Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Energiegebruik Gemeente Bodegraven op Greenscreen

01-02-2013, 11:16
Energiegebruik Gemeente Bodegraven op Greenscreen

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat meer letten op eigen energiegebruik

Op dinsdag 29 januari 2013 hebben Hans Vroomen, wethouder Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en  Patrick Brunn, adjunct-directeur Unica Bodegraven, het door Unica ontwikkelde Greenscreen in werking gezet. Het scherm staat in de hal van het gemeentehuis.

Het Greenscreen maakt voor bezoekers en medewerkers inzichtelijk wat de energieprestaties van het gemeentehuis en haar installaties zijn. De hoeveelheid energie die het gemeentehuis gebruikt en bespaart, wordt weergegeven in bijvoorbeeld het aantal wasbeurten (elektra) of te bereiden maaltijden (gas). In de loop van de tijd zullen er steeds meer gegevens op het scherm te vinden zijn, zoals het gebruik door de jaren heen en andere duurzame wetenswaardigheden.

Aan het scherm is een gemeentelijk monitoringssysteem gekoppeld. Dit systeem monitort per dag het energiegebruik van het gemeentehuis. Het tonen van duurzaamheidsgegevens op een zichtbare plek vergroot de bewustwording bij bezoekers en medewerkers en stimuleert energiebewust gedrag.

Wethouder Vroomen: “Door het Greenscreen zijn wij als gemeente in staat om invulling te geven en inzicht te verschaffen in een belangrijk aspect van duurzaamheid, namelijk ons energiegebruik. De effecten van duurzaamheid zijn meetbaar, maar net zo belangrijk hierbij is houding en gedrag van mensen.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…