Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

BAM ‘preferred bidder’ voor pps-project nieuwbouw Hoge Raad in Den Haag

15-02-2011, 10:14
BAM ‘preferred bidder’ voor pps-project nieuwbouw Hoge Raad in Den Haag

De Rijksgebouwendienst heeft een consortium van BAM PPP aangewezen als geselecteerde inschrijver (‘preferred bidder’) voor de nieuwbouw van de Hoge Raad der Nederlanden aan het Korte Voorhout/Smitsplein in Den Haag. Het contract omvat ontwerp, bouw, financiering en onderhoud gedurende dertig jaar (‘DBFMO’). De uitvoeringswerkzaamheden starten in 2013 en in november 2015 wordt het gebouw beschikbaar gesteld aan de gebruikers, waarna het consortium gedurende een periode van dertig jaar de dienstverlening en het beheer zal verzorgen.Het project omvat de sloop van het voormalige AXA-gebouw en de Franse ambassade en de realisatie van een gebouw met kantoren en rechtszalen met een bruto-vloeroppervlakte van 15.000 m2 en een ondergrondse parkeergarage. De dienstverlening bestaat onder meer uit het onderhoud, de catering, de schoonmaak en de beveiliging van de nieuwe huisvesting.

Het project wordt uitgevoerd door het consortium ‘Poort van Den Haag’, een samenwerkingsverband van BAM PPP, Claus en Kaan Architecten, BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek en ISS Integrated Facility Services. Daarnaast zijn ARUP Nederland en DGMR Bouw betrokken als ontwerpende partners.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…