Nieuwsbericht

BREEAM outstanding voor Van Eerd Groep

De nieuwbouw voor Van Eerd Groep heeft het certificaat voor BREEAM OUTSTANDING behaald!

Van Eerd Groep is een innovatief aannemersbedrijf in de grond- weg- en waterbouw. De focus ligt op de spoorbranche.

René en Rian van Eerd : “Het bouwen van ons nieuwe bedrijfspand onder de BREEAM outstanding certificatie past uitstekend binnen onze ambities en die van onze opdrachtgevers.”

Bouwteam voor perfecte samenwerking
De bouw is in 2017 begonnen. Samen met Vermeer Architecten en W4Y adviseurs is het ontwerp opgezet. Van Hout adviseurs en installateurs werkte in bouwteam samen met Groenen Bouw en Onderhoud, Burgmans en Alewijns om voor Van Eerd Groep het nieuwbouwpand te realiseren.

Het pand ademt duurzaamheid
Zodra je het nieuwe gebouw van Van Eerd Groep aan de Heiberg in Veldhoven binnenstapt, merk je al dat dit een bijzonder pand is. Alles ademt duurzaamheid.

  • Sensoren bij alle binnendeuren zorgen ervoor dat het licht brandt als dat nodig is.
  • Het klimaat wordt via de vloeren en het plafond constant en comfortabel gehouden.
  • Op het dak liggen maar liefst 800 zonnepanelen die alle energie leveren.
  • Vanuit het duurzame hart wordt de geavanceerde techniek aangestuurd en gemonitord met een Webeasy regelinstallatie.
  • De ventilatie is per ruimte geregeld met CO2 sensoren.
  • Warmte wordt terug gewonnen uit het ventilatie- en rioleringssysteem.
  • Een warmtepomp zorgt voor warme en koude lucht.

Projectleider Erik de Loijer van Groenen: “In de periode februari t/m juni 2018 is de nieuwbouw volledig LEAN gerealiseerd. We hebben elk stukje materiaal, elke rit voor transport en alle werkwijzen nauwkeurig in kaart gebracht en ter verantwoording vastgelegd. Tijdens de bouw vonden diverse audits plaats door de Dutch Green Building Council, ontwikkelaar en beheerder van het BREEAM keurmerk.”

Duurzame kantooromgeving voor gezond werken
Het kantoorgedeelte bestaat uit twee verdiepingen, bruto oppervlak 790 m2. Als de hoeveelheid daglicht in een ruimte afneemt, springt er verlichting aan, maar op een manier waardoor je dit niet of nauwelijks merkt.

Energie én water van het dak
Het is een indrukwekkende aanblik als je 800 PV-panelen bij elkaar ziet liggen op de daken van de twee geschakelde bedrijfshallen. Aanvankelijk waren 600 panelen gepland, maar met het oog op de toekomst zijn het er 800 geworden.

En wat ook bijzonder is: via dit dak wordt regenwater opgevangen voor een ondergronds bassin van 700 kub. Dit water wordt weer hergebruikt voor het wassen van materieel en vormt tevens een waterbuffer voor de brandweer. Zo zie je dat hier helemaal niets wordt verspild.

Tags
BREEAM duurzame bouw
Deel 'BREEAM outstanding voor Van Eerd Groep'
Bedrijven
Van Hout Elektro Service B.V.
Reageer op 'BREEAM outstanding voor Van Eerd Groep'