Nieuwsbericht

Unieke all-electric sportaccommodatie in Hilvarenbeek officieel geopend

Wat op 30 augustus vorig jaar officieel was gestart, werd zondag 28 oktober officieel geopend: de nieuwbouw van sportaccommodatie De Roodloop in Hilvarenbeek. Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” was niet alleen burgermeester Palmen direct betrokken bij de opening, maar ook basketbalspelertjes van de plaatselijke vereniging. Dat De Roodloop met het oog op de toekomst is gebouwd blijkt onder meer uit het werk van Hellebrekers, dat het complete gebouw technisch inrichtte volgens het ‘all electric’ principe. Uiteraard waren ook wij zondag van de partij.

De nieuwe sportaccommodatie in Hilvarenbeek werd ontworpen door Bureau Bos Architecten. Het Design, Build en Maintain project werd gemanaged door de combinatie Pellikaan Bouwbedrijf en Hellebrekers. Behalve een sporthal huisvest de nieuwe accommodatie een zwemzaal met wedstrijdbad. Het nieuwe pand is hypermodern; het is compact, heeft een natuurlijke uitstraling en is voorzien van state-of-the-art technieken. Ons bedrijf was verantwoordelijk voor de elektra, werktuigbouwkundige installaties en waterzuiveringsinstallaties van de complete sportaccommodatie. 

De Roodloop scoort uitermate hoog op duurzaamheid. En dat is precies wat de gemeente binnen het kader van haar duurzaamheidsbeleid wilde. Het gebouw is onder meer volledig tochtdicht, heeft energiezuinige verlichting en zwembadfilters met een verlaagde weerstand. Hellebrekers realiseerde installaties waarbij warmte uitsluitend wordt geproduceerd met behulp van elektriciteit en niet meer met fossiele brandstoffen zoals gas. Binnen de Nederlandse zwembadsector is dit een uniek concept. De elektriciteit voor de Roodloop wordt voor het grootste deel opgewekt via zonnepanelen op het dak van de sporthal en de zwemzaal. Daarnaast zorgen onder andere warmtepompen en warmteterugwinning op douche- en spoelwater voor een energieneutraal gebouw. Dat betekent dat de isolatie, ventilatie en installatie van het gebouw zó goed zijn dat het gebouw zelfvoorzienend is qua energie. 

Hellebrekers is behalve voor de realisatie ook 20 jaar verantwoordelijk voor het risicodragend beheer en onderhoud van het installatietechnische deel van de sportaccommodatie in Hilvarenbeek. 

Tijdens de feestelijke opening van De Roodloop benadrukte de burgermeester dat hij enorm blij is met dit nieuwe, duurzame sportcentrum in Hilvarenbeek. Hij zette zijn woorden kracht bij door samen met de jonge basketbalspelers het centrum officieel te openen: samen wierpen zij een bal in de basket. Ook de reacties van andere aanwezigen waren enthousiast. “Modern, licht, fris en ruimtelijk,” was het algemene oordeel. Een geweldig eindresultaat waar we samen met onze partners bijzonder trots op zijn!

Tags
De Roodloop Hilvarenbeek
Deel 'Unieke all-electric sportaccommodatie in Hilvarenbeek officieel geopend'
Bedrijven
Hellebrekers Technieken
Reageer op 'Unieke all-electric sportaccommodatie in Hilvarenbeek officieel geopend'