Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Ballast Nedam schikt voor 17,5 miljoen

21-12-2012, 18:00
Ballast Nedam schikt voor 17,5 miljoen

Nieuwegein – Ballast Nedam heeft een schikking van 17,5 miljoen euro getroffen met justitie en de Belastingdienst. De schikking heeft betrekking op de betaling van steekpenningen aan buitenlandse agenten in de periode 1996 tot en met 2003.
Om strafvervolging te voorkomen betaalt het bouwconcern 5 miljoen euro aan het Openbaar Ministerie. Daarnaast geeft Ballast Nedam een vordering op de Belastingdienst van 12,5 miljoen op.

De misstanden vonden plaats bij een buitenlands onderdeel van Ballast Nedam. In 2001 werd die entiteit opgeheven. Eind 2009 verzocht de Belastingdienst om informatie over de administratie van 1998 tot en met 2001 van het onderdeel. Ballast Nedam heeft in januari 2011 de uit intern onderzoek verkregen administratie overgedragen aan het Openbaar Ministerie, aangifte gedaan en vervolgens medewerking verleend aan het strafrechtelijk onderzoek door de FIOD en het Openbaar Ministerie.

Ballast Nedam laat in een reactie weten “de gang van zaken binnen de voormalige buitenlandse activiteiten met betrekking tot betalingen aan buitenlandse agenten, waaronder onjuiste vastleggingen en niet transparante betalingen, af te keuren”. Met deze transactie zal Ballast Nedam ook niet worden vervolgd voor een betaling aan Ton Hooijmaijers. De voormalig gedeputeerde van Noord-Holland werd volgens justitie door een oud-bestuurder van het bouwbedrijf omgekocht.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…