Heijmans krijgt opdracht voor Nieuwbouw Koninklijke Marechaussee Schiphol

Heijmans krijgt opdracht voor Nieuwbouw Koninklijke Marechaussee Schiphol

Heijmans Utiliteitsbouw en Heijmans dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek gaan de nieuwbouw voor de Koninklijke Marechaussee Schiphol realiseren. Het betreft hier een nieuw kantoor en een nieuw legeringsgebouw voor de huisvesting van dienstdoend personeel van de Koninklijke Marechaussee. Op donderdag 26 november is hierover een overeenkomst getekend tussen Dienst Vastgoed Defensie en Heijmans. De totale waarde van deze opdracht betreft circa 45 miljoen euro. De opdracht bestaat uit de realisatie van 13.800 m2 BVO kantoorgebouw en 12.700 m2 BVO legeringsgebouw. Het project maakt onderdeel uit van de totaalontwikkeling van de kazerne bij Schiphol. Het bijzondere ontwerp van deze gebouwen, komt van de hand van de Berlijnse architect Zvi Hecker.

Bij dit project zijn meerdere Heijmans partijen betrokken. Naast Heijmans Utiliteitsbouw en Burgers Ergon, wordt ook Heijmans dochter Bestcon bij dit project betrokken voor het leveren van architectonische prefab elementen. Door de aanwezigheid van deze Heijmans partijen is dit project een duidelijk voorbeeld van de “integrale aanpak” die Heijmans aan zijn klanten kan bieden.

De eerste paal van het project zal in februari 2010 worden geslagen. Naar verwachting zal de oplevering in het eerste kwartaal van 2012 plaatsvinden.

Heijmans Utiliteit
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra. Dit wordt gecombineerd met de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden. Tevens…