Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Nieuw contract onderhoud Westerscheldetunnel getekend

30-01-2013, 12:09
Nieuw contract onderhoud Westerscheldetunnel getekend

25 januari 2013 De N.V. Westerscheldetunnel en de firma Westerscheldetunnel Maintenance, een combinatie van Croon, BAM en Mobilis, tekenden vandaag, 25 januari 2013, het nieuwe contract voor het onderhoud aan de tunnel en de toeleidende wegen voor de periode 2013-2033.

Omdat het bestaande onderhoudscontract in maart 2013 afloopt, werd door de N.V. Westerscheldetunnel (WST) een nieuw contract met een looptijd van 20 jaar, tot het einde van de exploitatieperiode, in de markt gezet. De nieuwe onderhoudscombinatie Westerscheldetunnel Maintenance (WM) heeft zich duidelijk als beste onderscheiden van de overige deelnemers aan de aanbesteding. De bedrijven Croon, BAM en Mobilis, die deel uitmaken van WM, waren afzonderlijk reeds betrokken bij het ontwerp en de bouw van de Westerscheldetunnel, evenals bij het onderhoud in de afgelopen tien jaar.

Bij de gunning heeft het kwaliteitsaspect voor 70% meegewogen en de prijs voor 30%. Zo kunnen naar het oordeel van de WST de veiligheid en de beschikbaarheid het beste gegarandeerd worden tegen een marktconforme prijs. Harald Schoenmakers, algemeen directeur van de WST: “We hebben een zeer gunstige overeenkomst gesloten met een partij waarin ik veel vertrouwen heb. Ik reken op een professionele, maar ook plezierige samenwerking in de komende jaren.” Het contract gaat in op 14 maart a.s.. Dan is het precies 10 jaar geleden dat de Westerscheldetunnel officieel werd geopend voor het verkeer.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…