Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Strukton Rail: “ProRail zette aannemers op verkeerde been”

30-01-2013, 11:18
Strukton Rail: “ProRail zette aannemers op verkeerde been”

Utrecht – Prorail heeft fundamentele fouten gemaakt bij de tweede aanbesteding van het onderhoudsgebied Eemland (PGO Eemland) en daardoor zijn aannemers op het verkeerde been gezet. Dat betoogt Strukton Rail vandaag in een kort geding tegen ProRail in de rechtbank van Utrecht.

De Utrechtse spoorbouwer wil via de rechter afdwingen dat ProRail het project niet gunt aan Asset Rail. Strukton Rail vindt dat de aanbestedingsprocedure voor de tweede keer over moet, op straffe van een dwangsom van 10 miljoen euro. “De aanbesteding is behept met fundamentele problemen”, aldus Strukton Rail.

Een lijst voor het op het gewenste niveau brengen van het spoor speelt een cruciale rol in het verhaal. Om volgens Strukton Rail onduidelijke redenen werd die lijst tijdens de aanbestedingsprocedure in een week tijd teruggebracht van 2900 tot 2000 punten.

Onrealistische bieding
De bieding van Asset Rail op het preventieve onderhoudswerk noemt Strukton Rail onrealistisch: waar ProRail dacht aan 7 miljoen euro denkt Asset Rail die klus te klaren voor 1,3 miljoen euro. “Alleen al het vervangen van 6300 dwarsliggers kost 2 miljoen”, stelt Strukton Rail in de dagvaarding. ProRail weigerde PGO Eemland in het voorjaar van 2012 aan Strukton te gunnen vanwege onrealistische biedingen. Strukton Rail noemt de huidige bieding van Asset Rail op haar beurt onrealistisch.De Volkskrant meldt vandaag dat een inspectierapport over onvolkomenheden bij aanbestedingen door Prorail maandenlang is achtergehouden door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Strukton WorkSphere B.V.

Iedereen heeft recht op een comfortabele, veilige en bereikbare wereld, nu en in de toekomst. Daarvoor zet Strukton WorkSphere B.V. zich al meer dan 95 jaar in. Wij richten ons in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor…