Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Hybride brug en wilgenvangnet in de prijzen op InfraTech 2013

15-01-2013, 19:09
Hybride brug en wilgenvangnet in de prijzen op InfraTech 2013

De hybride brug van composiet en staal over de A27 heeft tijdens de InfraTech beurs de HalfTime Award gewonnen. Deze HalfTime Award werd toegekend aan een praktijkinnovatie in de infrastructuur, die overlast tot een minimum beperkt en tijd bespaart. De jury had naast de hybride brug en de snelwegverbreding op piepschuim (ook een innovatie van Heijmans) nog 5 inzendingen genomineerd voor deze Halftime Award, afkomstig van Dura Vermeer, Haasnoot Bruggen, Arcadis, Cup Engineering en Poly Products.

De uitreiking vond plaats op de eerste dag van de InfraTechbeurs in Ahoy Rotterdam. Innovatiemanager Vincent de Waal (3e rechts) was namens Heijmans aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen samen met vertegenwoordigers van Fiber Core en DSM, partners in het project van de hybride brug over de A27. Bekijk hier de video van de inzending.

Naast het winnen van de HalfTime Award ontving Heijmans ook een eervolle vermelding voor het wilgenvangnet in de categorie ‘out-of-the-box’. Het wilgenvangnet is de buitenste strook van een wilgenplantage, die louter bestaat uit buigzame wilgentenen. Bij een ‘botsing’ met een auto absorbeert de rij wilgentenen de energie. Zo ontstaat een natuurlijke schokdemper: een veilig en duurzaam alternatief voor de bekende geleiderail. Bekijk de video van de inzending:De InfraTechbeurs vindt plaats van dinsdag 15 januari t/m 18 januari in Ahoy Rotterdam.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…