Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

“Strukton Rail manipuleerde aanbestedingen”

01-02-2013, 10:22
“Strukton Rail manipuleerde aanbestedingen”

Utrecht – Strukton Rail traineert de omstreden heraanbesteding van het prestatie gerichte onderhoudscontract (pgo) Eemland met opzet. Elke maand vertraging levert de spoorbouwer 1,2 miljoen euro op.

Bovendien zou het bedrijf zich bij uitstek zelf schuldig hebben gemaakt aan ‘manipulatief aanbesteden’. Zo zette ProRail gisteren de toon in het kort geding dat Strukton Rail tegen de spoorwegbeheerder aanspande. Strukton Rail eist dat ProRail pgo Eemland voor de derde keer aanbesteed. De tweede procedure die betere kwaliteit nastreeft en onrealistische biedingen moet tegengaan, zou volstrekt onnavolgbaar zijn geweest voor de vier grote spoorbouwers in Nederland.
De advocaten van ProRail en Asset Rail pareerden alle kritiek en kaatsten de bal terug. “Strukton Rail maakt zich hier zorgen over de kwaliteit van het spoor, maar buitte de door haar bediscussieerde pgo-systematiek het meest uit”, betoogde de raadsheer van Asset Rail.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Strukton WorkSphere B.V.

Iedereen heeft recht op een comfortabele, veilige en bereikbare wereld, nu en in de toekomst. Daarvoor zet Strukton WorkSphere B.V. zich al meer dan 95 jaar in. Wij richten ons in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor…