Nieuwsbericht

Labelverplichting kantoren definitief

Vandaag is het zover: de wetgeving rondom de minimale eis van energielabel C voor kantoorpanden is rond. Het is vanaf 1 januari 2023 verboden om een kantoorgebouw in gebruik te nemen of te gebruiken zonder een geldig energielabel C of hoger.Ieder kantoor groter dan 100m2 moet in 2023 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter.

Labelverplichting kantoren

De nieuwe wetgeving is duidelijk: minimaal energielabel C is verplicht en zonder een geldig energielabel is het verboden… De wetgeving vertelt ook over de uitvoering van de regels, de naleving en de handhaving daarvan. De wetgeving geldt bij verkoop én verhuur van uw pand. Voldoet uw pand in 2023 niet aan de eisen, dan mag het niet meer als kantoor gebruikt worden.

Check uw energielabel

Heeft u de kennis en kunde in huis om te onderzoeken of u aan deze eis voldoet? Of welke stappen u het snelste, goedkoopste en slimste naar het vereiste energielabel voor uw kantoor of bedrijfspand brengen?

  • Uw pand heeft energielabel A t/m C? Uw kantoor voldoet aan de norm voor 2023. Met het oog op de toekomst is het verstandig om energiebesparende maatregelen te onderzoeken. Er zijn meerdere fiscale regelingen en subsidies die u ondersteunen zoals de EIA, ISDE en SDE+.
  • Uw pand heeft een energielabel D t/m G? Vraag een maatwerkadvies aan en ontdek hoe uw pand direct de stap maakt naar energielabel A of B.
  • Uw pand heeft geen label? Start met een labelberekening. Bij Van Hout heeft u een energielabel voor uw kantoor of bedrijfspand vanaf € 425.
Tags
Energielabel Labelverplichting
Deel 'Labelverplichting kantoren definitief'
Bedrijven
Van Hout Elektro Service B.V.
Reageer op 'Labelverplichting kantoren definitief'