Nieuwsbericht

Bouw paviljoen op ING campus in Amsterdam

Gelegen in een opkomende wijk van Amsterdam Zuidoost, vormt het nieuwe paviljoen met haar 900m2 een inspirerende en stimulerende bestemming voor medewerkers op de campus, ondernemers, omwonenden, studenten en bezoekers. Het paviljoen belooft niet alleen het hart van de campus van ING te worden, maar ook een hoogwaardig restaurant voor ontbijt, lunch en diner en een multifunctionele ruimte voor de hele gemeenschap.

Het paviljoen speelt een essentiële rol in dit snel veranderende gebied van Amsterdam. Naast de culturele en educatieve instellingen trekt Amsterdam Zuidoost ook een groeiende groep mensen uit het stadscentrum. Het paviljoen in opdracht van OVG Real Estate en G&S Vastgoed is ontworpen door Powerhouse Company. Deerns is als adviseur installatietechniek bij de realisatie van het paviljoen betrokken.

"We hebben het paviljoen zo ontworpen dat het naadloos aansluit op de omgeving. Hierdoor ontstaat een dynamische relatie tussen binnen en buiten. De combinatie van een heldere glazen gevel en natuurlijke materialen en kleuren, zorgt voor een subtiele overgang tussen binnen en buiten. Het gebruik van sterke kleuren en zachte texturen in het interieur creëert vervolgens een intieme binnenruimte met het comfort van een woonkamer," aldus Stijn Kemper, partner van Powerhouse Company.

Eind 2019 gereed 

De bouw van het paviljoen wordt naar verwachting de tweede helft van 2019 voltooid. Powerhouse Company heeft de ontwerpwedstrijd voor het paviljoen in de zomer van 2016 gewonnen. Powerhouse Company heeft in samenwerking met Benthem Crouwel Architects (verantwoordelijk voor het ING-hoofdkantoor) en karres+brands (de oorspronkelijke masterplanner en landschapsontwerper van de campus) de uitgangspunten van het oorspronkelijke project in het paviljoenontwerp geïntegreerd.

Tags
ING Campus
Deel 'Bouw paviljoen op ING campus in Amsterdam'
Bedrijven
Deerns
Reageer op 'Bouw paviljoen op ING campus in Amsterdam'