Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Inkomsten uit bouwvergunningen blijven dalen

22-01-2013, 13:37
Inkomsten uit bouwvergunningen blijven dalen

Den Haag – De gemeenten zien voor het vierde jaar op rij de inkomsten uit de bouwvergunningen dalen.

Desondanks verwachten de lokale overheden dit jaar op 2,6 procent meer inkomsten uit heffingen dan in 2012. De begrotingen van de gemeenten wijzen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek uit dat de inkomsten van de lokale overheden stijgen naar 12,5 miljard euro.

De grootste bron van inkomsten is de onroerende zaakbelasting (3,4 miljard euro), die ten opzichte van 2012 stijgt met 5,2 procent. Andere grote posten zijn de reinigingsheffingen (1,8 miljard euro) en de rioolheffingen (1,4 miljard euro). De bouwvergunningen zullen 436 miljoen euro in het laatje brengen. Vorig jaar leverde de post nog 466 miljoen op.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Diversen

Diversen