Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

CROON ENTHOUSIAST OVER AMBITIE OVERHEID VOOR TECHNIEK

12-12-2012, 11:31
CROON ENTHOUSIAST OVER AMBITIE OVERHEID VOOR TECHNIEK

Den Haag – De Nederlandse overheid maakt werk van techniek. In economisch moeilijke tijden stelt de regering honderd miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van techniek in het onderwijs. Croon Elektrotechniek is daar enthousiast over: onze maatschappij heeft behoefte aan technici. Onder andere met gratis lesmateriaal steunt Croon de ambitie van de overheid om leerlingen voor techniek te interesseren.

In Nederland kiezen te weinig mensen voor een opleiding en een carrière in de techniek. Op alle niveaus is in de techniek een goed belegde boterham te verdienen: de arbeidsmarkt staat te springen om technici. De Nederlandse overheid maakt nu een substantieel bedrag vrij om docenten te helpen techniek te onderwijzen. Croon steunt dit initiatief van harte.

CONNECTRO GRATIS LESMATERIAAL

Techniek is belangrijk voor onze kenniseconomie. Enthousiasme voor techniek moet al vroeg opgewekt worden. Daarom ontwikkelde Croon de gratis game ‘Connectro’ voor het basisonderwijs. Connectro is een spel waarmee leerlingen verbindingen kunnen maken tussen vraag en antwoord, afbeeldingen en tekst. Connectro maakt het mogelijk om standaard lesmateriaal eens in een ander jasje te steken. Het spel is gebruiksvriendelijk en leuk voor leerlingen én docenten. Connectro is als iPad-app beschikbaar, maar ook online te spelen via www.connectro.org.

INGENIEURS TERUG NAAR DE TECHNIEK

Met het ‘E-College’ leidt Croon ook zelf mensen op voor een loopbaan in de techniek. Een bijzonder initiatief is de recente samenwerking met de TU Delft om ingenieurs terug te halen naar de technische sector. Croon biedt ingenieurs die niet meer werkzaam zijn in de techniek maar wél geïnteresseerd zijn in een technische functie, een opleiding aan. Het E-College verzorgt de werving en opleiding, de TU Delft tekent voor het lesprogramma. Zo hoopt Croon ongeveer dertig ingenieurs die nu buiten de techniek actief zijn, te winnen voor een functie op HBO- of WO-niveau.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Croonwolter&Dros

Croonw
Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en…

TBI Holdings B.V.

De TBI-ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken door hun ‘familieband’ optimaal met elkaar samen. We zijn groot als het moet, en compact als het kan. Door de unieke combinatie van bouw en technologie biedt TBI een inspirerend…