Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Heijmans wint Femme Tech Award 2012

15-11-2012, 11:07
Heijmans wint Femme Tech Award 2012

Den Haag – Heijmans uit Rosmalen won gisteren de Femme Tech Award. Dit betekent dat Heijmans binnen de installatiebranche het beste in staat is om vrouwelijke werknemers te werven en te binden.

“Yes, bekroond tot winnaar Femme Tech Award 2012, Ladies & Gentlemen, we got her!”, twitterde communicatiemanager Arjan Hofmann onmiddellijk na de uitreiking.

TechniekTalent.NU

Femme Tech wordt georganiseerd door TechniekTalent.NU, een samenwerkingsverband van bedrijven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. De Femme Tech dag richt zich op vrouwen in technische beroepen. Zo’n driehonderd vrouwen kwamen naar Leerhotel Het Klooster in Amersfoort om workshops te volgen, verhalen uit te wisselen en naar lezingen te luisteren “Er is van alles te doen”, zegt Chris van Bokkum, directeur van TechniekTalent.NU.

Thecla Bodewes

Aan het einde van de dag was het grote moment aangebroken: het uitreiken van de Femme Tech Award. Dat nam Thecla Bodewes op zich, Zakenvrouw van het Jaar 2011 en directeur/eigenaar van Scheepswerven Bodewes, Scheepswerf De Kaap en Maritima Green Technology.

La Heijmans

De award voor de installatiebranche ging naar Heijmans. Arjan Hofmann en een vrouwelijke collega betraden het podium met roze bouwhelmen op. Die dragen de leden van La Heijmans, het netwerk van vrouwelijke Heijmans-werknemers. Hofmann: “Ik ben blij en trots, dit is een erkenning van wat wij doen. Heijmans heeft in Nederland zo’n zesduizend personeelsleden. Tien procent daarvan is vrouw, en van die tien procent heeft weer 23 procent een technische functie. Wij gaan door op de ingeslagen weg!”

Metaalbewerking & metalectro

De Femme Tech Award in de categorie metaalbewerking ging naar Nijdra Group, en Dow Benelux won in de categorie procesindustrie. Verder werden er twee Inspiratie Awards uitgereikt. De gelukkige winnaars: UAS (carrosserie) en De Vries Scheepsbouw (metalectro).

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…