Nieuwsbericht

Kleine Gartmanplantsoen: maximaal gebruikersgemak met virtual reality

Het bruist op het Leidseplein. Het is met de vele barretjes en muziekpodia zoals Paradiso en de Melkweg een culturele trekpleister waar toeristen uit binnen- en buitenland graag vertoeven. Dagelijks zie je de trams, fietsers, taxi’s en voetgangers zich een weg door de drukte banen om op hun bestemming te komen. Vlakbij dat plein, op het Kleine Gartmanplantsoen, worden nu de voorbereidingen getroffen voor een grote ondergrondse fietsenstalling.

Minimale overlast
Ballast Nedam kreeg de opdracht voor deze nieuwe fietsenstalling toegewezen vanwege de bijzondere wijze waarop deze gebouwd wordt. Met zo min mogelijk overlast voor de stad, haar inwoners en bezoekers. Het plaatsen van de wanden, het maken van het plafond en het storten van de vloer, het wordt in delen opgeknipt en uitgevoerd. Als ketenpartner van Ballast Nedam nemen wij de technische installaties voor onze rekening.

Virtual reality
Onlangs vond een meeting plaats waarbij de fietsenstalling met alle samenwerkende partners onder de loep werd genomen. De BIM-tekeningen die door de bouwpartners zijn gemaakt, waren door de architect omgezet naar virtual reality voor een echte beleving. Het biedt de mogelijkheid om tot in het kleinste detail te kijken wat anders moet en mag. Het was een bijzondere manier om naar de fietsenstalling te kijken en het gebruikersgemak te maximaliseren.

De afbouw van het complete complex vindt in 2020 plaats.

Tags
Leidseplein Kleine Gartmanplantsoen Fietsenstalling
Deel 'Kleine Gartmanplantsoen: maximaal gebruikersgemak met virtual reality'
Bedrijven
De Bosman Bedrijven B.V.
Reageer op 'Kleine Gartmanplantsoen: maximaal gebruikersgemak met virtual reality'