Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Studenten Heijmans – Avans Minor presenteren aanbieding voor verbreding A27 Oosterhout – Raamsdonksveer

23-01-2013, 15:49
Studenten Heijmans – Avans Minor presenteren aanbieding voor verbreding A27 Oosterhout – Raamsdonksveer

Vandaag houden drie studententeams van Avans Hogeschool hun eindpresentatie in het kader van het Heijmans – Avans Minor programma. Dit minor programma, ontwikkeld door Avans en Heijmans, geeft studenten de kans zich te verdiepen in de praktijk van de Civiele Techniek aan de hand van een concrete case en met intensieve begeleiding van Heijmans experts. De case 2012-2013 draait om verbreding van de A27 tussen Oosterhout en Raamsdonksveer inclusief knooppunt Hooipolder. De studenten presenteren vandaag hun uitwerking.

Op 29 augustus 2012 zijn twaalf studenten begonnen aan de Heijmans – Avans Minor. Gedurende 5 maanden hebben zij in drie teams fulltime gewerkt aan een fictieve aanbesteding ‘Verbreding A27 Oosterhout’, het ontwerpen en realiseren van de verbreding van het tracé A27 – Rustplaats Kalix Berna, knooppunt Hooipolder. De A27 verbindt de A58 met de A59 en loopt verder door naar Utrecht. Momenteel ondervindt het verkeer veel hinder van Knooppunt Hooipolder omdat deze bestaat uit een gelijkvloerse kruising met een verkeersregelinstallatie. Om de doorstroming te verbeteren wordt de A27 tussen Oosterhout en Raamsdonksveer verbreed van 2×2 rijstroken naar 2×3 rijstroken.Vandaag presenteren de teams in het auditorium van Heijmans in Rosmalen hun integrale aanbieding en worden ze beoordeeld door een jury. Deze jury bestaat uit Arie van Rijn, sectorhoofd Zuiveren, Waterschap Brabantse Delta, Marcel Willemsen, wethouder gemeente Oosterhout, Henk Windau, projectmanager Rijkswaterstaat en Bart Dirven, directeur Heijmans Civiel.In de beoordeling van de aanbiedingen worden EMVI (Economisch Meest Voordelige Aanbieding) criteria meegenomen op het gebied van proces, ontwerp- en uitvoeringskwaliteit en duurzaamheid. Hiermee kunnen de teams een fictieve korting behalen op hun aanbiedingsom. Het team met de laagste fictieve aanbiedingssom wordt de prijs gegund.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…