Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Platen in puntige schijngevel

29-01-2013, 08:24
Platen in puntige schijngevel

Wageningen – Heijmans Utiliteitsbouw uit Rosmalen werkt aan de voltooiing van het onderwijsgebouw Orion op de Wageningse universiteitscampus. De aannemer plaatst gevelplaten op en in de markante overdekte daktuin boven het auditorium.
Het vijfhoekige onderwijsgebouw is een ontwerp van Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam. Orion heeft een vloeroppervlak van 21.000 vierkante meter. Centraal staat een als een ufo ‘zwevend’ auditorium met 720 plaatsen op de eerste en tweede verdieping. Het hangt door een grote staalconstructie over de toegangshal. In de U-vorm erboven komen de pc-zalen en practicumruimtes, zo dicht mogelijk onder de installatieruimtes.

De bouw is begonnen in april 2011. Heijmans-dochter Burgers Ergon uit Apeldoorn verzorgt de installaties. Orion wordt binnenkort opgeleverd, waarna het gebouw kan worden ingericht en volgend studiejaar in gebruik kan gaan. De bouwkosten bedragen ongeveer 40 miljoen euro.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…