Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Integrale Projecten

Energielabel A+ voor nieuw kantoorgebouw KPMG

21-01-2013, 11:51
Energielabel A+ voor nieuw kantoorgebouw KPMG

Waalwijk – Hoofdaannemer Huybregts Relou realiseerde samen met ATOP en Burgers Ergon (vanaf 1 januari handelend onder de naam Heijmans Utiliteit) het nieuwe kantoorgebouw van KPMG in Eindhoven. Het gebouw heeft energielabel A+. Dit mede dankzij de warmte- en koudeopslag door twee bronnen in de grond.

Twee delen van het veertig meter hoge kantoorgebouw van KPMG bestaan uit baksteen. Het pand telt acht kantoorverdiepingen. In en om het gebouw zijn 224 parkeerplaatsen. Het bruto vloeroppervlak bestaat uit 17.122 m², inclusief parkeergarage. In het gebouw is rekening gehouden met ‘Het Nieuwe Werken’.

Ad hoc wijzigingen

Door het vele maatwerk was het was een uitdaging het project binnen de tijd te af te ronden. Roel Weijenberg, projectleider bij Burgers Ergon: “We moesten goed schakelen met ATOP om bijvoorbeeld luchtroosters, brandalarmen en sprinklers goed in het plafond te verwerken. Daarnaast hadden we te maken met ad hoc wijzigingen.”

Warmte- en koudeopslag

Wouter Bezemer, projectleider bij Huybregts Relou: “Het gebouw heeft energielabel A+. Dit is mede dankzij de warmte- en koudeopslag door twee bronnen in de grond. Dit systeem houdt het gebouw zowel ’s zomers als ’s winters op de gewenste temperatuur. Daarnaast is er rekening gehouden met hoge isolatie-eisen, goede luchttoevoer en –afvoer en is er veel geautomatiseerd.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…