische installaties van museum Paleis Het Loo. Vorige maand ontving Heijmans al de opdracht voor de werktuigbouwkundige installaties van het museum. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de oplevering staat gepland voor oktober 2020. De omvang van de opdracht bedraagt bijna 7 miljoen euro. 

De opdracht bestaat onder andere uit het uitbreiden en renoveren van de elektrotechnische installaties van Paleis Het Loo. Zo worden onder andere de beveiligingsinstallaties, centrale energievoorzieningen, een krachtstroominstallatie, verlichtingsinstallatie en een communicatie-installatie (omroep, data en GSM) aangepakt.

Met de opdracht wordt een vervolg gegeven aan de samenwerking met Paleis Het Loo, waar Heijmans al dertien jaar zorg draagt voor het onderhoud van de beveiligingsinstallaties.

EMVI en BIM

Heijmans is ook voor deze opdracht geselecteerd op basis van EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Het beheersen van risico’s op schade aan het monument en het borgen van de planning behoorden onder andere tot de EMVI-criteria. Door de kwaliteit van het risicobeheersplan heeft Heijmans de beste prijs-kwaliteit verhouding behaald. Hierbij speelt het Bouw Informatie Model een belangrijke rol.

De komende jaren wordt Paleis Het Loo grootschalig gerenoveerd en uitgebreid. Aanleiding is het groeiend aantal bezoekers van het museum, noodzakelijk onderhoud en de behoefte om bezoekersfaciliteiten te verbeteren en uit te breiden.

Tags
Paleis Het Loo
Deel 'Heijmans krijgt ook E-opdracht Paleis Het Loo'
Bedrijven
Heijmans Utiliteit
Reageer op 'Heijmans krijgt ook E-opdracht Paleis Het Loo'