Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Scholen in Ede weer ‘fris’ door nieuw ventilatiesysteem

06-06-2012, 12:49
Scholen in Ede weer ‘fris’ door nieuw ventilatiesysteem

Kinderen uit de Gemeente Ede kunnen weer opgelucht ademhalen. Linthorst Installatietechniek voorzag 24 scholen uit het Frisse scholenproject van ventilatiesystemen met een HR warmte terugwin-unit. Het resultaat? Een beheersbaar CO2-klimaat en een veel gezonder binnenklimaat in de lokalen. En de kinderen kunnen zich weer concentreren op de les. Bekijk referentie Frisse scholen Ede.

Het Frisse scholenproject

Het binnenklimaat in veel schoolgebouw is slecht. Ook kan het energieverbruik een stuk minder. AgentschapNL startte daarom het programma Frisse Scholen. Het Frisse Scholenproject stimuleert scholen om minder energie te verbruiken en het binnenmilieu te verbeteren: isoleren én ventileren.

Linthorst geeft scholen in de gemeente Ede een opfrisser

In de scholen wordt flink op energie bespaard doordat warmte terugwinunits zijn aangebracht in de ventilatiesystemen. Hoe dat werkt? Meer dan 90% van de warmte uit afgezogen (vuile lucht) wordt opgevangen en hergebruikt. De teruggewonnen warmte wordt samen met verse lucht van buiten gebruikt om de school te verwarmen. Ook het CO2 gehalte wordt gereduceerd doordat ventilatiesystemen zijn aangebracht.

Programma van Eisen Frisse Scholen

Op www.frissescholen.nl kunt u het programma van eisen voor Frisse Scholen downloaden. Het dient als leidraad voor opdrachtgevers van nieuw- en verbouw van scholen (schoolbesturen en gemeenten) bij het realiseren van Frisse Scholen.

Nieuw bouwbesluit 2012

In het nieuwe bouwbesluit 2012 neemt de grenswaarde voor luchtkwaliteit in nieuwe schoolgebouwen enorm toe. De ventilatiegrenswaarde voor nieuwbouw van scholen gaat omhoog naar 8,5 dm3/s/per persoon. Voor een klaslokaal betekent dit circa 4,3 dm3/s/m2 en dat komt uit op circa 30 m3/h/pp.  Lees het artikel nieuwe eisen januari 2012 nieuwbouw scholen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen.

Bouwen is samenwerken. We hechten veel waarde aan een…