Nieuwsbericht

Start bouw nieuw trainings- en opleidingscentrum LVNL Schiphol-Oost

Op maandag 7 mei hebben vertegenwoordigers van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) de eerste paal geslagen voor het nieuwe gezamenlijke trainings- en opleidingscentrum op Schiphol-Oost. Met de start van de bouw is opnieuw een zichtbare en belangrijke stap gezet in de samenwerking tussen de civiele en militaire luchtverkeersleiding.


Tegenover het luchtverkeersleidingscentrum op Schiphol-Oost verrijst in de komende anderhalf jaar het nieuwe trainings- en opleidingscentrum van LVNL en CLSK. Een gebouw waarbij, vanaf het moment van ontwerpen tot ver in de toekomst, de militaire luchtverkeersleiding samen met  LVNL werkt aan een gemeenschappelijke taak; een veilig luchtruim. 

Om deze veiligheid te kunnen blijven garanderen bouwen technisch dienstverlener Kuijpers en Sprangers Bouwbedrijf in nauwe samenwerking met LVNL dit nieuw trainings- en opleidingscentrum. Op 11 januari 2018 tekenden LVNL en bouwcombinatie Sprangers-Kuijpers hiervoor de benodigde contracten. Sprangers is verantwoordelijk voor de bouwkundige uitvoering en Kuijpers realiseert alle installaties. 

Technisch hoogstandje

Om de bedrijfszekerheid 24/7 te kunnen garanderen worden alle installaties redundant uitgevoerd. Ook zal gebruik worden gemaakt van innovatieve technieken. Onder andere de toepassing van een watermistinstallatie zal er bij calamiteiten voor zorgen dat de brand wordt gecontroleerd, met minimale schade aan omgeving en apparatuur. Naast de complexe techniek wordt er veel aandacht besteed aan het creëren van de meest optimale werk- en trainomgeving voor de (aspirant) luchtverkeersleiders. De integrale afstemming tussen de bouwcomponenten wordt volledig uitgewerkt in BIM (Bouw Informatie Model). 

De nieuwbouw wordt in september 2019 opgeleverd waarna gestart wordt met het inhuizen van de School of Air Control en de opbouw van iCas, het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem.  

Deel 'Start bouw nieuw trainings- en opleidingscentrum LVNL Schiphol-Oost'
Bedrijven
Kuijpers
Reageer op 'Start bouw nieuw trainings- en opleidingscentrum LVNL Schiphol-Oost'