Nieuwsbericht

Keuzehulp Duurzaam Verwarmen voor installateurs

Snel achterhalen welke duurzame verwarmingsinstallatie geschikt is voor een woning? Dat kan met de Keuzehulp Duurzaam Verwarmen. De Keuzehulp is gratis beschikbaar en ondersteunt energieprofessionals bij het verduurzamen van de woningbouw.

 

De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is ontwikkeld door adviesbureau BDH uit Harderwijk in opdracht en met medewerking van, Enpuls, Gemeente Utrecht en Techniek Nederland.

De Keuzehulp Duurzaam Verwarmen is bedoeld voor energieprofessionals, zoals installateurs, projectontwikkelaars en medewerkers van woningcorporaties, gemeenten, provincies en energieloketten. De Keuzehulp bestaat uit een poster en website en geeft snel duidelijkheid over welke duurzame verwarmingsinstallaties het beste passen in een woning. Soms behoort een collectieve oplossing voor meerdere woningen in een wijk of straat tot de mogelijkheden. In dat geval kunt u ook achterhalen welke uitvoering het meest geschikt is. Dat bespaart u tijd. En tijd is geld!

Zo werkt de Keuzehulp

Er zijn twee manieren om een indicatie te krijgen. Optie één: achterhaal het gasverbruik en het woonoppervlak en kijk in de grafiek op de poster welke duurzame opties geschikt zijn, zoals type warmtepomp. Als het gasverbruik niet bekend is, kunt u ook een indicatie krijgen op basis van energielabel.

Heeft u meer informatie over de woning voorhanden, kies dan voor de tweede optie. Op de onderste helft van de poster vindt u twee keuzediagrammen. Maak een keuze uit individuele of collectieve aanpak en doorloop de vragen voor een gedetailleerd advies.

 

Tags
klimaat- en duurzametechniek gasleidinginstallaties keuzehulp duurzaam verwarmen
Deel 'Keuzehulp Duurzaam Verwarmen voor installateurs'
Bedrijven
Techniek Nederland
Reageer op 'Keuzehulp Duurzaam Verwarmen voor installateurs'