Nieuwsbericht

Hoogste BREEAM score ontwerp ING Hoofdkantoor

Het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van ING in Amsterdam heeft een duurzaamheidscertificering gekregen van het keurmerk BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie met de score Outstanding (88,3%). Dit is het hoogst haalbare certificaat. Het nieuwe kantoor, naar een ontwerp van Benthem Crouwel, wordt ontwikkeld door OVG Real Estate samen met G&S Vastgoed. Deerns is als adviseur installatietechniek bij het ontwerp en de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor betrokken. 

Het nieuwe hoofdkantoor van ING en de omgeving moeten toegankelijk en makkelijk benaderbaar zijn. Het moet een levendige werkomgeving zijn, gelegen in het groen. Er is gekozen voor een gebouw van 5 verdiepingen dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen voor bijvoorbeeld gebruik van materialen, gezondheid, afval en energieverbruik.

Duurzaam terrein

Het kantoorgebouw is ontworpen in een campusachtige omgeving, wat onderlinge samenwerking en flexwerken bij de medewerkers stimuleert. Door het toepassen van stadswarmte en -koude en circa 3.600m2 zonnepanelen op het dak wordt een CO2 reductie van 31% op ten opzichte van de referentiewaarde gerealiseerd. De technologie in het pand zorgt voor slim en duurzaam (energie)gebruik en draagt bij aan het creëren van gezonde werkplekken.

Gezond gebouw

Bij een gezond gebouw spelen onder andere licht en lucht een belangrijke rol. De verblijfsruimten worden voorzien van hoogfrequente verlichting met lichtbronnen in LED-uitvoering. Gebruikers hebben zelf invloed op de luchtregeling waardoor gebruikers de multi-sensor (aanwezigheidsdetectie) in de ruimte kunnen overrulen. Voor goede interne luchtkwaliteit vindt luchtverversing plaats die vrij is van verontreinigingen van bronnen binnen en buiten het gebouw. In verblijfsruimten met een sterk wisselende bezetting komt een automatisch monitoringssysteem dat het CO2-gehalte meet en dat de luchtverversing automatisch aanstuurt.

Naar verwachting neemt ING haar nieuwe hoofdkantoor medio 2019 in gebruik. 

Tags
Breeam ING Hoofdkantoor Amsterdam
Deel 'Hoogste BREEAM score ontwerp ING Hoofdkantoor'
Bedrijven
Deerns
Reageer op 'Hoogste BREEAM score ontwerp ING Hoofdkantoor'