Nieuwsbericht

In Overijssel 470 opleidingsvouchers beschikbaar

Overijssel wil het tekort aan technisch personeel aanpakken. Om dat te bereiken, verbindt de provincie Overijsselse bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O&O-fondsen. Al die krachten zijn nu gebundeld in het actieplan Overijsselse Techniekuitdaging. Daarin ontwikkelen ze gesubsidieerde om-, bij- en herscholingstrajecten om de technische arbeidsmarkt in Overijssel beter te laten functioneren.

Voor verschillende doelgroepen

Overijssels Vakmanschap richt zich op vier specifieke doelgroepen. Werkzoekenden en mensen met een baan buiten de technische sector bieden ze scholing aan om vakkennis te verkrijgen. Werknemers in de technische branche kunnen zich bijscholen en ze bieden scholing voor mensen die het technisch onderwijs in willen.

Vouchers van 1000 euro tot 3000 euro

Er zijn voor iedere om-, bij- of herscholing in het technische vak ca. 470 vouchers beschikbaar, waarmee een deel van het opleidingstraject vergoed kan worden. De waarde van de vouchers lopen van 1000 euro tot 3000 euro, afhankelijk van welk traject je wilt volgen. Deelnemers moeten wel in de provincie Overijssel wonen en/of werken bij een bedrijf dat daar gevestigd is. Het gaat om opleidingstrajecten die nog opgestart moeten worden en de vouchers zijn geldig tot 31 december 2019.

Meer informatie en de voorwaarden voor het verkrijgen van deze vouchers vindt u via deze link.

Tags
Opleiding overrijssel technisch personeel
Deel 'In Overijssel 470 opleidingsvouchers beschikbaar'
Bedrijven
Uneto-VNI
Reageer op 'In Overijssel 470 opleidingsvouchers beschikbaar'