Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

IKEA Haarlem kiest voor warmtepomp

14-11-2012, 13:15
IKEA Haarlem kiest voor warmtepomp

In 2011 besloot IKEA Haarlem om het zelfbedieningsmagazijn uit te breiden met 3000m2. Linthorst verduurzaamde de werktuigbouwkundige installatie door o.a. een warmtepomp te plaatsen. In juni 2012 is het project naar tevredenheid afgerond.

Verduurzaming w-installatie

In de bestaande technische ruimte is een WKO-ruimte ingericht en een warmtepomp geplaatst. Daarnaast zijn de ventilatoren in de luchtbehandelingskasten vervangen door energiezuinige ventilatoren. Bekijk referentie IKEA Haarlem.

Bekijk infographic warmte- en koudeopslag

Met bodemenergietechnieken wordt koude of warme energie in de bodem opgeslagen, die in een later stadium hergebruikt zal worden. Ontdek het zelf, bekijk de infographic Bodemenergie. Deze infographic is ontwikkeld voor een hotelketen, maar de techniek is in diverse situaties toepasbaar.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen.

Bouwen is samenwerken. We hechten veel waarde aan een…